Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
SSD 120GB, pomoc pri izboru
STRANA 1 OD 1
milicic SSD 120GB, pomoc pri izboru 17.06.2013. 16:40 T53504

status: user
broj poruka: 100
Ljudi, kupio sam SSD Kingston SV300S37A/120G, medjutim dobio sam onaj felerican sa FW506 i trazio zamenu i dobio :-)
Dajte mi predlog koji SSD 120GB da uzmem, u pocetku cu da ga teram na sata II Biostar TA 790gx AM3+, ali planiram uskoro da predjem na sata III.
Dajte vase predloge.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Simon72 ... 17.06.2013. 16:53 #499351

broj poruka: 2799
Pa nemaš baš neki izbor ako to želiš da uzmeš bez doplate tj imaš 2 mogucnosti,
Samsung 840
Silicon power v60
Ni ja još uvek ne mogu da se odlucim izmedju ova dva a dok se odlucim izaci ce neki novi modeli pa cu verovatno tad i da uzmem te nove a pre svega mislim na nove sf 3000.
Samsung je isto dobro rešenje sa novim nandovima još uvek neproverenim u praksi ali ipak sa testovima koji pokazuju da je životni vek dosta veci od 3 godine nekog normalnog rada na kompjuteru.
U normalnom radu razliku neceš primeti a jedina razlika je na benchmarkovima ako ti je to tolko bitno.

ZooLoo ... 17.06.2013. 17:07 #499355

broj poruka: 3975
Samsung 840 ili 840 Pro.

sSHarK Re: SSD 120GB, pomoc pri izboru 17.06.2013. 17:22 #499364

broj poruka: 990

Samsung 840 Pro i pusti da Magician odradi sve, nikakav drugi/dodatni tweak!

i7-4770K | Z87 Extreme4 | TridentX | 840 Pro | AX750 | Stryker | U2713H | G15+G9 | C920 | ATP3
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
XRash Samsung 17.06.2013. 18:01 #499369

broj poruka: 18
Bilo koji samsung i neces se pokajati

milicic Vratili su mi pare 17.06.2013. 21:18 #499402

Vratili su mi pare, mozete da predlazete i neke skuplje...
O ovim samsungovim diskovima sam citao sve najbolje ali me smara to sto im je mali write...
Dajte predloge...
Unapred hvala.

mighty Re: Vratili su mi pare 17.06.2013. 21:29 #499404

broj poruka: 1670
Nema mali write generalno, nego ima mali sekvencijalni write. Random je sasvim OK.

Sekvencijalni write je za disk za OS i programe prilično nebitna stvar, jedino nećeš moći da se hvališ benchmark rezultatima - u disk mi radi toliko brzo...

Al dobro, slobodno ponovo izaberi neki jeftin SF disk ...

:: Vratili su mi pare, mozete da predlazete i neke skuplje..
:: O ovim samsungovim diskovima sam citao sve najbolje ali me smara to sto im je mali write..
:: Dajte predloge..
:: Unapred hvala
::
ZooLoo ... 17.06.2013. 21:35 #499407

Pa nemas ti tu mnogo sta da razmisljas. Samsung 840 Pro ti je mama u odnosu na sve, zajebi ti papir sta pise...
Druge mogucnosti (po papiru) su Kingston HyperX 3K i Intel 335 od 180Gb.

Moja savet bez puno razmisljanja idi na 840 Pro. Ortak ima obican 840 pa sve leti a kamoli na ovom.

milicic Necu jeftin ssd 17.06.2013. 21:45 #499411

Nemam nameru da uzimam jeftin ssd, onaj kingston sam uzeo samo zato sto su ga bas hvalili (dok nije dosao novi FW) a meni je trebao za sata II plocu, pa reko da se ne trosim za dzabe...Otvoren sam za predloge (zato sam i otvorio temu da bi ljudi koji znaju mnogo vise od mene dali savet a ja kupio neki best buy).
Sta mi je ciniti?
ZooLoo ... 17.06.2013. 21:49 #499413

Pa ovaj ti je 14k dinara, i nije bas jeftin, ti ako hoces da das pare, tipa 200e + uzmi 256gb i eto ti dobar i skup ssd...

Sta mislis o ovom, on je skup majku mu...
http://www.itsvet.com/proizvod/apple-512gb-ssd-for-mac/comp_comp_hdd/171/2467
Dantes a zbog cega konretno pazaris ssd ? 17.06.2013. 21:54 #499415

broj poruka: 492
evo ti sajt na kom imas velik broj review-ova u svakom slucaju ja licno pre pro nego obican 840
http://thessdreview.com/

Intel i5-3570k@3,4GHz
CM Storm Enforcer
ASUS Maximus V Gene
MSI GTX660Ti PE OC
PATRIOT IEM 8GB @1600MHz
COOLER MASTERM2 Silent Pro 620W
INTEL SSD 520 Series 120GB
Simon72 ... 17.06.2013. 22:41 #499424

broj poruka: 2799
Silicon power v60 ti je i bolji nego što je kingston bio sa starim firmwerom.
nema potrebe davati 40 evra vise za 840 pro to tebi ne treba to nama ne treba za kucne komjutere.Slobodno uzmi bilo koji isto ti je to sve ili sacekaj sledecu generaciju diskova za mesec dva.

MaliAbner Obrati paznju na kapacitet... 18.06.2013. 10:14 #499477

broj poruka: 7769
Ako su iste cene onda uvek prednost ima onaj sa vecim kapacitetom... 128 uvek pre nego 120GB, 256 uvek pre nego 240GB (250 je tu negde)...

Deluje smeso ali neki ljudi se zanose da je 60GB dosta za OS... i kako kazu programe...

Po meni nije, evo recimo novi AutoDESK Infrastructure Suite 2014 kad instaliras sve module rasprostre se na 55GB...

Uzas vec sam pozalio sto nism uzeo neki 256GB mSATA za laptop...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

milicic Sacekacu ako treba 18.06.2013. 11:50 #499487

Kad sam rekao da nemam nameru da uzimam jeftin ssd, to je bilo zbog prozivke da slobodno uzmem ponovo neki jeftin SF disk...Hocu da uzmem kvalitetan ssd, i nije mi problem da dam par hiljada dinara vise, ali necu da ih bacam za dzabe ako ne vredi...Sasvim mi je dovoljno 120GB, tako da nema potrebe za vecim diskovima i ne razumem onu provokaciju sa apple-om od 1500 eura...

Posto mogu da uzmem pare nazad, nije mi problem da sacekam mesec dana, ako se ocekuje neko veliko poboljsanje, ali buduci da imam sata II plocu i da ti novi ssd diskovi kad izadju ce biti neprovereni i dok se formira neko misljenje i trziste proci ce bar 2-3 meseca i ko zna kakvo ce stanje biti...

Tako da, dajte neki predlog od ovih vazecih koji se pokazao ekstra..

Unapred hvala-
ZooLoo ... 18.06.2013. 12:10 #499494

Samsung 840 Pro, Samsung 840 Pro, Samsung 840 Pro!!!

peki22 Sve je to isto 18.06.2013. 12:19 #499498

broj poruka: 2936
bilo koji da kupis.Ja sam presao sa v100 na 3k i apsolutno nema nikakve razike u koriscenju kompa.

M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-6970-Nitro 850W-H 100

milicic Dilema 18.06.2013. 13:27 #499515

Moram priznati da sam najblizi kupovini Samsung 840 pro, zanima me samo, posto je najskuplji, da li je stvarno bolji od Intela ili Kingston Hyper X...
Razmisljam i o Silicon Power v60, jer je stvarno mnogo jeftiniji od Samsunga, a ja u pocetku planiram da ga koristim na sata II ploci, pa mozda ne bi bila velika razlika a i onako planiram da uzmem novi komp za koji mesec i sa v60 bih mogao da premostim taj period a kad uzmem novu masinu da pazarim i neki novi ssd a sa starim da osvezim laptop :-)
Jos jedno pitanjce, dolazi mi ortak iz USA za mesec dana pa sam razmisljao i da li mozda od njega da trazim da mi donese OCZ vector ili Corsair, jer sam video da imaju odlicne reviewove i benchmarke a kod njih su jeftini...
Dajte predlog

MaliAbner Re: Dilema 18.06.2013. 13:51 #499522

broj poruka: 7769
Ako je SAD u pitanju, kod njih je sve jeftinije...

Pitaj ga onda za Plextor M5Pro 256GB... 8.39 za taj kapacitet...

Nije vrhunski model ali je tu negde, prilicno velike brzine upisa uz standardno dobre brzine citanja...

Prilicno brzi od Smugsmug non Pro i vrlo blizu Pro varijanti...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Moram priznati da sam najblizi kupovini Samsung 840 pro, zanima me samo, posto je najskuplji, da li je stvarno bolji od Intela ili Kingston Hyper X..
:: Razmisljam i o Silicon Power v60, jer je stvarno mnogo jeftiniji od Samsunga, a ja u pocetku planiram da ga koristim na sata II ploci, pa mozda ne bi bila velika razlika a i onako planiram da uzmem novi komp za koji mesec i sa v60 bih mogao da premostim taj period a kad uzmem novu masinu da pazarim i neki novi ssd a sa starim da osvezim laptop :-
:: Jos jedno pitanjce, dolazi mi ortak iz USA za mesec dana pa sam razmisljao i da li mozda od njega da trazim da mi donese OCZ vector ili Corsair, jer sam video da imaju odlicne reviewove i benchmarke a kod njih su jeftini..
:: Dajte predlo
milicic Re: Re: Dilema 18.06.2013. 14:04 #499524

Ne treba mi 250GB,a ova dva modela sto sam naveo bi trebalo da su bolji od PRO-a a trebalo bi da su oko 130$...

:: Ako je SAD u pitanju, kod njih je sve jeftinije..
:: Pitaj ga onda za Plextor M5Pro 256GB... 8.39 za taj kapacitet...
:: Nije vrhunski model ali je tu negde, prilicno velike brzine upisa uz standardno dobre brzine citanja..
:: Prilicno brzi od Smugsmug non Pro i vrlo blizu Pro varijanti..
:: Citat:
:: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn
:: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`
:: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: :: Moram priznati da sam najblizi kupovini Samsung 840 pro, zanima me samo, posto je najskuplji, da li je stvarno bolji od Intela ili Kingston Hyper X..
:: :: Razmisljam i o Silicon Power v60, jer je stvarno mnogo jeftiniji od Samsunga, a ja u pocetku planiram da ga koristim na sata II ploci, pa mozda ne bi bila velika razlika a i onako planiram da uzmem novi komp za koji mesec i sa v60 bih mogao da premostim taj period a kad uzmem novu masinu da pazarim i neki novi ssd a sa starim da osvezim laptop :-
:: :: Jos jedno pitanjce, dolazi mi ortak iz USA za mesec dana pa sam razmisljao i da li mozda od njega da trazim da mi donese OCZ vector ili Corsair, jer sam video da imaju odlicne reviewove i benchmarke a kod njih su jeftini..
:: :: Dajte predlo
:: ::
:: ::
ZooLoo ... 18.06.2013. 14:38 #499543

Ide prvo Samsung, pa Intel pa Kingston... Nisu bolji, ja pogledah neke testove, pro ih pojeo... Nzm sta vise razmisljas, vec ti je receno od strane mene i drugih sta da uzmes, sad ti sto si video na papiru da je neko brzi ne znaci da je bolji... I na tarabi pise...pa...

milicic Re: ... 18.06.2013. 15:04 #499551

Onda je odluceno Samsung Pro... Samo sam hteo da pitam da l mozda da uzmem onaj SP v60 da premostim ili mozda da uzmem ove is USA jer su ih bas bili nahvalili a pruzila mi se prilika...
Hvala ljudi na svemu, danas-sutra idem po Pro-a...

:: Ide prvo Samsung, pa Intel pa Kingston... Nisu bolji, ja pogledah neke testove, pro ih pojeo... Nzm sta vise razmisljas, vec ti je receno od strane mene i drugih sta da uzmes, sad ti sto si video na papiru da je neko brzi ne znaci da je bolji... I na tarabi pise...pa...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs