Nudi mi covek da kupim polovan SSD, ima 3 komada, mogu uzeti 1, stari su svi oko 1 god, prosfercovani preko grane, znaci ovde nemaju garanciju.
Radi se o:
1. Samsung 830 128GB
2. Intel 520 120GB
3. Crucial M4 128GB
Nije mi rekao tacnu cijenu, ali mislim da ce biti 70-80e, s tim da mi je rekao da je Intel nesto skuplji od ova 2. Koliko vidim sva 3 modela su dosta hvaljena, M4 je nesto stariji i upis mu je nesto sporiji, mada ne vjerujem da cu to bas osjetiti...
Koliko mislite da vrede pomenuti diskovi, da li se uopste isplati uzeti polovan, koji bi uzeli,...? Pre kupovine ce biti testirani.
Edit: Upravo nadjoh u oglasima OCZ Agility 4 za 80e, novo, 3 god garancije, koliko znam ovo je osakaceni Vertex 4. Sta mislite o ovom?
Može bez problema sa većeg diska, više puta sam klonirao 500GB hdd-ove na 120GB SSD.
Bitno je samo da nemaš više podataka nego što je manji disk, a to je kod tebe sa 57GB zauzetih ok.
Za te potrebe mnogo mi je bio bolji Acronis, Notron Ghost zna da zezne align na particijama. U tvom slučaju je jako jednostavno, samo radiš kloniranje disk na disk.
Pa razmisli samo logicno da li moze ili ne i znaces i sam odgovor (ili se zapitaj da li pola litra vode iz jedne litarske flase moze da stane u drugu praznu litarsku flasu lol)... Ono sam onako napisao zato sto mi je pomalo smesna tema (bez namere da uvredim autora) a inace svaki dan bar jednom dnevno radim takvu operaciju tako da je 1000% sigurno a i logicno da moze...
Dare kad si mi dao prvi odgovor apsolutno nisam mogao da predpostavim da si to radio ili da radis svakog dana.Ja to nikad nisam radio pa pitam.Nisam nesto bas po tom pitanju vest.Jos da pitam jel bolje ili kako treba da je redosled cloniranja.Sad snimim particiju pa je satvim na HDD raskacim stari SSD,ubodem nov i prekopiram sa harda.Ili je drugacije?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.