Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Problem sa Hard Diskom
STRANA 1 OD 1
hotix Problem sa Hard Diskom 03.07.2013. 21:12 T53713

status: user
broj poruka: 29
Prijatelj me je zvao da mu pomognem. Kupio je hard disk Seagate barracuda 2tb i ugradio ga je u svoj racunar, medjutim problem se javlja sto u Windows 7 njemu pokazuje da ima samo 1TB.
Pokusao je da ga formatira, da napravi 2 particije medjutim ista prica.
Na netu sam citao da se taj problem resava preko instalacije novih drajvera za Chipset i upgradovanje biosa, medjutim drajvere za njegovu mat. plocui nigde nisam nasao za Windows 7.
Radii se o ploci: DFI DK P45-T2RS LGA 775 Intel P45 ATX Intel Motherboard
Icicu najverovatnije sutra kod njega da vidim sta mogu da uradim, ali bih pre toga da vidim da li ima neko neki savet kako da resim lako problem, da se ne mucim sa time.
Unapred hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
lordaca94 Re: Problem sa Hard Diskom 03.07.2013. 21:29 #502466

broj poruka: 274
Da li bi mogao da mi napises model tog hard diska?

:: Prijatelj me je zvao da mu pomognem. Kupio je hard disk Seagate barracuda 2tb i ugradio ga je u svoj racunar, medjutim problem se javlja sto u Windows 7 njemu pokazuje da ima samo 1TB
:: Pokusao je da ga formatira, da napravi 2 particije medjutim ista prica
:: Na netu sam citao da se taj problem resava preko instalacije novih drajvera za Chipset i upgradovanje biosa, medjutim drajvere za njegovu mat. plocui nigde nisam nasao za Windows 7
:: Radii se o ploci: DFI DK P45-T2RS LGA 775 Intel P45 ATX Intel Motherboard
:: Icicu najverovatnije sutra kod njega da vidim sta mogu da uradim, ali bih pre toga da vidim da li ima neko neki savet kako da resim lako problem, da se ne mucim sa time
:: Unapred hvala
::
Dantes evo vidi na ovom sajtu 03.07.2013. 22:37 #502475

broj poruka: 492
http://goo.gl/glqny samo vidi koji model je tacno posto DFI DK P45-T2RS ima elite,turbo i plus,pa sad vidi koja njemu odgovara

Intel i5-3570k@3,4GHz
CM Storm Enforcer
ASUS Maximus V Gene
MSI GTX660Ti PE OC
PATRIOT IEM 8GB @1600MHz
COOLER MASTERM2 Silent Pro 620W
INTEL SSD 520 Series 120GB
hotix Hvala 04.07.2013. 19:26 #502601

Dantes hvala na ulozenom trudu da nadjes drajvere.
Probacu danas da to skinem i odradim pa javljam da li sam time resio problem.
hotix reseno 08.07.2013. 12:22 #503372

Resio sam problem.
Doneo je hard disk kod mene, prikacio sam ga za moj racunar i u computer manageru vidi 2 tb-a, samo samo dodelio particije i za svaki slucaj na obe ubacio bilo sta od fajlova.
Medjutim kada smo ga vratili kod njega u racunar, on je prepoznao obe particije, ali u jednu nije mogao da udje uopste, probali smo i sa format medjutim ni to nije pomoglo.
Na kraju sam iskoristio magic particion i spojio sve u jednu particiju i to sad radi.. pitanje je da li ce kad bude snimao preko 1 tb-a, da li ce mu to raditi ili ne to cemo vremenom videti.
Resen problem.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs