Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
zastita nekih foldera na eksternom hdd
STRANA 1 OD 1
shortee zastita nekih foldera na eksternom hdd 24.03.2013. 18:11 T52404

status: user
broj poruka: 570
Kolege,

Imam eksterni hdd od 1TB i na njemu drzim image od programa i igara a takodje mi sluzi i kao bekap za slike .e sad posto cesto dajem ortacima hdd da presnime igre ,zeleo bih samo recimo folder sa slikama da zastitim sifrom ili cime vec da ne moze da se udje u njega.Jel ima tako nesto,Probao sam folder guard ili lock ext a necu da enkriptujem fajlove vec samo da ih zakljucam.

Pozdrav,
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Wise folder hider. 24.03.2013. 19:13 #483999

broj poruka: 10999
...

imarkovic Re: zastita nekih foldera na eksternom hdd 24.03.2013. 20:04 #484012

broj poruka: 19012
imas resenje da sakrijes folder(ne mislim na opciju u windowsu) bez ikakvog programa na vrlo zgodan nacin.

:: Kolege
::
:: Imam eksterni hdd od 1TB i na njemu drzim image od programa i igara a takodje mi sluzi i kao bekap za slike .e sad posto cesto dajem ortacima hdd da presnime igre ,zeleo bih samo recimo folder sa slikama da zastitim sifrom ili cime vec da ne moze da se udje u njega.Jel ima tako nesto,Probao sam folder guard ili lock ext a necu da enkriptujem fajlove vec samo da ih zakljucam
::
:: Pozdrav,
vladats ... 24.03.2013. 20:33 #484014

broj poruka: 4537
Vrlo prosto.
Uzmes stari dobri winrar,upakujes slike i zastitis sifrom.

shortee kolege 24.03.2013. 23:15 #484057

broj poruka: 570
Hvala ljudi...@tortojed ovaj program je ok ali hoce da zakljuca samo recimo jedan folder i u njemu slike ali ako ima recimo gomila podfoldera tad iz nekog razloga nece da radi...a ovo za winrar je isto pametno....hvala

tortojed Wise Hider sakriva i subfoldere (ako si odabrao ``hide folder``... 25.03.2013. 00:31 #484069

broj poruka: 10999
a ne ``hide file``). WinRAR kao i skoro svi compression tools nudi sifrovanje datoteka - smatrao sam da ti je to poznato. Za compression mode odaberes ``store`` (da ne kompresuje vec samo ``spakuje``). Mozes da biras izmedju toga da NAZIVI fajlova unutar ``pakovanja`` budu vidljivi (a da se ne mogu raspakovati bez pass-a) ili da ne budu vidljivi ni nazivi (kobajagi prazan xxx.rar). Medjutim, sama finalna datoteka (xxx.rar) je VIDLJIVA (atribut ``hidden`` je lako ukloniti). Wise Hider omogucava NEVIDLJIVOST (stealth) i samog foldera i fajlova u njemu. Po otvaranju, moguce je po zelji dodavati/dilitovati/preimenovati fajlove, a samim zatvaranjem programa, zasticeni materijal se automatski ``zakljucava`` (to jest, postaje nevidljiv).
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs