Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
HITNO!!!
STRANA 1 OD 1
darcilo HITNO!!! 28.04.2013. 22:12 T52870

status: user
broj poruka: 689
Ovako, hteo da bacim win7 na fles da ga instaliram, krenem da radim preko WinToFlash-a, dodje do 10%, zaglavi mi komp, izbaci plavi ekran, ja ga restartujem, pri boot-u mi izbaci da ne moze da podigne sistem, trazi mi da mu odradim recover preko diska koga nisam imao, uzas...
Odem do ortaka, nabacim sistem na flesku bez problema, dodjem kuci, krenem da oborim sistem, kad prc, vidi mi samo sistemsku partiju od 100gb, a prijavljuje 685gb?! Odneo hard kod ortaka, ista prica, D particija mi samo nestala...sta da radim, izludeo sam u sekundi, a imam gomilu bitnih stvari na toj particiji...??? Thx
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Cekaj polako 28.04.2013. 22:33 #490067

broj poruka: 9425
Rekao si da vidi sistemsku particiju od 100Gb a prijavljuje 685Gb. Pa koliko je na kraju 100 ili 685? Koliki je hard i kako je bio particionisan a kako prijavljuje sada?
Mislim da neces imati velikih problema, makar da povratis podatke sa nekim od alata, samo moras prvo lagano i polako da napises koje su particije bile a koje su sada...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

darcilo Re: Cekaj polako 28.04.2013. 22:46 #490068

Druze, hard je 750gb, imao c od 100gb i d od 585gb, sad kad odem na boot, stoji mi samo jedna particija od 685gb, kao da se D spojio sa C...na koju foru, nemam pojma...
darcilo Re: Re: Cekaj polako 28.04.2013. 22:48 #490069

Btw, kad odem na manage, disk managment, takodje vidi samo jednu particiju od 685gb...
neXus2000 ... 28.04.2013. 22:59 #490073

broj poruka: 3350
Probaj ovo kod ortaka sa tvojim nakacenim diskom:
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download

http://oi45.tinypic.com/2dinl8p.jpg

blender re 28.04.2013. 23:05 #490076

broj poruka: 242
Digni Ubuntu sa live diska i vidi jel ih cita...

tortojed Nesto si skenjao na sistemskoj particiji prilikom selektovanja... 28.04.2013. 23:06 #490077

broj poruka: 10999
odredisnog diska za obrazovanje instalacionog paketa (umesto USB flash-a, selektovao si C:, nekako)...
Probaj da uradis partition recovery pomocu Paragon Partition Manager-a (ima ga i na vecini verzija Hiren`s boot-a)...

VMARC OK, ne brini 28.04.2013. 23:13 #490080

broj poruka: 9425
Obrisao si obe particije i formirao jednu. Nemoj Partition Magic, postoji mogucnost da jos vise zeznes stvar. U principu Hirens i u okviru Mini WinXP imas Get Data Back For NTFS i on bi komotno mogao da ti povrati podatke. Treba ti samo jos jedan hard na koji ce da snimi povadjene podatke. Nisi u prevelikom problemu.
EDIT: Sada sam ukapirao da je Torta preporucio Paragon, a ne PM. Mozes i sa njim, on ce ti mozda restorovati sve, ali ti je i dalje GDBFNTFS najsigurnija varijanta a kada povadis podatke, radi sta hoces...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

darcilo Re: Nesto si skenjao na sistemskoj particiji prilikom selektovanja... 28.04.2013. 23:19 #490081

Skenjao torto i to zestoko, mada mislim da nisam, jbt, dao putanju od .iso do fleske! :) Sad sam instalirao EaseUS Data Recovery i nasao mi je sve, ali moram da kopiram na drugo mesto, ocigledno ne moze da povrati particiju, tako da cu morati da ga formatiram celog i ponovo napravim D...
edit: btw, skinuo sam TestDisk, sacekacu ga da zavrsi, da vidim sta ce on da mi kaze, mozda uspe da je povrati! .)
ssh Re: HITNO!!! 29.04.2013. 01:17 #490084

broj poruka: 90
Ako nije urađen pun format te nove particije (a verovatno nije, čim ti je EaseUS pronašao podatke), pronađi neki `Partition recovery` program - tek da ne moraš sve da kopiraš negde drugde. Isti će brzo da pronađe odakle počinje obrisana particija i kolika je, samo je upiše u MBR i sve je po starom.

Ssh

rasha44 Re: Re: HITNO!!! 29.04.2013. 01:52 #490085

broj poruka: 1492
Imaš dva dobra programa, EASEUS Partition Master 9.2.1 Pro i Eassos PartitionGuru Pro 4.3.0 u prodavnicama. Kupi jedan ili oba. Oni sređuju izgubljene particije, MBR i još svašta nešto.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: Ako nije urađen pun format te nove particije (a verovatno nije, čim ti je EaseUS pronašao podatke), pronađi neki `Partition recovery` program - tek da ne moraš sve da kopiraš negde drugde. Isti će brzo da pronađe odakle počinje obrisana particija i kolika je, samo je upiše u MBR i sve je po starom
::
:: Ss
ssh Re: Re: HITNO!!! 29.04.2013. 02:29 #490086

broj poruka: 90
Da se ispravim... Neki od programa za vraćanje obrisanih particija će ti uspešno vratiti podatke ukoliko neki od sistemskih fajlova nove particije nije upisan `tamo gde ne treba`. Možda to bude na prethodno nealociranom prostoru (pa sve prođe bez problema), možda baš po MFT-u ili nekom sistemskom fajlu obrisane particije (pa neke fajlove moraš vraćati naknadno ili ispravljati greške u fajl sistemu), ili pak preko nekog fajla (koji će biti nepopravljivo oštećen)... Svakako preporučujem da probaš oporavak particije zbog brzine i jednostavnosti (ne treba ti drugi disk za vraćanje pronađenih fajlova).

Ssh

:: Ako nije urađen pun format te nove particije (a verovatno nije, čim ti je EaseUS pronašao podatke), pronađi neki `Partition recovery` program - tek da ne moraš sve da kopiraš negde drugde. Isti će brzo da pronađe odakle počinje obrisana particija i kolika je, samo je upiše u MBR i sve je po starom
:: Ss
Simon72 ... 29.04.2013. 04:42 #490090

broj poruka: 2799
Sakrila se samo.Otkrij je.

vladats ... 29.04.2013. 06:17 #490096

broj poruka: 4537
Pronadji program za MBR recovery i vratice ti se C.
Prilikom pravljenja sistemskog flesa HDD je izgubio Master boot record.
Particija je tu samo je ti ne vidis.

Imas alat i na Hirensu ...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs