Mirno spavaj nano sve je zakljucano.Sve je to dobro.Sta bi ti milion gigabajta upis i dva miliona citanje.Nikad neces iskoristiti ni tu brzinu sto pise.Mozda samo kad bi kopirao sa ssd-a na drugi ssd.
Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...
Rezultati nisu toliko losi, sem 4K (najbitiniji i najvise podbacili). Trebalo bi i na AMD da radi dobro.
Vidim da koristis Win drajvere, probaj skinuti AMD.
Vidim da je particija dobro poravnata, je li Win nanovo intaliran i je si li mozda radio kakve optimizacije, iskljucio kesiranje...?
Kad se vrse testiranja SSD-a u BIOS-u se iskljuce sve power management opcije, posle toga se dobija bolji rezutat. Ako ne zelis cackati po biosu, pokreni prime95, testiraj samo 1 jezgro i pokreni test SSD-a, tako da oba testa rade u isto vreme.
Naravno nije lose probati drugi port, kabal...
Ako mozes uslikaj CrystalDiskInfo pa nam nabaci da vidimo.
ASUS M5A78L AMD FX 6300 @ 4GHz + CM HYPER 212 EVO 2X2GB HYPER X BLU @1600 MSI 6850 CYCLONE PE OC 940/1150 WB BLUE 500 LC POWER 550W THERMALTAKE V3 BLACK + 5X 120mm FANS
ATA Device ne znaci da SSD/HDD ne radi u AHCI modu, to jednostavno tako pise u naslovu drajvera za disk i kod mene za WD Black, kao i za SSD pise ATA Device, a oba su AHCI.
Pise mu msahci - OK - znaci da koristi AHCI i da je MS drajver, treba pokusati sa AMD drajverima, mada meni je isto koristio MS ili Intel drajvere (Z77).
Sto se tice optimizacija Win-a za SSD, vecina ih nema smisla, naravno treba provjetiti AHCI, TRIM i razmisliti o System Restore i hibernaciji, vise radi ustede prostora nego habanja SSD-a.
:: Kod mene moj WD Blue vidi ko SATA device a kod tebe taj Kingston kao AT :: :: akini poslednje AHCI drajvere i instalira :: :: SDD mora da je u AHCI modu, Proveri to u bios :: :: http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=505&Itemid=3 :: :: ASUS M5A78 :: AMD FX 6300 @ 4GHz + CM HYPER 212 EV :: 2X2GB HYPER X BLU @160 :: MSI 6850 CYCLONE PE OC 940/115 :: WB BLUE 50 :: LC POWER 550 :: THERMALTAKE V3 BLACK + 5X 120mm FANS ::
uglavnom na praznim(no OS no any kind of data) ssd diskovima Inteli5-3570k@3,4GHz CMStorm Enforcer ASUSMaximus V Gene MSIGTX660Ti PE OC PATRIOTIEM 8GB @1600MHz COOLER MASTERM2 Silent Pro 620W
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.