Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Chieftec Black Box 3.5`` hdd eksterno kuciste ATA
STRANA 1 OD 1
goran27 Chieftec Black Box 3.5`` hdd eksterno kuciste ATA 15.03.2013. 11:24 T52265

status: user
broj poruka: 372
Problem je sledece prirode,ubacim u ovo kuciste hdd WD 80gb nakacim na komp preko usb-a i kada zelim da nesto kopiram sa racunara krene odlicno i posle nekog vremena kopiranje stane i moram da otkazem.Kacio sam i drugi hdd od 40gb ali slucaj isti.Nakacim prvo jedan hdd direktno na plochu racunara i hard je ok u hdd sentinelu sve na 100%.Zatim probam sa racunara da kopiram na taj hard i sve fercera odlicno.Medjutim kada ga ponovo vratim na externo kuciste pri kopiranju zabode.Jel moguce da nesto nije okej sa ovim externim kucistem?,ili postoji neka druga fora.Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tosas ne znam da li je slučajno 15.03.2013. 11:34 #482420

broj poruka: 304
ali ja sam imao isti problem sa takvim kućištem,samo pre 4 godine :). Kupio sam novo i isti problem mi se dešavao.
Rešio sam tako što sam vratio i uzeo pare nazad :)
Nije neka pomoć,ali čisto da znaš.

goran27 re 15.03.2013. 11:36 #482421

Verovatno je i kod mene isti slucaj.Hvala u svakom slucaju ali ajd da vidim mozda neko ima neko drugo resenje.

gilopile ... 15.03.2013. 12:08 #482425

broj poruka: 9459
Ovo bih ja pokusao pre nego ga vratim (ako je pod garancijom)
Spoji ga na USB direkt na plocu, pokusaj i drugi port (zadnja strana)
Zameni USB kabel sa nekim debljim/kracim/kvalitetnijim
I kao poslednje, da eliminises lose napajanje, nabavi dzek koji ide u box i dovedi mu 5V sa napajanja (molex crvena zica) i vidi kako ce se ponasati. Samo pazi, u sredini je +.Ako i dalje, posle ovih predloga zeza, riknuo je...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

goran27 re 15.03.2013. 14:43 #482448

Probao sam da spojim na zadnji usb direkt na plocu,zamenio usb kabl debljim ali i dalje isto.Jedino nisam petljao ovo sa strujom,moze bre struja da ubi coveka..ha ha.Hvala gilopile na savetu,mislim da od Chiefteca slaba vajda,moracu da probam kod ortaka on ima neko Intex kuciste.Pozdrav ljudi.

offline71 re 15.03.2013. 16:40 #482460

broj poruka: 462
Sličan problem i kod mene,samo što ne zakuca skroz,nego drastično obori brzinu kopiranja.Probavao sve,sumnjao na fioku,a kad vidim da i drugi imaju problema,definitivno je do fioke.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs