Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Pioneer DVR-216
STRANA 1 OD 1
damirkic Pioneer DVR-216 31.03.2013. 21:52 T52511

status: user
broj poruka: 342
Kakvog je kvaliteta ovaj rezac u odnosu na Sony-NEC (Optiarc), Hitachi-LG, Toshiba-Samsung, LiteON?

http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/DVR-216DBK/page.html

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Pioneer DVR-216 31.03.2013. 22:04 #485480

broj poruka: 19012
To je izuzetno los rezac, stari IDE rezaci su bili vrhunski, novi Pioneer su losi, LG je ok, ali je bucan, TS(Samsung) je najbolji u ponudi, LiteON takodje nije nista posebno sem uredjaji koji idu u Brand masine(IBM, DELL, Hp itd.).

:: Kakvog je kvaliteta ovaj rezac u odnosu na Sony-NEC (Optiarc), Hitachi-LG, Toshiba-Samsung, LiteON?
::
:: http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/DVR-216DBK/page.htm
:: Hvala
tata02 ... 31.03.2013. 22:57 #485495

broj poruka: 845
Тај резач имам неколико година, узео сам га чим се код нас појавио у продаји, и за сада ради перфектно. У сваком случају за мање од 2000 динара и гаранцијом од две године нећеш погрешити било који да узмеш. Поздрав!

miccosmo mozda asus 31.03.2013. 23:41 #485504

broj poruka: 83
bar sam ja zadovoljan njime ,zasnovan na lite on chipu uz asusovu nadogradnju. sluzi sasvim dobro vec duze vreme.
miccosmo

imarkovic Re: mozda asus 01.04.2013. 00:03 #485509

To je u stvari Pioneer.

:: bar sam ja zadovoljan njime ,zasnovan na lite on chipu uz asusovu nadogradnju. sluzi sasvim dobro vec duze vreme
:: miccosm
dbqp ... 01.04.2013. 00:15 #485510

broj poruka: 1368
Kvalitet je Boze me sakloni, imam DVR-110 i DVR-111 pored njega, i mogu ti reci da ova dva koja su narezala brda diskova i dan danas se ne predaju, citaju sve i otvaraju sve, dok DVR-216 posle 3 godine lagane eksploatacije pokazuje znakove za recycle bin. Uzmi LG 22x i batali Pioneer, bilo nekad dobro sad je go kur.., btw gde si uopste nasao Pioneer, nema ih nigde (tj. niko ih vise ne uvozi)?

djuroue1 Re: ... 01.04.2013. 00:41 #485511

broj poruka: 1156
Blago vama meni po 1 god nisu mogli da izdrze,prvi pionir nije bio ispravan ni kad sam ga uzeo.Krcao,rnjo,posle nekog vremena nece obicne diskove da ucita.boze me sacuvaj samo.Ja budala mrzelo me da nosim da reklamiram.Posle liteon jedan radio god dana i poceo da brljavi.Od tada vise ne koristim dvd rezace niti bilo kakvu optiku(osim interneta kad stigne).Za koji k?Nemam potrebu nista da rezem.Kad narezem il ne valja disk ili oslabilo socivo ma idi bezi.USB flash je zakon.

Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...

:: Kvalitet je Boze me sakloni, imam DVR-110 i DVR-111 pored njega, i mogu ti reci da ova dva koja su narezala brda diskova i dan danas se ne predaju, citaju sve i otvaraju sve, dok DVR-216 posle 3 godine lagane eksploatacije pokazuje znakove za recycle bin. Uzmi LG 22x i batali Pioneer, bilo nekad dobro sad je go kur.., btw gde si uopste nasao Pioneer, nema ih nigde (tj. niko ih vise ne uvozi)
miccosmo @imarkovic 01.04.2013. 03:38 #485534

broj poruka: 83
je nekad asus prepakivao pioneer-e, no potom je presao na lite-on. da ne bude da tvrdim, mozda su se u zadnjuh godinu i nesto preko opet mesale karte i menjal sei ljubavnici. Imam asus drw-24b3st i unutra je lite-on chip. Ako se vratim nekoliko godina u nazad, dok je nec bio nec, pioneer je koristio nec-ove chipove a asus prepakivao pioneer-e. lite-on i sony su bili malte ne jedno te isto. onda su se nec i sony spajtali i rodio optiarc. nisam bas imao potrebe da zavirujem u privatan zivot korporacija i ko sa kim spava, no ocito je ljubav sony-a i neca uticaal na lite on da se okrene nekom drugom a to je u neku ruku asus ili ko jos. tu su i toshiba i samsung, lg itd... sve je to jedna velika zurka ili ti orgija. jedino sto kad kupujem volim da znam sta kupujem i odatle znam da je asus, bar ovaj model plod ljubavi lite-on-a i asusa, stim sto lici na jel asusa i nosi njegovo ime. ne secam se kako bese (cdfreaks valjda) gde bejahu alternativni firmware (jos iz doba kad smo fleshovali jeftinije model (ne bi li dobili skuplje) a koji su nakon upgrejda podjedanko uzivali i u dvd+ i - diskovima. i tu se moglo naci koji su uredjaju razlicitih proizvodjaca tj firmware-i unakrsno kompatiblini.
miccosmo
by the way - pioneer je nekad (ne znam za sadasnje vreme) bio alergican na real time protection antivirus, tj bilo je pod moranje da se program za rezanje doda u exclude listu da av ne bi proveravao fajlove tokom koricenja (rezanja). posledica je bila da odmoah po startu upisivanja bi se pojavila greska a disk bivao neupotreblji. jedinstven slucaj vezan samo za pioneer-e (bar koliko ja zanam) ili ti za odredjenu seriju/generaciju pionira
imarkovic Re: @imarkovic 01.04.2013. 14:26 #485565

izneo si to na neobican nacin, ali mislim da si u pravu sto se asusa tice, imao je dil sa pioneer-om dok i on nije zakazao.. nisam siguran samo da je pioneer koristion nec chipove, mada mozda, neam pojma, nisam bas isao toliko do detalja, ja sam nakupio nekoliko matorih pioneera koji su i dalje fenomentalni, kad uzmes u ruku jedan od njih (108D, 109D, 110D), zaista imas osecaj za kvalitet, naravno tako i radi.. e sad, to sto ja gotovo i ne koristim je druga prica ali bitno je da sam osiguran:)
To je sto se tice Pioneer-a, a Toshiba je vec prica za sebe, stari Toshiba rezaci, e TO su bili rezaci, imam jedan DVD-R i DVD-RW, citac je iz 2003. godine, a rezac iz 2004, toliko dobro cita i reze diskove svakakvog tipa da ja nemam reci.. jednom sam samo naleteo na njega i ugrabio ga i nikada ga vise nigde nisam video, retki su. Moj savet za onog ko puno reze.. eksterni drive (rack) 5.25 u koji moze da se uglavi bilo koji rezac (duzi, kraci itd.) + nekoliko starijih (proverenih) Pioneera, jer toshibe nema. Eventualno Samsung vrlo dobro radi posao kao SATA.
LiteON u slobodnoj prodaji je slobodan krs od rezaca.. u brand masinama je koliko-toliko i dobar.

:: je nekad asus prepakivao pioneer-e, no potom je presao na lite-on. da ne bude da tvrdim, mozda su se u zadnjuh godinu i nesto preko opet mesale karte i menjal sei ljubavnici. Imam asus drw-24b3st i unutra je lite-on chip. Ako se vratim nekoliko godina u nazad, dok je nec bio nec, pioneer je koristio nec-ove chipove a asus prepakivao pioneer-e. lite-on i sony su bili malte ne jedno te isto. onda su se nec i sony spajtali i rodio optiarc. nisam bas imao potrebe da zavirujem u privatan zivot korporacija i ko sa kim spava, no ocito je ljubav sony-a i neca uticaal na lite on da se okrene nekom drugom a to je u neku ruku asus ili ko jos. tu su i toshiba i samsung, lg itd... sve je to jedna velika zurka ili ti orgija. jedino sto kad kupujem volim da znam sta kupujem i odatle znam da je asus, bar ovaj model plod ljubavi lite-on-a i asusa, stim sto lici na jel asusa i nosi njegovo ime. ne secam se kako bese (cdfreaks valjda) gde bejahu alternativni firmware (jos iz doba kad smo fleshovali jeftinije model (ne bi li dobili skuplje) a koji su nakon upgrejda podjedanko uzivali i u dvd+ i - diskovima. i tu se moglo naci koji su uredjaju razlicitih proizvodjaca tj firmware-i unakrsno kompatiblini
:: miccosm
:: by the way - pioneer je nekad (ne znam za sadasnje vreme) bio alergican na real time protection antivirus, tj bilo je pod moranje da se program za rezanje doda u exclude listu da av ne bi proveravao fajlove tokom koricenja (rezanja). posledica je bila da odmoah po startu upisivanja bi se pojavila greska a disk bivao neupotreblji. jedinstven slucaj vezan samo za pioneer-e (bar koliko ja zanam) ili ti za odredjenu seriju/generaciju pionir
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs