mislim da plextoru treba dati sansu citao sam malo kazu da je odlicno odradjen posao evo ovde lista bolje je rangiran http://goo.gl/2v9Qi Inteli5-3570k@3,4GHz CMStorm Enforcer ASUSMaximus V Gene MSIGTX660Ti PE OC PATRIOTIEM 8GB @1600MHz COOLER MASTERM2 Silent Pro 620W
840 Pro jeste bolji i skuplji, a za običnu 840 je diskutabilno da li je bolja - zavisi od načina upotrebe i vrlo zavisi od toga koliki i koliko veliki upis se očekuje, pošto je u pitanju disk sa TLC nand-om.
:: :: :: SAMSUNG 250GB 840 Series, isto kosta a bolji je, ne nesto mnogo, ali bolji.. ::
Moj M4 128GB je nesto mladji od 18 mjeseci, ima oko 14,4 TiB upisa, zdravlje mu je 97%, radi bez vidljivih problema, veoma dobar disk. Medjutim vecina M4 diskova ima 1 problem, pa i moj. Posle par mjeseci koristenja brzina pisanja i citanja 4k-QD32 opadne sa nekih 300+ na oko 140MB/s, ne postoje metode da se povrati, jedino Secure Erase, ali to je veoma kratkog vijeka (dok se ne instalira sistem). Crucial je upoznat sa ovim problemom, medjutim ne oglasavaju se, za sada ne postoji resenje.
Pomenuto usporenje se ne osjeti u realnom radu, a i pored tog se M4 pokazao kao veoma izdrzljiv SSD, mislim da je Samsung 830 vodeci. M4 obicno izdrzi oko 2 PiB upisa, a moj je tek na 14,4TiB :)
Neces pogresiti bilo koji da uzmes, mozda probati Plextor-a, nemoj gledati brzine, posto su oba brza, trazi kako se pokazao po pitanju kvarova.
Random Acces je valjda bolji kod 840 (ne pro!) dok je upis marginalno bolji kod M4 Meni je u svakom slucaju Samsung kud i kamo pouzdaniji od Cruciala
:: 840 Pro jeste bolji i skuplji, a za običnu 840 je diskutabilno da li je bolja - zavisi od načina upotrebe i vrlo zavisi od toga koliki i koliko veliki upis se očekuje, pošto je u pitanju disk sa TLC nand-om :: :: :: :: :: :: :: SAMSUNG 250GB 840 Series, isto kosta a bolji je, ne nesto mnogo, ali bolji.. :: ::
:: Pitanje za one koji znaju koji od ova dva :: :: Cena je skoro u cent ista... ~150E.. :: Kotroler je Marvell.. :: Plextor ima noviju vrstu memorije.. :: :: Tako da je brzina je na strani Plextora.. :: :: Crucial M4 je dugo na trzistu iako ga sustizu godine po meni i dalje vazi za sigurnu kupovinu.. :: :: Koji uzeti :: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
Iskren da budem dobar je M4 ali kako da se izrazim,prevazidjen je.. Nije bas tako zustar u realnom radu u odnosu na recimo Samsung 830 Pro ili ovaj noviji 840 Pro.Tu je i OCZ Vertex IV koji za sad nema decijih bolesti. Ako bas mora izmedju ta dva onda Plextor.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.