pozdrav narode! elem, problem je sledeći (da ne tupim mnogo šta i kako): znate ono kad kupite laptop pa na njemu ima sistem koji se instalira onda kad prvi put upalite makinu? e, pa ta mala particija na kojoj se nalaze instalacioni fajlovi, to mi treba... jer sam nešto sjebo, pa reko aj da vratim sve kako je bilo, al sad u winu nema te particije. bios je vidi, al win jok.. omogućio sam prikazivanje sistemskih fajlova i skrivenih, al opet ništa.. pomoć?
Prvo moras da kazes osnovnu stvar, koji je laptop u pitanju, a onda ti mi kazemo preko kog tastera prilikom paljenja kompjutera ulazis u boot sa recovery particije .-) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
re ako sam dobro razumeo iz prvog posta nemu ne treba rekoveri particija vec particija koja sadrzi drajvere, ja sam na lenovou imao, 1gb particija i tu su svi drajveri kao na disku. Odes na sajt proizvodjaca i poskidas sve drajvere a ako te mrzi instaliraj one sa CD/DVD-a. i to je to .P
+1. Moras navesti koji je laptop u pitanju da bi ti rekli koji taster da stisnes. Za Asus je to F9 pri bootovanju. Procedura je sledeca: Using the Recovery Partition(on selected models) 1. Press < F9 > during bootup. 2. Press [Enter] to select Windows Setup [EMS Enabled]. 3. select the language you want to recover and click Next. 4. Read the ASUS Preload Wizard messages and click Next. 5. select a partition option and click Next. Partition options:
Recover Windows to first partition only. This option deletes only the first partition and allows you to keep other partitions, and to create a new system partition as drive `C`. Recover Windows to entire HD. This option deletes all partitions from your hard disk drive and creates a new system partition as drive `C`. Recover Windows to entire HD with two partitions. This option deletes all partitions from your hard drive and creates two new partitions `C` (25%) and `D` (75%). 6. Follow the onscreen instructions to complete the recovery process.
:: Prvo moras da kazes osnovnu stvar, koji je laptop u pitanju, a onda ti mi kazemo preko kog tastera prilikom paljenja kompjutera ulazis u boot sa recovery particije .- :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
toshiba nb200-10p laptop ima particiju od 1.3gb sa instalacionim fajlovima i naravno drajverima, i ti onda kad prvi put pališ aždahu, on povuče odatle i krene instalacija.. kad sam stavljao linux, OBRISA SAM JE! i onda sam ja samo zaboravio da je to ostavljeno kao `unalocated`... pa sam zakačio taj mali hdd na desktop, i tu odradio šta treba... međutim, probah 12i put da napravim butabilni fleš sa xp-om, čak i na tu particiju da vratim instalaciju, nema pojma, ne uspevam pa to ti je (naravno, prosto kopiranje fajlova i podizanje sa hdda ne radi ni pod tačkom razno).. kolko vidim, procedura za pravljenje butabilnog fleša sa 7icom je dosta lakše, al ja rekoh da vratim xp, em imam oriđiđi ključ, a i manje valjda rama vuče nego recimo W7 starter (koji btw nešto ne nađoh da skinem tipa preactivated varijantu, mrzi me da se akam sa aktivatorima, jerbo tona njih ne radi)... i taaaako
:: toshiba nb200-10 :: laptop ima particiju od 1.3gb sa instalacionim fajlovima i naravno drajverima, i ti onda kad prvi put pališ aždahu, on povuče odatle i krene instalacija.. kad sam stavljao linux, OBRISA SAM JE! i onda sam ja samo zaboravio da je to ostavljeno kao `unalocated`... pa sam zakačio taj mali hdd na desktop, i tu odradio šta treba... međutim, probah 12i put da napravim butabilni fleš sa xp-om, čak i na tu particiju da vratim instalaciju, nema pojma, ne uspevam pa to ti je (naravno, prosto kopiranje fajlova i podizanje sa hdda ne radi ni pod tačkom razno).. kolko vidim, procedura za pravljenje butabilnog fleša sa 7icom je dosta lakše, al ja rekoh da vratim xp, em imam oriđiđi ključ, a i manje valjda rama vuče nego recimo W7 starter (koji btw nešto ne nađoh da skinem tipa preactivated varijantu, mrzi me da se akam sa aktivatorima, jerbo tona njih ne radi)... i taaaak :: :: :: :: I AM the God of war.. Nothing defies me!! :: ::
ne razumete me.. ne trebaju mi drajveri, niti taster za pristupanje particiji, jer pomenute nema.. kako da uspem da napravim butabilni fleš sa xp-om? probao sam kojekakve tutorijale, i programe, ali neće. znači, ne za win7 tutorijal da koristim za pravljenje nečega što je XP, nego baš za XP. to što se tiče W7 to radi ko sat, ali brate, XP ni da čuje
:: ne razumete me.. ne trebaju mi drajveri, niti taster za pristupanje particiji, jer pomenute nema.. kako da uspem da napravim butabilni fleš sa xp-om? probao sam kojekakve tutorijale, i programe, ali neće. znači, ne za win7 tutorijal da koristim za pravljenje nečega što je XP, nego baš za XP. to što se tiče W7 to radi ko sat, ali brate, XP ni da čuj :: :: I AM the God of war.. Nothing defies me!! :: ::
usb prep mislim da sam probao-ne rufus-ne WinToFlah-ne e, al zato se sad instalacija odvija koristeći WinSetupFromUSB.. javiću utiske, čisto ako neko zabode da zna šta će da mu radi
instaliram ja sistem, i on se podigne.. ALI GLE ČUDA! on se opet diže samo sa fleša.. tj jedino tako i može.. ako se boot priority vrati na hdd, on neće da butuje. ako se ostavi da je fleš, on ponudi opcije kao da će ponovo da instalira sistem, ali umesto toga, on butuje već instalirani OS
nakon toga se izvuče fleš i komp ostaje da radi... aj da bacim pogled na disk manager... ono izgleda kao da je pobrkao boot i system particiju.. to bi valjda kod xp-a trebalo da bude jedna.. kad nemam ni jednu particiju označenu kao `active`, onda mi ispisuje da mi je boot particija E: (jer od premeštanja hdda i dizanja sa fleša su se slova pobrkala i ne mogu da je naštelujem na C:) koja je inače sistemska particija, i to se lepo ispiše kad se ona aktivira.. al onda se ne prepoznaje kao boot particija.. đa tamo, đa ovamo.. kako se bre ovo rešava?
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.