Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Šta mu se desilo???
STRANA 1 OD 1
drum Šta mu se desilo??? 12.09.2013. 18:33 T54588

status: user
broj poruka: 1301

Sinoć dođem kući,računar radi ok,provedem još neko vreme na njemu i na kraju pustim film i zaspem...

Jutros se probudim,računar ugašen i pri paljenju pokazuje samo logo ploče i posle par sekundi izbaci da traži CD za instaliranje operativnog sistema(press any key...bla,bla...

Uđem u BIOS i tamo uopšte ne vidi hard disk.Promenem brdo kablova i opet hdd ne registruje.Ubacim hard u drugi računar i ni tamo ga ne vidi.

Zanima me da li je hard skroz crkao,da li postoji neki program bar da izvučem podatke sa njega ili je otišao u `večna lovišta`

Hard je Seagate 1 tb sata 2

toto je piča,ja tam domov...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 12.09.2013. 18:56 #513655

broj poruka: 4163
Pa sam si sebi odgovorio. Zveknuo ti je hard. Što se tiče podataka jedino da vidiš sa nekom firmom koja se specijalizovano bavi tim poslom jer sama zamena elektronike ti neće pomoći.

ilicstefan Re: Re 12.09.2013. 22:30 #513704

broj poruka: 1577
Zar nije još pre par godina bax2003 menjao elektroniku na hardu i javio da radi. Bila je tema odavno, znam samo da je bila neka stvar u pitanju, da li isti firmware ili nešto mora da bude na obe elektronike...

Bilo je odavno pa se ni ne sećam.

Kako Electronic Arts pravi igre

http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

:: Pa sam si sebi odgovorio. Zveknuo ti je hard. Što se tiče podataka jedino da vidiš sa nekom firmom koja se specijalizovano bavi tim poslom jer sama zamena elektronike ti neće pomoći
::
VMARC Treba bas da ga ukenj4 ista serija 12.09.2013. 22:35 #513706

broj poruka: 9425
U principu moze, ali veoma mala verovatnoca. Treba naci istu elektroniku, iz iste serije diskova (pri tom ne mislim na isti model, vec seriju) i onda se pomoliti da uspe...
Meni se cini Help disk ili kanta u najavi.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

drum Re: Treba bas da ga ukenj4 ista serija 12.09.2013. 22:41 #513709

broj poruka: 1301

Imam dosta muzike na disku koja je baš neka alternativa koju ni sam ne znam gde sam iskopao i najviše mi žao da ostanem bez toga...

Aj dajte neki servis ili br telefona,pa da iskušam sreću

toto je piča,ja tam domov...

:: U principu moze, ali veoma mala verovatnoca. Treba naci istu elektroniku, iz iste serije diskova (pri tom ne mislim na isti model, vec seriju) i onda se pomoliti da uspe..
:: Meni se cini Help disk ili kanta u najavi
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: with Retina displa
:: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: Turbo Boost up to 3.1GH
:: 8GB 1600MHz memor
:: 128GB flash storag
:: Intel HD Graphics 400
imarkovic >> 12.09.2013. 22:48 #513714

broj poruka: 19005
eh, taj Seagate, nikad necu zaboraviti koliko sranja su mi napravili diskovi.. ti 1TB SATA2.. da ga bar vidi bios bila bi koliko-toliko olaksavajuca okolnost.. inace, sto se zamena ploca tice, moze to da se uradi, medjutim potreban je uredjaj koji moze lako da se napravi i potreban je serial port kako bi se implementirao firmware, postoje tutorijali, posle toga ce proraditi, pod uslovom da je do elektronike samo.

AndRey EEE 13.09.2013. 11:42 #513798

broj poruka: 324
Stavi ga u zamrzivac malo, pa prikaci opet, ti zamrzivaci su cudo :D

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs