Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
koji uzeti?
STRANA 1 OD 1
djape7777 koji uzeti? 07.07.2013. 21:33 T53753

status: user
broj poruka: 926
SSD SATA3 60GB SiliconPower Velox V55 ili 60GB Mushkin Chronos MKNSSDCR60GB?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ZooLoo ... 07.07.2013. 21:40 #503259

broj poruka: 3975
Isti vrag. Uzmi bilo koji od ta dva, ok su..

MaliAbner Re: koji uzeti? 08.07.2013. 06:42 #503339

broj poruka: 7769
Mali je to kapacitet za bilo sta... sem eventualno za cache sistema...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: SSD SATA3 60GB SiliconPower Velox V55 ili 60GB Mushkin Chronos MKNSSDCR60GB?
Pisko Slažem se, tako je druže Abwehru 08.07.2013. 07:07 #503343

broj poruka: 6649
Ne uzmi ni jedan, jer su preškutavi, premali, sprčeni, stisoguzni.... pretvori tu kintu u konvertibilnu valutu i štekaj dalje, uskoro će se u procesu štekovanja, susresti cene većih i dovoljno velikih drajvova sa tom količinom para koju imaš pa kupi tada dostupno veće čudo (možda i modernije i brže). ... po meni je i 120Gb bacanje para i tek duplo veći stvarno imaju smisla, ali dobro, pare su to, moram da priznam da se može stisnuti na 120Gb (pre godinu dve sam ke??ao kako je to velika glupost, kako već u ovo vreme neće biti dosta i slično, računajući na Windows 8, a koliko sam se za?e?ao, jasno je svima...). Pazi, recimo da sada imaš SSD od 30Gb (a toliki su npr. bili doskora 10000rpm hard diskovi koje su ljudi papreno plaćali samo za sistem), koji si plati nekih 300-400€.. i sad hoćeš da ga prodaš da bi kupio DUPLO veći od 60Gb... i možeš za njega da dobiješ... 30€... shvaćaš poentu - taj od 60Gb koji će ti sigurno biti malecki i uskoro premalecki, pri prodaji nećeš moći dobro da unovčiš.

Budale računaju na sreću.

DmasteRNo1 Re: Slažem se, tako je druže Abwehru 08.07.2013. 09:04 #503348

broj poruka: 6102
Bez 120 ili 128GB nista. U odnosu na ove do 60GB su oko 50% skuplji, imaju 100% veci kapacitet i po pravilu su brzi od istih.

i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, TT Chaser MK-I, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP-3

imarkovic Re: koji uzeti? 08.07.2013. 09:09 #503349

broj poruka: 19005
da je bar intel ili sl. pa da razmatras, ovako pitanje koliko su pouzdani, ja ne bih uzimao ni jedan iskreno.

:: SSD SATA3 60GB SiliconPower Velox V55 ili 60GB Mushkin Chronos MKNSSDCR60GB?
carandra Sviraju ku... 08.07.2013. 10:35 #503361

broj poruka: 160
Pricaju gluposti,60gb je dovoljno za prosecan sistem. Moras samo optimizovati sve za ssd. Imas tri godine garancije i samo bekapuj podatke redovno i zabole te. 120 gb je samo teoretski brzi disk od 60 gb, ali ko oseti razliku moze u matrix pravo. Znaci optimizacija, pa ghost i miran si par godina, i preporuka, da disk bude par 2/5 prazan. nikako pun ssd. Cash stavi na obican hard
imarkovic Re: Sviraju ku... 08.07.2013. 10:53 #503364

broj poruka: 19005
uu matori, al si mu izdeklemovao sta sve treba da radi, pa ja bih se ubio kad bih morao o svemu tome da vodim racuna

Ne mora uopste da se optimizuje sistem za SSD, to je opsta zabluda, ono optimizovanje u smislu tweak-ovanja itd.. Mora povremeno da se stavi novi firmware i da se ne puni disk, eventualno da se ostavi nekoliko GB unlocated, ali generalno ne mora, da bude adekvatna particija i da se ne radi defragmentovanje, to je sve.. a backup ako ce da radi nek radi ako hoce. 128GB jeste dosta brzi i primecuje se razlika itekako. Sto se mene tice ja bih kupio 60GB, ali pouzdan SSD.

:: Pricaju gluposti,60gb je dovoljno za prosecan sistem. Moras samo optimizovati sve za ssd. Imas tri godine garancije i samo bekapuj podatke redovno i zabole te. 120 gb je samo teoretski brzi disk od 60 gb, ali ko oseti razliku moze u matrix pravo. Znaci optimizacija, pa ghost i miran si par godina, i preporuka, da disk bude par 2/5 prazan. nikako pun ssd. Cash stavi na obican har
::
MaliAbner Re: Sviraju ku... 08.07.2013. 17:49 #503459

broj poruka: 7769
Hmmm, sta kaze 2/5 da bude slobodno:

60GB kad formatira dobije ~55GB onda tih 55 podeli na 5 pa pomnozi sa 3, buduci da je preporuka da 2/5 ostane prazno, dakle ostaje mu 33 za sistem i programe...

A tek ovo da cache stavlja na drugi HDD... pa koj ce mu moj onda SSD...

Ovde si ti jedini koji prica gluposti...

Bem ti klesta citajuci svacije postove covek moze da pomisli bukvalno svasta... evo ja vec zamisljam sebe kao neopevanu budalesinu buduci da sam juce uzeo novi Plextor Px-256 M5M mSATA koji ce da zameni postojeci od Px-128 M5M mSATA...

@djape7777
Ako bas moras da kupis taj kapacitet gledaj da to bude bar Crucial M4 64GB... ovi drugi se bas usporavaju ako se prepune... licno iskustvo sa i330 120GB...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Pricaju gluposti,60gb je dovoljno za prosecan sistem. Moras samo optimizovati sve za ssd. Imas tri godine garancije i samo bekapuj podatke redovno i zabole te. 120 gb je samo teoretski brzi disk od 60 gb, ali ko oseti razliku moze u matrix pravo. Znaci optimizacija, pa ghost i miran si par godina, i preporuka, da disk bude par 2/5 prazan. nikako pun ssd. Cash stavi na obican har
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs