Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Problem sa WD Black 1TB sistemski
STRANA 1 OD 1
Dejzan Problem sa WD Black 1TB sistemski 04.06.2013. 13:33 T53322

status: user
broj poruka: 3730

Ovako pre nego sto svi krenete kako si mogao tu da stavis sistem znam da je greska al tad nisam imao para i za prostor i za sistem..
Elem problem je sledeci ..
Poceo je da klapara hard disk ...Kad dize sistem sve uradi do onog loga sa win i tu stoji donja crta i tako stoji sve dok ne opalim enter.Toga naravno pre nije bilo...
E sad u cemu je problem ? Ili je har disk na izdisaju ili nesto trece ?
Neverujem da je moj 1TB green to (drugi hard ) jer nije bootabilan vec sluzi kao storage.
Probao sam HD sentinel i on kaze sve ok ??? Ima li koji jos program ? Inace narucio sam ovaj
http://www.itsvet.com/proizvod/toshiba-500gb-32mb-7k-sata300-dt01aca050/comp_comp_hdd/22/2489
za sistem a black cu koristiti za storage privremeno ili ga baciti inace izaso je iz garancije jos pre 2.5 godine...
hvala unapred za savete

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Problem sa WD Black 1TB sistemski 04.06.2013. 13:56 #496090

broj poruka: 19005
glupi sentinel ne ume da uvek proveri sektore, tako da sa hirens boot-om uradi scan sektora pomocu MHDD, ili Regenerator

::
:: Ovako pre nego sto svi krenete kako si mogao tu da stavis sistem znam da je greska al tad nisam imao para i za prostor i za sistem.
:: Elem problem je sledeci .
:: Poceo je da klapara hard disk ...Kad dize sistem sve uradi do onog loga sa win i tu stoji donja crta i tako stoji sve dok ne opalim enter.Toga naravno pre nije bilo..
:: E sad u cemu je problem ? Ili je har disk na izdisaju ili nesto trece
:: Neverujem da je moj 1TB green to (drugi hard ) jer nije bootabilan vec sluzi kao storage
:: Probao sam HD sentinel i on kaze sve ok ??? Ima li koji jos program ? Inace narucio sam ova
:: http://www.itsvet.com/proizvod/toshiba-500gb-32mb-7k-sata300-dt01aca050/comp_comp_hdd/22/248
:: za sistem a black cu koristiti za storage privremeno ili ga baciti inace izaso je iz garancije jos pre 2.5 godine..
:: hvala unapred za savete
:: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
Bobi4ever Jbga 04.06.2013. 14:04 #496092

broj poruka: 4878
Odsluzio je svoje ali opet ne mora da znaci.
Nisi napravio gresku sto ti je Black sistemski ako ti buka koju proizvodi ne pravi problem.
Slazem se da Sentinel ume da lupa gluposti.

br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

Dexter013 @Dejzan 04.06.2013. 14:04 #496093

broj poruka: 17093
Cekaj malo, kakve veze ima taj enter i startovanje windowsa sa hardom?
Koliko ti je mator sam win, mozda je do njega, sto odmah hdd?
Imao bi ti mnoge druge simptome sem tog kad ti se pali win i klitanja entera.

Meni deluje na glupi softverski problem.

I previse znacaja pridajete tim programima za skeniranje i opsti rad hdd-a,
najbolji i jedini pokazatelj je sam rad i nista vise, video sam da su ti programi ispisivali skroz drugacije podatke, te crkava sutra , te odlican je, oba pustena jedan posle drugoga, a ti hdd-ovi eno ih rade i dan danas ko novi.

Veruj svojim ocima, ne tamo nekom softveru.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Blueberry Re: Problem sa WD Black 1TB sistemski 04.06.2013. 15:23 #496116

broj poruka: 1272
Gde ces to da bacas... da cekam(o) :D

Prebaci drugi disk na sistemski, ako si vec narucio...A ovaj udri posle na kompletnu analizu, wd ima alate na sajtu za analizu, zatim mozes hdd regenerator... i na kraju full format iz win-a ili nekim alatom za low level format, to ce i najbolje da pokaze...vecina tih WD Bljackova i jeste bucna ili postanu kasnije, a rade sasvim ok.. ako nema pada performansi, niti gresaka u radu,samo cepaj.

:: Ovako pre nego sto svi krenete kako si mogao tu da stavis sistem znam da je greska al tad nisam imao para i za prostor i za sistem.
:: Elem problem je sledeci .
:: Poceo je da klapara hard disk ...Kad dize sistem sve uradi do onog loga sa win i tu stoji donja crta i tako stoji sve dok ne opalim enter.Toga naravno pre nije bilo..
:: E sad u cemu je problem ? Ili je har disk na izdisaju ili nesto trece
:: Neverujem da je moj 1TB green to (drugi hard ) jer nije bootabilan vec sluzi kao storage
:: Probao sam HD sentinel i on kaze sve ok ??? Ima li koji jos program ? Inace narucio sam ova
:: http://www.itsvet.com/proizvod/toshiba-500gb-32mb-7k-sata300-dt01aca050/comp_comp_hdd/22/248
:: za sistem a black cu koristiti za storage privremeno ili ga baciti inace izaso je iz garancije jos pre 2.5 godine..
:: hvala unapred za savete
:: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
Dejzan Re: Re: Problem sa WD Black 1TB sistemski 04.06.2013. 15:32 #496118

Ljudi to klaparanje se culo pre bip biosa ili dosta pre slike za win...
Windows mi je instaliran ravno pre 6 meseci ali kakve veze win ima sa klaparanjem ?.
Da stvar bude sad jos zanimljivija nema klaparanja i nestalo je ona crta ...
Nista turicu ovaj novi hard koji mi stize lepo instal sistema ovaj black format i dijagnostikacaija...Mada presisao je vise od 2.5 godine...

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: Gde ces to da bacas... da cekam(o) :
:: Prebaci drugi disk na sistemski, ako si vec narucio...A ovaj udri posle na kompletnu analizu, wd ima alate na sajtu za analizu, zatim mozes hdd regenerator... i na kraju full format iz win-a ili nekim alatom za low level format, to ce i najbolje da pokaze...vecina tih WD Bljackova i jeste bucna ili postanu kasnije, a rade sasvim ok.. ako nema pada performansi, niti gresaka u radu,samo cepaj
:: ::
:: :: Ovako pre nego sto svi krenete kako si mogao tu da stavis sistem znam da je greska al tad nisam imao para i za prostor i za sistem.
:: :: Elem problem je sledeci .
:: :: Poceo je da klapara hard disk ...Kad dize sistem sve uradi do onog loga sa win i tu stoji donja crta i tako stoji sve dok ne opalim enter.Toga naravno pre nije bilo..
:: :: E sad u cemu je problem ? Ili je har disk na izdisaju ili nesto trece
:: :: Neverujem da je moj 1TB green to (drugi hard ) jer nije bootabilan vec sluzi kao storage
:: :: Probao sam HD sentinel i on kaze sve ok ??? Ima li koji jos program ? Inace narucio sam ova
:: :: http://www.itsvet.com/proizvod/toshiba-500gb-32mb-7k-sata300-dt01aca050/comp_comp_hdd/22/248
:: :: za sistem a black cu koristiti za storage privremeno ili ga baciti inace izaso je iz garancije jos pre 2.5 godine..
:: :: hvala unapred za savete
:: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
Blueberry Re: Re: Re: Problem sa WD Black 1TB sistemski 04.06.2013. 15:47 #496122

broj poruka: 1272

:: Ljudi to klaparanje se culo pre bip biosa ili dosta pre slike za win..
:: Windows mi je instaliran ravno pre 6 meseci ali kakve veze win ima sa klaparanjem ?
:

Kada se windows zesce ubaguje ili ima problema, HDD zna cesto da `drlja u prazno`, tj. da stalno nesto radi bez potrebe jos od paljenja masine, sto naravno pored performansi utice i na akustiku...reinstall sistema je resavao problem, s tim da ne znam da li je to i kod tebe slucaj... znam samo ono sta vidim...
Dejzan Re: Re: Re: Re: Problem sa WD Black 1TB sistemski 04.06.2013. 16:26 #496136

U svakom slucaju stize mi novi Toshiba (hitachi :) ) na njega sistem ovaj cu detaljno da analiziram i da formatiram preko WD toola :)
Hvala u svakom slucaju na pomoci

:: :: Ljudi to klaparanje se culo pre bip biosa ili dosta pre slike za win..
:: :: Windows mi je instaliran ravno pre 6 meseci ali kakve veze win ima sa klaparanjem ?
:: Kada se windows zesce ubaguje ili ima problema, HDD zna cesto da `drlja u prazno`, tj. da stalno nesto radi bez potrebe jos od paljenja masine, sto naravno pored performansi utice i na akustiku...reinstall sistema je resavao problem, s tim da ne znam da li je to i kod tebe slucaj... znam samo ono sta vidim...
Drasko014 Druze da ne ureknem moj hdd 04.06.2013. 17:21 #496168

broj poruka: 446
kazes prosla garancija 2,5 god,moj WD 160 gb sljaka od 2007 ko satic tako da to kolko ima od garancije ili sta vec je slucaj do slucaja.Rokni ti format lepo diska pa pponovo win pa vidi sta ce da bude.I generalno dok ne crkne nje crkao pa makar prosle i 4 god od garancije

pozzzzz

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs