Bio je i zakljucan ullazak u bios ali smo vadjnjem baterije restovali bios ali sad je HDD zakljucan. Da li postoji neki program da se okljuca HDD ili paword da se provali.
http://www.dodaj.rs/?b/7k/3BOo5lqS/2222228.jpg vec iz biosa. resetujem bios imao je pasword ali nece da resetuje i HDD pasword nejaveca gllupost koju sam video. Treba da butje ali nemaoze trazi pasword. AMD x6 1090T 3.9 OC Cooler Master 212 EVO MSI 870A 54G Kingston HyperX Blue 2x4 gb 1600 MSI 6850 OC SSD OCZ Agility 3 60gb 1.5 WD+500gb WD Chiftec CX-05B-B Thermatle Purepower 600 Wati
A kad si ga kupovao nemoguce da ti nisu dali istu...
Prosto je nemoguce...
Ja sam do sada kupio cetiri i ni jedan nije imao slican problem...
Ako si ga legalno kupio idi tamo gde je kupljen i trazi password za HDD... moraju da ti ga daju... ili bar da ga osposobe za rad...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Ti su najopasniji. Sve znaju i sve moraju da probaju =]. Da potvrdim i ja, HDD-u nema spasa.
:: Znam koliko i ti. Pricam sta mi je on reko. Mada nista nije iskljuceno klinac 4 razred :: :: AMD x6 1090T 3.9 O :: Cooler Master 212 EV :: MSI 870A 54 :: Kingston HyperX Blue 2x4 gb 160 :: MSI 6850 O :: SSD OCZ Agility 3 60gb :: 1.5 WD+500gb W :: Chiftec CX-05B- :: Thermatle Purepower 600 Wat :: :: :: :: klinac slucajno stavio sifru na hdd u bios :: :: to mi bas nije realn :: :: :: :: :: :: ulsi
@dex Nista ga ne kosta da proba al` slaba vajda. Takve diskove sam kacio na desktop masine pa probavao da im pristupim iz svih mogucih sistema i nista, nema spasa.
nisam mislio nista lose, ali mi je prilicno neverovatno da je klinac postavio sifru, znas i sam da postavljanje iste nije samo jedan klik ili pritisak na jedno dugme, bas zato da se ne bi tako `slucajno` postavljale ja sam, zapravo, ubedjen, da je to ili kvar ili proizvodjaci to namerno rade zbog zna se cega
Neverovatno? Ja sam do petog razreda u odredjenoj meri vec baratao DOS-om i umeo da instaliram Win95/98. To sto nisam znao sta je neki tamo `drajver` je potpuno druga prica =]. A danas... klinci samo klikcu po novim UEFI BIOS-ima.
Re: Ni jedan proizvodjac NE ZAKLJUCAVA bios ni hdd
13.07.2013. 18:58
status: user broj poruka: 7769
Ja nisam hteo bas direktno da pitam...
Konkretno kad sam 2005te radio u Sloveniji lik je ladno usao u kancelarije dok su zaposleni bili na pauzi za klopu i pokupio sedam DELL laptopa...
Valjda vise nije mogao da ponese...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: To radi korisnik, ukoliko ima potrebe (ako mu ga geknu, da ne mogu da mu koriste podatke :: Dakle, il je lap(nut) ili se dete zaigralo .- :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
se ukljucim...proslo mi je hiljade hardova kroz ruke i nikad nisam uspeo da provalim taj password na hard disku ako naletim na takav ..konkretno sad imam 2 komada hdd od 80 sata neko pametan stavljao sifre na njih,vadjeni su iz lenovo masina....e sad ja probao i nije me mrzelo da ih turim u 30 laptopova lenovo ,pa u nekoliko desktopova pa u par fioka i rezultat je djoka ...ne mogu da otkljucam...neki kolega gore napisao da ga interesuju takvi hardovi,ako hoce nek se javi na mejl. Pozdrav.
svaki disk , svaka revizija fw-a, svaka revizija pcb-a .. sifra je na drugom mestu ..
kad se obratis rusima za pomoc oko skidanja sifre .. prvo sto ti kazu je da uzmes PC3000 karticu (bilo koja verzija) jer sa njom mozes da skines sifru .. posto puknes 5000e za karticu i jos 10000e za kurs ..
kad god imate aktiviran ata PW na disku i zaboravite sifru iz bilo kog razloga ... jeftinije je kupiti nov disk :)
u ovom konkretnom slucaju ..Jamire case ... jedino sto moze da se uradi je da se iscitaju svi flesevi iz laptopa .. provali koje su sifre zapisane u biosu .. konvertuje se uz pomoc keyboard key code tablice iz servisnog upustva za doticni laptop .. i onda moze da se nada dobijanju sifre ... pod uslovom da lap ne poseduje cripto chip i da on nije aktiviran
ali ta opeacija je skuplja od novog diska
jedino da kontaktira ovog derana ..zaboravih mu ime iz helpdisk-a.. on ima karicu i moze sa skine sifru za 2min
:: mislim da ces naci resenje za svoj problem ako se potrudis malo oko prevod :: http://bit.ly/10TdwH ::
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.