Zavisi šta radiš u CAD-u, render, modeliranje, linijske projekte?
Ako radiš napredne stvari, ozbiljne projekte, preporučljivo je imati SSD i pouzdan, brz procesor, veliku količinu RAM-a. Kako se tvoje pitanje odnosilo na ubrzanje, pretpostavljam da radiš render, tako da imaš opravdanu kupovinu.
Dzaba SSD - bedi od procesora NISTA ne moze da pomogne.
09.07.2013. 10:54
status: user broj poruka: 10999
Em je AMD, em je SLAB AMD. Da je barem onaj kojeg je Dwx imao (6-core) , pa da kazemo, tu je negde u rangu Core2Duo... Zalim slucaj (iskrenost ume da boli)...
Potpuno nevezano za to sta radis u AutoDESK-ovim programima...
Memorija... CPU... SSD...
Kolega koji se ozbilno bavi sa AutoCAD Civil 3D kaze da kad su vece mape zna da vapi za memorijom... Ja jos uvek nisam iskusio da nesto stuca na 8GB u obiccnom AutoCAD-u ali on kaze da kod njega i to zna da bude malo tj. da je to minimum... mozda mu se to desava zato sto koristi AutoCAD iz Civil-a...
Dalje sto brzi CPU brze se ucitavaju moduli... pogotovu kod startovanja programa... dzaba ti SSD (moj slucaj) kad je cpu i3-350M... tako da ucitavanje i sa SSD zna da potraje... Naravno vec sam pisao o ovome ako ne zatvaras programe da bi ih posle startovao sa dvoklikom na fajlove ovoga nece biti, tako da se treba navici da ne zatvaras programe nego samo fajlove...
Inace SSD za AutoDESK programe ako ces na njemu cuvati projekte treba da bude nesto veci... evo nama se na jednom projektu sve rasirilo na 90GB... konkretnih izdatih crteza sto DWG sto PDF ima za cirka 8÷9GB ostalo je sranje koje su svi cuvali da imaju neku prethodnu verziju... tako da zaboravi na varijantu od 60 ili 120GB ako je takav slucaj i ako si to planirao onda ces ga napuniti sa dva ozbiljna projekta...
Primetio sam da su novije verzije 2014 malo tromije od 2011 koju koristim na poslu...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Uh pa to ti je potez od prilike kao kad bi skocio iz mrtvackog sanduka u urnu...
s775... mislim sta reci... i to jos sa tvog 1090...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: jel napravio amd uopste nesto sto bi bilo neumesno porediti sa s775?razmisljam da prodam moj 1090t i da se vratim na s775 ::
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.