Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Nov sistem na SSD...
STRANA 1 OD 1
AcaFCRS Nov sistem na SSD... 14.04.2013. 12:06 T52713

status: user
broj poruka: 65
Pozdrav, sutra mi stize ostatak komponenti tako da cu kompletirati nov komp, zanima me posto prvi put instaliram Win 7 na SSD disk ako moze neko da mi pomogne kako i sta treba da se odradi, sta treba da se ukljuci-iskljuci, cisto da ne bih ja nesto zeznuo. Hvala svima

i5 3350P
ASRock B75 PRO3
SSD 120GB Kingston HyperX 3K
Kingston 2x4GB DDR3
Sapphire 7850 2GB
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jammin SSD 14.04.2013. 13:11 #487890

status: user
broj poruka: 234
Isto kao i na HDD.

Prvo sto treba uraditi je da povezes SSD u Sata3 port i u BIOS-u namestis na AHCI.
Posle ovoga normalno instaliras Win, na pocetku instalacije kreiras particiju, ako nije vec kreirana i formatiras, Win7 ce sam poravnati, odnosno namestiti pocetni otklon particije.
Ostalo je sve isto, instaliras drajvere i ostala cudesa...

Win7 ce prepoznati da je u pitanju SSD, pa ce ukljuciti TRIM, prilagoditi Prefetch...

Posle instalacije mozes proveriti da li je upaljen TRIM, kucas u CMD `fsutil behavior query disabledeletenotify`, treba da bude 0.
Zgodan je i program CrystalDiskInfo.

Na netu mozes naci da je potrebno uraditi mnoge optimizacije, islkucivanje indeksiranja, kesiranja,... nema potrebe raditi ista od tog.

Ja bih ti preporucio da razmislis da li ti je potrebna Hibernacija i System Restore, posto iskljucivanjem ovih opcija ili prebacivanjem na HDD mozes osloboditi dosta prostora na SSD-u.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs