problem je u sledecem: na storage hdd-u se vremenom pojavio folder meni cudno oznacen recimo 123234a5343543d koji je sistem (winXP) video kao prazan. E sad unlockerom sam uspeo da ga ukonim, cak je u njemu nasao neki update.exe koji je takodje nekako obrisao (imao sam problem da ga izbacim iz recycle bin-a) ali sam tom `uspesnom` operacijom cini mi se korumpirao storage hdd, posto nakon toga vise ne mogu da pristupim ni jednom folderu, cak ima i u root-u par fajlova koje takodje ne otvara, za sve kaze: D:\bilo sta\ is not accesible. Access is denied. Da napomenem da velicinu foldera ne vidi, iako fajlovima u root-u daje prave vrednosti. Skinuo sam EaseUS Data Recovery, i u njemu ocitava particiju ok. E sad postoji li nacin da sredim stanje na postojecem hdd-u bez spasavanja podataka posto sam vremenom nakupio svacega ima skoro 900GB svakakvog djubreta osim par GB podataka koji mi stvarno trebaju. Uzeo sam nov hdd za hdd image i u vezi toga imam pitanje posto nisam do sad nikada to radio koja je procedura nakon pravljenja image fajla, navedeni program (EaseUS Data Recovery) pravi image sa nekom meni nepoznatom ekstenzijom .edi? Ako neko zna proceduru sta se radi u ovakvim situacijama. Pozdrav sima i izvinavam se na duzem postu.
Takve foldere pravi sam windows kada se instalira neki program ili update posto trazi gde ima najvise mesta. E sad da li ga koriste i virusi - moguce je, ali mi lici da je bio update neki...
Posto vec imas drugi hard mozda bi bilo bolje da probas da kopras hard na hard a ne u image, pa ako imas problema i sa kopijom da se po njoj igras a ne diras original... Mozes to recimo Ghost ili Acronis programima da obavis...
Mozda ti se nesto poremetio security na folderima - probaj to da promenis - take ownership ako je neki nepoznat owner...
jesi li probao chkdsk /f - mada je bolje da odradis kopiju pre nego sto ista probas...
Tom operacijom NISI mogao da proizvedes ``corrupted`` disk.
07.04.2013. 13:13
status: user broj poruka: 10999
Mozda se radi o nekom virusu ili o pojavi ``bad sectors``. Ispitaj stvar pomocu ``check disk-a`` (prisutan u svakom win-u) ili pomocu nekog specijalizovanog programa (Paragon Partition Manager). Ili ovako: na ovaj novi disk prebaci podatke koji su ti potrebni (nekoliko GB), formatiraj problematicni disk (full format) i osmotri situaciju...
uspeo sam spasem podatke sa Acronis True Image-om. Ma virus nije ni bio bio je neki update.exe u tom folderu koji je bio hidden fajl, tako da je moguce da sam ga ja slucajno corruptovao brisuci mu neki fajl koji koristi win za pristup hardu. Inace da ne otvaram novu temu ponovo sam za beckup uzeo Hitachi 1TB hdd koji vise ne ide pod brandom itachi nego HGST?????????? ubija WD konkurenciju kupovinom vrlo uspesno ali po modelu jeste rebrendirani Hitachi hdd i mogu da kazem da je hard fantastican, jos radim bekap pa je van kucista, ali ladan je k`o spricer, besuman i sasvim pristojne brzine. prosto mi je zao sto ide kao storege hard, sve preporuke za kupovinu ovog najjeftinijeg 1TB hdd-a.
ne bih da te ubijam u pojam, ali prvi utisak... koliku garanciju si dobio? prvo sto mi se ne svidja je sto jel lagan, nisam uzeo ni jedan disk od 1TB koji je bio lagan, to nije bas dobro.. mada ne mora da znaci.. a HGST je `Hitachi Global Storage`, oduvek bio, Hitachi je ogromna firma koja pravi dosta ozbiljnu serversku opremu, pored toga i diskove, samo ne znam kakav dil su napravili tacno sa WD-om(znam da je vlasnik veceg dela proizvodnje diskova)..
:: uspeo sam spasem podatke sa Acronis True Image-om. :: Ma virus nije ni bio bio je neki update.exe u tom folderu koji je bio hidden fajl, tako da je moguce da sam ga ja slucajno corruptovao brisuci mu neki fajl koji koristi win za pristup hardu :: Inace da ne otvaram novu temu ponovo sam za beckup uzeo Hitachi 1TB hdd koji vise ne ide pod brandom itachi nego HGST?????????? ubija WD konkurenciju kupovinom vrlo uspesno ali po modelu jeste rebrendirani Hitachi hdd i mogu da kazem da je hard fantastican, jos radim bekap pa je van kucista, ali ladan je k`o spricer, besuman i sasvim pristojne brzine. prosto mi je zao sto ide kao storege hard, sve preporuke za kupovinu ovog najjeftinijeg 1TB hdd-a :: :: :: Core2Duo E6750, Abit IP35 Pro, 2x2GB Mushkin Silverline DDR2 PC6400, 2x36GB WD raptor RAID 0, Hitachi 1TB, MSI 560Ti HAWK TwinFrozrIII, Cooler Master RealPower 620W ViewSonic 2433 dvaescetvorka :: ::
ta to je link, video... dobio sam 24m garancije, a sto se tezne tice, pojma nemam imam neki WD blue ne cini mi se pod rukom ni malo laksi, mada to je subjektivan utisak, moguce da gresim. Imam vec 1 Hitachi u konfiguraciji iz potpisa (koji je predmet teme), i tada je jos uvek isao pod brandom Hitachi, radi vec evo doduse kao storage hdd vec 3 god 24/7 bez i najmanjeg probema...danas ide format doticnog posto sam napokon isperbacivao sve sa njega na ovaj novi, ali sto se temperatura tice (van kucista) hladniji je sigurno 10-15*C hladniji od WD blue-a istog kapaciteta (o raptorima necu ni da pricam, iz 2004-te su, moji od prvog dana i na njima komotno moze jaje na oko da se ispece, doduse aktivno su hladjeni jednom 8-icom, ali do dan danas rade besprekorno) Core2Duo E6750, Abit IP35 Pro, 2x2GB Mushkin Silverline DDR2 PC6400, 2x36GB WD raptor RAID 0, Hitachi 1TB, MSI 560Ti HAWK TwinFrozrIII, Cooler Master RealPower 620W ViewSonic 2433 dvaescetvorka
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.