Sinoć dođem kući,računar radi ok,provedem još neko vreme na njemu i na kraju pustim film i zaspem...
Jutros se probudim,računar ugašen i pri paljenju pokazuje samo logo ploče i posle par sekundi izbaci da traži CD za instaliranje operativnog sistema(press any key...bla,bla...
Uđem u BIOS i tamo uopšte ne vidi hard disk.Promenem brdo kablova i opet hdd ne registruje.Ubacim hard u drugi računar i ni tamo ga ne vidi.
Zanima me da li je hard skroz crkao,da li postoji neki program bar da izvučem podatke sa njega ili je otišao u `večna lovišta`
Pa sam si sebi odgovorio. Zveknuo ti je hard. Što se tiče podataka jedino da vidiš sa nekom firmom koja se specijalizovano bavi tim poslom jer sama zamena elektronike ti neće pomoći.
Zar nije još pre par godina bax2003 menjao elektroniku na hardu i javio da radi. Bila je tema odavno, znam samo da je bila neka stvar u pitanju, da li isti firmware ili nešto mora da bude na obe elektronike...
:: Pa sam si sebi odgovorio. Zveknuo ti je hard. Što se tiče podataka jedino da vidiš sa nekom firmom koja se specijalizovano bavi tim poslom jer sama zamena elektronike ti neće pomoći :: :: ::
U principu moze, ali veoma mala verovatnoca. Treba naci istu elektroniku, iz iste serije diskova (pri tom ne mislim na isti model, vec seriju) i onda se pomoliti da uspe... Meni se cini Help disk ili kanta u najavi.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Imam dosta muzike na disku koja je baš neka alternativa koju ni sam ne znam gde sam iskopao i najviše mi žao da ostanem bez toga...
Aj dajte neki servis ili br telefona,pa da iskušam sreću
toto je piča,ja tam domov...
:: U principu moze, ali veoma mala verovatnoca. Treba naci istu elektroniku, iz iste serije diskova (pri tom ne mislim na isti model, vec seriju) i onda se pomoliti da uspe.. :: Meni se cini Help disk ili kanta u najavi :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
eh, taj Seagate, nikad necu zaboraviti koliko sranja su mi napravili diskovi.. ti 1TB SATA2.. da ga bar vidi bios bila bi koliko-toliko olaksavajuca okolnost.. inace, sto se zamena ploca tice, moze to da se uradi, medjutim potreban je uredjaj koji moze lako da se napravi i potreban je serial port kako bi se implementirao firmware, postoje tutorijali, posle toga ce proraditi, pod uslovom da je do elektronike samo.
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.