Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
WD Green 1,5TB 64MB SATA II - 1 weak sektor?
STRANA 1 OD 2  
f0rever WD Green 1,5TB 64MB SATA II - 1 weak sektor? 14.08.2013. 14:53 T54229

status: user
broj poruka: 3821
http://www.dodaj.rs/f/3X/XZ/3HnHBY7N/333.jpg

Sta mislite? Pojavio se danas. Primetih da se gasenje/restart racunara dosta odugovlaci (preko 3 min), medjutim iz safe moda sve radi savrseno sto se tice toga.

Nista drugo nisam primetio. E , da. Ovih dana je isao i do 45c, zbog vrucine. Nestalo je i par puta struje...

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
matz re 14.08.2013. 15:16 #508866

broj poruka: 801

hdd regenerator

f0rever Re: re 14.08.2013. 15:27 #508867

Je l` sigurno po podatke?

Weak sektori ne bi trebao da bude opasan po HDD, a ja podatke ne bih da rizikujem zbog jednog weak sektora.

::
:: hdd regenerato
lordaca94 Re: WD Green 1,5TB 64MB SATA II - 1 weak sektor? 14.08.2013. 15:28 #508868

broj poruka: 274
WD Green hardovi nisu za sistem. Oni su pravljeni iskljucivo za storage. Ako ih koristis za sistem svremena na vreme ce ti se pojaviti gomilu bad sectora i tako ce i da rikne. Najbolje je da stavis neki SSD ili HDD sa 7200RPM ili vise za sistem. Ovako taj green ce biti sve sporiji i sporiji dok ne crkne.

:: http://www.dodaj.rs/f/3X/XZ/3HnHBY7N/333.jp
:: Sta mislite? Pojavio se danas. Primetih da se gasenje/restart racunara dosta odugovlaci (preko 3 min), medjutim iz safe moda sve radi savrseno sto se tice toga
:: Nista drugo nisam primetio. E , da. Ovih dana je isao i do 45c, zbog vrucine. Nestalo je i par puta struje...
matz Re: Re: re 14.08.2013. 15:41 #508869

broj poruka: 801

ja nikada nisam imao problema sa HddR

:: Je l` sigurno po podatke
:: Weak sektori ne bi trebao da bude opasan po HDD, a ja podatke ne bih da rizikujem zbog jednog weak sektora
:: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: ::
:: :: hdd regenerato
f0rever Re: Re: WD Green 1,5TB 64MB SATA II - 1 weak sektor? 14.08.2013. 15:50 #508871

Ne vidim razlog zasto bi pravio problem kao sistemski disk.

:: WD Green hardovi nisu za sistem. Oni su pravljeni iskljucivo za storage. Ako ih koristis za sistem svremena na vreme ce ti se pojaviti gomilu bad sectora i tako ce i da rikne. Najbolje je da stavis neki SSD ili HDD sa 7200RPM ili vise za sistem. Ovako taj green ce biti sve sporiji i sporiji dok ne crkne
:: :: http://www.dodaj.rs/f/3X/XZ/3HnHBY7N/333.jp
:: :: Sta mislite? Pojavio se danas. Primetih da se gasenje/restart racunara dosta odugovlaci (preko 3 min), medjutim iz safe moda sve radi savrseno sto se tice toga
:: :: Nista drugo nisam primetio. E , da. Ovih dana je isao i do 45c, zbog vrucine. Nestalo je i par puta struje...
f0rever Re: Re: Re: re 14.08.2013. 15:50 #508872

Ok,hvala, probacu..

:: ja nikada nisam imao problema sa Hdd
:: :: Je l` sigurno po podatke
:: :: Weak sektori ne bi trebao da bude opasan po HDD, a ja podatke ne bih da rizikujem zbog jednog weak sektora
:: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: ::
:: :: :: hdd regenerato
lordaca94 Re: Re: Re: WD Green 1,5TB 64MB SATA II - 1 weak sektor? 14.08.2013. 16:12 #508884

http://goo.gl/sgD9FS http://goo.gl/zis5Z Na tim linkovima mozes procitati zasto bi pravio problem. Prvi link ti je iskustvo korisnika tih diskova, a drugi sajt proizvodjaca gde pise sledece:
Recommended use.
WD Green hard drives are tested and recommended for use in PCs as secondary storage, external enclosures and other applications that require cool and quiet operation.

Da li sad vidis razloge? Ako nastavis da ga koristis kao sistemski disk onda ces moci da se pozdravis od podataka ukoliko ih ne backup-ujes ili ako ga ne koristis iskljucivo samo za storage.

:: Ne vidim razlog zasto bi pravio problem kao sistemski disk
:: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: WD Green hardovi nisu za sistem. Oni su pravljeni iskljucivo za storage. Ako ih koristis za sistem svremena na vreme ce ti se pojaviti gomilu bad sectora i tako ce i da rikne. Najbolje je da stavis neki SSD ili HDD sa 7200RPM ili vise za sistem. Ovako taj green ce biti sve sporiji i sporiji dok ne crkne
:: :: :: http://www.dodaj.rs/f/3X/XZ/3HnHBY7N/333.jp
:: :: :: Sta mislite? Pojavio se danas. Primetih da se gasenje/restart racunara dosta odugovlaci (preko 3 min), medjutim iz safe moda sve radi savrseno sto se tice toga
:: :: :: Nista drugo nisam primetio. E , da. Ovih dana je isao i do 45c, zbog vrucine. Nestalo je i par puta struje...
f0rever Re: Re: Re: Re: WD Green 1,5TB 64MB SATA II - 1 weak sektor? 14.08.2013. 16:29 #508886

Nigde tu nuzno ne pise da ne moze da se koristi kao sistmeski disk.

Slusati pajsere sa ITSveta je ravno suicidu.

:: http://goo.gl/sgD9FS http://goo.gl/zis5Z Na tim linkovima mozes procitati zasto bi pravio problem. Prvi link ti je iskustvo korisnika tih diskova, a drugi sajt proizvodjaca gde pise sledece
:: Recommended use
:: WD Green hard drives are tested and recommended for use in PCs as secondary storage, external enclosures and other applications that require cool and quiet operation
:: Da li sad vidis razloge? Ako nastavis da ga koristis kao sistemski disk onda ces moci da se pozdravis od podataka ukoliko ih ne backup-ujes ili ako ga ne koristis iskljucivo samo za storage
:: :: Ne vidim razlog zasto bi pravio problem kao sistemski disk
:: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: :: WD Green hardovi nisu za sistem. Oni su pravljeni iskljucivo za storage. Ako ih koristis za sistem svremena na vreme ce ti se pojaviti gomilu bad sectora i tako ce i da rikne. Najbolje je da stavis neki SSD ili HDD sa 7200RPM ili vise za sistem. Ovako taj green ce biti sve sporiji i sporiji dok ne crkne
:: :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/3X/XZ/3HnHBY7N/333.jp
:: :: :: ::
:: :: :: :: Sta mislite? Pojavio se danas. Primetih da se gasenje/restart racunara dosta odugovlaci (preko 3 min), medjutim iz safe moda sve radi savrseno sto se tice toga
:: :: :: :: Nista drugo nisam primetio. E , da. Ovih dana je isao i do 45c, zbog vrucine. Nestalo je i par puta struje...
Spec ... 14.08.2013. 16:35 #508887

broj poruka: 199
Ma ko kaze da nisu za sistem?Sve zavisi od hard diska, tj kakav ti zapadne...Drugar ima isto taj hdd vec 4 godine i nikakav problem sa njime.
Slobodno ga stavi na regenerator, samo nisam siguran da ce taj slab sektor da ti nadje ali probaj.

Mirko78 re 14.08.2013. 16:36 #508888

broj poruka: 419
Glupost, hdd je hdd moz ga koristis kako god hoces, funkcija upisa/citanja je potpuno ista funkcija i na storage i na sistemskom disku. Jedini razlog preporuke da wd green treba da bude secondary je zbog brzine, al i to danas nema veze ako ne koristis komp za stvari koje veoma opterecuju isti. Za kucnu upotrebu svaki je dobar kao sistemski. Ugasio ti se komp par puta pa si dobio weak sector, nije bad sector, logicki je problem ne fizicki.

nisavici Definitivno 14.08.2013. 16:44 #508889

broj poruka: 908

HDD Regenerator,imas onu varijantu sa usb-a.siguran je za podatke probao vise puta.popravlja weak sektore ali mislim da ce ostati u smartu

lordaca94 Onda ne bi trebao da brines 14.08.2013. 16:55 #508891

WD Green ne trpi opterecenja. Zasto standardni HDD-ovi na laptopovima lako crkavaju? Zato sto su slicnih specifikacija kao i WD Green. Weak sectori ne trebaju da te brinu. Imao sam ja HDD Maxtor 80GB SATA2 koji je imao 65535 weak sectora i nijedan bad sectora i koristio sam ga dosta dugo a platio ga samo 100 dinara, a evo i dan danas radi bez i jedne greske.

leonard0 Forever 14.08.2013. 17:35 #508900

broj poruka: 182
znam kako ti je. isti problem sam imao na blue pre mozda nedelju dana.
Resenje koje sigurno radi ti je ovde
http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=54100&forid=11&katid=2
Procitaj temu.

Nulovanje ce ti ocistiti hdd, pa treba da uradis backup. Izaberi resenje koje ti odgovara.

lordaca94 Re: Forever 14.08.2013. 17:43 #508902

LLF ili nulovanje zbog jednog weak sectora mislim da je malo glupo. Ja nulujem jedino kad hard ima bad sectore na surface testovima ili ne moze da prodje benchmark kod hdtune-a da bi posle mogao da ga prodam i da dam radnu garanciju od 7 dana.

:: znam kako ti je. isti problem sam imao na blue pre mozda nedelju dana.
:: Resenje koje sigurno radi ti je ovde
:: http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=54100&forid=11&katid=
:: Procitaj temu
:: Nulovanje ce ti ocistiti hdd, pa treba da uradis backup. Izaberi resenje koje ti odgovara
Gare87 kolega 14.08.2013. 18:12 #508904

broj poruka: 4710
ja jedan imam prestar WD imam 60 bad sectora, a drugi WD 34 bad sectora I 42 weak sectora :))

I dalje oba rade kako treba, ovaj jedan veci sam imao problem skoro, nije hteo da mi se skine neki torent na tom vecem hardu pa sam preko dos skenirao povrsinu diska I kao popravio neke bad sectore I onda je hteo da se skine torent.....

Tako zbog tog 1 slabog sektora nema problema........ .) I slazem se da se ne koristi mnogo velika particija za C gde ide system, jer ako se pojave bad sectori na sistemskoj onda moze da crashuje system....

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz
WD3200AAKS 320GB
WD10EARS 1TB
Gigabyte Windforce 6870OC 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 7 RTM 7600 64-bit

f0rever Re: Re: Forever 14.08.2013. 18:17 #508905

Slazem se sa tobom da je zbog 1 weak nulovanje malo heavy.

Videcu da sacekam da se mozda sam relocira, ili ne znam..

Hvala svima,videcu na kraju sta cu.

:: LLF ili nulovanje zbog jednog weak sectora mislim da je malo glupo. Ja nulujem jedino kad hard ima bad sectore na surface testovima ili ne moze da prodje benchmark kod hdtune-a da bi posle mogao da ga prodam i da dam radnu garanciju od 7 dana
:: :: znam kako ti je. isti problem sam imao na blue pre mozda nedelju dana.
:: :: Resenje koje sigurno radi ti je ovde
:: :: http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=54100&forid=11&katid=
:: :: Procitaj temu
:: :: Nulovanje ce ti ocistiti hdd, pa treba da uradis backup. Izaberi resenje koje ti odgovara
leonard0 forever 14.08.2013. 18:47 #508907

broj poruka: 182
kazem, izaberi sta ti vise odgovara. sigurno ce se vremenom realocirati.

meni je usporio dosta i nisam hteo da trpim to. 4-5 sati sve klonirano i mirna glava. sada radi odlicno.

tvoj je izbor. :)
f0rever Re: forever 14.08.2013. 19:08 #508909

Primetio sam da je i meni malo usporio, ali nista strasno, nije sad da cu dumrem.. :)

Hvala na predlozima.

U principu sa, i sam znao sta me ceka, ali eto.. Lepo je podeliti muku >D:

:: kazem, izaberi sta ti vise odgovara. sigurno ce se vremenom realocirati
:: meni je usporio dosta i nisam hteo da trpim to. 4-5 sati sve klonirano i mirna glava. sada radi odlicno
:: tvoj je izbor. :
imarkovic Re: Re: WD Green 1,5TB 64MB SATA II - 1 weak sektor? 14.08.2013. 21:26 #508926

broj poruka: 19005
Netacno. Ni jedan hard disk ne moze da dobije nuzno bad sektore zbog toga sto je sistem na njemu, to je totalno neosnovano.

@f0rever, hddregenerator 1.71 ce ti resiti problem i podaci ce ti ostati netaknuti, to takodje pise u programu.

:: WD Green hardovi nisu za sistem. Oni su pravljeni iskljucivo za storage. Ako ih koristis za sistem svremena na vreme ce ti se pojaviti gomilu bad sectora i tako ce i da rikne. Najbolje je da stavis neki SSD ili HDD sa 7200RPM ili vise za sistem. Ovako taj green ce biti sve sporiji i sporiji dok ne crkne
:: :: http://www.dodaj.rs/f/3X/XZ/3HnHBY7N/333.jp
:: :: Sta mislite? Pojavio se danas. Primetih da se gasenje/restart racunara dosta odugovlaci (preko 3 min), medjutim iz safe moda sve radi savrseno sto se tice toga
:: :: Nista drugo nisam primetio. E , da. Ovih dana je isao i do 45c, zbog vrucine. Nestalo je i par puta struje...
quna ... 14.08.2013. 23:07 #508939

broj poruka: 1639
Pa samo utoliko sto trpi vece opterecenje, odnosno cesce i na vise lokacija mu se pristupa, a koji je model nema blage veze za zivotom, to sto pise na sajtu pise za koju je namenu (danas kada postoje mnogo brzi diskovi) najpodobniji, a samim tim te i suptilno teraju da za sistem izaberes neki skuplji iz njihove palete proizvoda.

i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: ... 14.08.2013. 23:21 #508940

jednostavno, radi se o jako losem kvalitetu, green, blue, bad sektori se pojavljuju na njima, nebitno u koju svrhu se koristi disk, u firmi imamo jedno 15 kom. WD Blue sa bad sektorima, modeli od 160 pa do 500gb, da li je bio koriscen za skladistenje ili sistem, totalno je nebitno da se definise takvo desavanje.

:: Pa samo utoliko sto trpi vece opterecenje, odnosno cesce i na vise lokacija mu se pristupa, a koji je model nema blage veze za zivotom, to sto pise na sajtu pise za koju je namenu (danas kada postoje mnogo brzi diskovi) najpodobniji, a samim tim te i suptilno teraju da za sistem izaberes neki skuplji iz njihove palete proizvoda
:: i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7
lordaca94 Re: Re: ... 14.08.2013. 23:26 #508941

Ja otkupljujem te WD Blue sa BAD sectorima. Ako se firma odluci da ih zameni ili baci tu sam ja

:: jednostavno, radi se o jako losem kvalitetu, green, blue, bad sektori se pojavljuju na njima, nebitno u koju svrhu se koristi disk, u firmi imamo jedno 15 kom. WD Blue sa bad sektorima, modeli od 160 pa do 500gb, da li je bio koriscen za skladistenje ili sistem, totalno je nebitno da se definise takvo desavanje
:: :: Pa samo utoliko sto trpi vece opterecenje, odnosno cesce i na vise lokacija mu se pristupa, a koji je model nema blage veze za zivotom, to sto pise na sajtu pise za koju je namenu (danas kada postoje mnogo brzi diskovi) najpodobniji, a samim tim te i suptilno teraju da za sistem izaberes neki skuplji iz njihove palete proizvoda
:: :: i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7
imarkovic Re: Re: Re: ... 14.08.2013. 23:36 #508944

znam zasto ih otkupljujes, da ih `popravis` pomocu regeneratora i uvaljas za mnogo vise para i usrecis nekog kome gori pod nogama.. mozes da dobijes samo elektronike, a mogu ti ja prodati jedan Seagate od 500GB Momentus na kome je svaki sektor BAD, pa ga popravljaj do mile volje

:: Ja otkupljujem te WD Blue sa BAD sectorima. Ako se firma odluci da ih zameni ili baci tu sam ja
:: :: jednostavno, radi se o jako losem kvalitetu, green, blue, bad sektori se pojavljuju na njima, nebitno u koju svrhu se koristi disk, u firmi imamo jedno 15 kom. WD Blue sa bad sektorima, modeli od 160 pa do 500gb, da li je bio koriscen za skladistenje ili sistem, totalno je nebitno da se definise takvo desavanje
:: :: :: Pa samo utoliko sto trpi vece opterecenje, odnosno cesce i na vise lokacija mu se pristupa, a koji je model nema blage veze za zivotom, to sto pise na sajtu pise za koju je namenu (danas kada postoje mnogo brzi diskovi) najpodobniji, a samim tim te i suptilno teraju da za sistem izaberes neki skuplji iz njihove palete proizvoda
:: :: :: i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7
lordaca94 Re: Re: Re: Re: ... 15.08.2013. 00:14 #508949

Zainteresovan sam za taj hard i za elektronike. Koliko cenis taj hard a koliko elektronike?

:: znam zasto ih otkupljujes, da ih `popravis` pomocu regeneratora i uvaljas za mnogo vise para i usrecis nekog kome gori pod nogama.. mozes da dobijes samo elektronike, a mogu ti ja prodati jedan Seagate od 500GB Momentus na kome je svaki sektor BAD, pa ga popravljaj do mile volje
:: :: Ja otkupljujem te WD Blue sa BAD sectorima. Ako se firma odluci da ih zameni ili baci tu sam ja
:: :: :: jednostavno, radi se o jako losem kvalitetu, green, blue, bad sektori se pojavljuju na njima, nebitno u koju svrhu se koristi disk, u firmi imamo jedno 15 kom. WD Blue sa bad sektorima, modeli od 160 pa do 500gb, da li je bio koriscen za skladistenje ili sistem, totalno je nebitno da se definise takvo desavanje
:: :: :: :: Pa samo utoliko sto trpi vece opterecenje, odnosno cesce i na vise lokacija mu se pristupa, a koji je model nema blage veze za zivotom, to sto pise na sajtu pise za koju je namenu (danas kada postoje mnogo brzi diskovi) najpodobniji, a samim tim te i suptilno teraju da za sistem izaberes neki skuplji iz njihove palete proizvoda
:: :: :: :: i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7
nisavici Ubica Hardova 15.08.2013. 07:57 #508964

broj poruka: 908
Je visoka temperatura,losa neprovetrena kucista.
Jos kad vidim ove gotove konfiguracije sa krs napajanjem i bez venta napred da ih hladi,pa se leti hard krcka na 60+ C jedva dobace garanciju

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs