Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Just Cloud
STRANA 1 OD 1
stefan989 Just Cloud 14.06.2013. 12:25 T53463

status: user
broj poruka: 266
Zdravo ljudi, posto planiram da uzmem paket unlimited zanima me da li mogu da pristupim podacima sa bilo kog pc-a/mob-a ili moram svaki put da instaliram soft i da menjam licencu ili sta vec?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 14.06.2013. 13:01 #498709

broj poruka: 12796
Treba ti softver za svaku platformu.

Što uopšte taj servis pored dropboxa i Google Drive-a?

stefan989 razlog 14.06.2013. 13:56 #498735

Pa zato sto je ubedljivo najjeftiniji, imam za nesto manje od 3 dolara mesecno unlimited TB! To je kao prvo, e a sad je drugo kako funkcionise i sta je jednostavnije. drop box je verovatno laksi ali ovo mi generalno treba jer onda necu kupovati hdd vec sve tamo. I pusticu download narednih 6 meseci...:D

mighty Re 14.06.2013. 14:01 #498736

broj poruka: 1670
Ja sam lepo sebi podesio kući OwnCloud, sem interneta ne plaćam nikom ništa, mesta imam koliko mi je velik HDD u mašini (trenutno je 500GB dodeljeno za to), pristup ili preko browser-a ili preko klijenata za Win, Mac ili Android.

Sav saobraćaj je kroz HTTPS. podaci su moji i samo kod mene :)

Pošto kući imam 24/12 Mbps link i brzina je odlična.

Koga ne mrzi da se igra sve može da se podesi za sat-dva.
stefan989 razmisljao 14.06.2013. 14:09 #498738

sam i tome, da kupim ruter sa cloud-om ali opet mi treba hdd 3,4 tb i vremenom to postaje malo jer ne brisem NISTA, `zbog da` nemam pojma, panika prob. I filmove skidam 1080 rip i cist blueray pa zbog toga. Igrica imam jedno 2tb, i skidam non stop. E sad, ako moze samo instalacijom da se pokrene to, bez promene licence za taj pc onda je to ok. Odgovara mi.

mighty Re 14.06.2013. 14:25 #498743

Ne vidim baš poentu toga što pitaš.

Ti ćeš na Cloud-u da čuvaš ono što download-uješ na mašinu?

Dakle prvo skineš neki BluRay film od 50GB (preko torrenta pretpostavljam), pa ga uploaduješ na Just Cloud i kad hoćeš da ga pogledaš opet da ga downloaduješ na svoj PC?
stefan989 neee 14.06.2013. 14:40 #498748

Pazi, posto imam soft za to, ja fajlove vidim normalno i nema potrebe za skidanjem vec ih gledam odatle. Bar mislim da je tako. Bas sam ove sitne otvarao bez problema. Fakticki kad otvorim app vidim jos jednu particiju (najprostije receno). U tome i jeste stvar. I samim ti bilo gde i kod koga da odem imam sve to. E a sad je drugo pitanje da li mi za SVE te racunare gde pokrenem to treba licenca ili licenca treba samo na sync.
misicm blueray 14.06.2013. 14:44 #498749

broj poruka: 360
kako mislis da gledas neki HD film sa nekim malim protokom ka cloudu? to verovatno ni mighty ne moze sa ovih 24Mbps

stefan989 ovo je na sajtu 14.06.2013. 14:45 #498750

http://support.justcloud.com/speedcheck
mighty Re 14.06.2013. 15:13 #498755

Ti možeš tamo da skladištiš fajlove, ali nemaš njima trenutni pristup.

Jedino čemu imaš trenutni pristup je ono što je u quicksync folderu koji se sinhronizuje sa sadržajem na cloud-u preko Win klijenta, ali ti fajlovi fizički postoje i na tvom disku. Ako ih obrišeš sa diska, brišeš i sa quicksync foldera u cloud-u.

Ostale fajlove koji nisu u quicksync-u ne možeš online da gledaš, nego moraš da download-uješ, a to je malo uzaludan posao.
mighty Re 14.06.2013. 15:16 #498756

Takođe, obrati pažnju da na Just Cloud-u ne možeš da držiš fajlove veće od 10GB. 1GB max size je standard, a za veće od 1GB doplaćuješ:

What is the maximum file size I can backup?

As standard all paid accounts have the potential to backup single files up to 10GB in size. This is done using drag and drop or instant backup.

In automated, scheduled backups the max file size can be set to 1GB maximum as standard. However, we do offer an add-on service to increase the max file size for automated, scheduled backups to 5GB, this is just 19.95 a year.

You can adjust the maximum file size allowance on the backup selection tab in settings on the desktop application.
misicm mighty 14.06.2013. 15:16 #498757

mora hosting za ovaj ownCloud?
ti ni njega ne placas? :)

stefan989 aha 14.06.2013. 15:16 #498758

ako je tako, onda je to bas uzalud. jbg mislio sam da funkcionise drugacije.
mighty Re: mighty 14.06.2013. 15:25 #498763

Ne, imam jednu mašinu kući koja je 24/7 upaljena i na netu.

Ruter mi podržava no-ip, tako da imam svoj domen na no-ip.org-u i sa dinamičkom adresom, ne moram da pamtim IP.

Na toj mašini sam podigao WAMP, ubacio i podesio OwnCloud i napravio self-signed sertifikat za HTTPS, da ne bih puštao HTTP spolja.

Na laptopu i tabletu sam instalirao klijente, a sa ostalih računara idem kroz webgui ako zatreba.

Inače cloud nije samo za skladištenje fajlova, možeš da slušaš muziku, praviš galerije slika, imaš notes, kalentar, kontakte i gomile drugih plug-in-ova.

Pogledaj na http://owncloud.org/

U pitanju je open-source platforma zasnovana na PHP i SQL-u, možeš lako da je instaliraš i na Windows i na linux, a imaš i gotovu VM kojoj jako malo moraš da podesiš - vidi http://bitnami.com/stack/owncloud

Jedino što se plaća je 0.99$ za klijent za Android, pošto u Srbiji ne možeš da plaćaš na GPlay-u samo sam skinuo .apk fajl i sve radi.

Sada imam 24/12, od sledećeg meseca mi Targo diže brzinu na 32/16 pa mi glupo da to ne koristim.

:: mora hosting za ovaj ownCloud
:: ti ni njega ne placas? :
::
misicm :) 14.06.2013. 15:37 #498767

sad te razumem. pa opet su ti fajlovi sigurni koliko i hdd u toj 24/7 masini.
video sam sta sve moze. dobro je zamisljeno i ralizovano.

mighty Re: :) 14.06.2013. 15:53 #498771

U principu da, ali možeš da staviš instalaciju na diskove u raid-u i da staviš backup u schedule.

Meni je ovo super za pristup mojim fajlovima kao i za backup dokumenata i fajlova kod ćaleta, majke i sestre na njihovim računarima. Ako im i crkne HDD u računaru, sve bitno je sinhronizovano kod mene.

Plus jako je zgodna opcija share na mail, ako trebaš nekom da pošalješ neki veći fajl, možeš mu sa cloud-a poslati share, on na mail dobije link sa koga može da skine fajl. Link možeš da zaštitiš lozinkom ili da podesiš datum do kada neki link važi.

:: sad te razumem. pa opet su ti fajlovi sigurni koliko i hdd u toj 24/7 masini
:: video sam sta sve moze. dobro je zamisljeno i ralizovano
count Čak iako je recimo film na cloudu 14.06.2013. 16:59 #498797

broj poruka: 1354
Još uvek moraš da skineš sve bit po bit brzinom potrebnom da ide glatko. Cloud je praktičan samo ako treba da dođeš do tih podataka i sa drugih lokacija. za 3 dolara mesečno i jednim TB, za godinu ipo si platio već 1TB HDD sa kojim si siguran da ti je uvek tu a ne na milost i nemilost nekog servera. Još ako te CIA najuši....

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs