Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Duzina USB kabla?
STRANA 1 OD 1
peterpan Duzina USB kabla? 14.03.2013. 14:16 T52255

status: user
broj poruka: 786
Prvo me interesuje kolika je maksimalna duzina USB 3.0 kabla dozvoljena. Ideja je bila da povezem eksterni HDD USB3.0 sa kompom, koji je na nepristupacnom mestu, tj USB3.0 port PC je dosta `zavucen`. U sustini USB kabl bi bio minimum 2.5m dugacak. I to iz dva dela 2m+0.5m. Da li je ovo moguce bez gubitaka u brzini transfera podataka?
I gde mogu povoljno kupiti USB 3.0 kabl od ~2m?

Drugo sto me interesuje, kolika moze biti maksimalna duzina USB 2.0 kabla?
Potreban mi je sto duzi kabl za povezivanje PC i USB stampaca, pa me interesuje do koje duzine ce raditi OK, bez problema
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dbqp google is your friend 14.03.2013. 14:47 #482290

broj poruka: 1368

http://i.techrepublic.com.com/gallery/376421-398-118.jpg
mighty Re 14.03.2013. 14:54 #482291

broj poruka: 1670
Nema baš pravila tj. zavisi od više faktora.

Prvo zavisi od samog kvalitata kabla, kao i od portova na koje kačiš.

Npr. imao sam par produžnih USB kablova od 3m, reznih proizvođala. Isti štampač na istom kompu je sa jednima radio, s drugima nije. Pošto u Srbiji ne možeš da garantuješ za kvalitet bilo čega, sve se svodi na praktilnu probu.

Takođe, USB portovi na samoj matičnoj ploči mnogo bolje podnose `nastavke` od onih na front panel konektorima i sl.

Takođe zna i da zavisi od samog USB porta - npr. ja na laptopu imam dva obična USB porta koji daju 0.5A i jedan `powered` USB port koji daje 1A. Stariji IDE hdd u jednoj fiokici neće lepo da radi na običnim, dok na powered USB portu super radi.

Za USB 3.0 će ti biti još veći problem zato što su brzine veće, pa i samim tim margina na smetnje mnogo manja. Takođe nisi rekao kakav USB 3.0 HDD povezuješ - mali 2.5inch bez dodatnog napajanja ili veči 3.5 inch sa sopstvenim adapterom. Veća je šansa da će ti 3.5 sa sopsvenim napajanjem raditi.
peterpan hvala 14.03.2013. 14:54 #482292

A da ne znash gde jeftino mogu da nadjem taj kabl. Obican produzni, muski-zenski
mighty Re: hvala 14.03.2013. 14:56 #482293

Računaj da ovo jeftino u principu znači da su manje šanse da ti lepo radi, pogotovu ako planiraš više nastavaka - mnogo je bolje da nađeš jedan kabl potrebne dužine.

Greška kod kačenja štampača na USB će te koštati loše odštampane stranice ili zaglupljjivanja štampača.

Greška prilikom transfera na diskove će ti izazvati korumpirane fajlove, što ćeš verovatno shvatiti tek kad ti isti budu stvarno zatrebali.

::
:: A da ne znash gde jeftino mogu da nadjem taj kabl. Obican produzni, muski-zenski
peterpan re 14.03.2013. 14:58 #482294

Nije 3.5 vec 2.5. To je ovaj HDD: http://www.pcberza.rs/detaljnije/win-win/60-40604/

Ide kabl od 2m iz kompa do stola, i na njega se kaci HDD sa svojim USB kablom
mighty re 14.03.2013. 15:14 #482297

http://www.pcberza.rs/komponente/kablovi-i-konektori-usb/358/

Nađi koji ti odgovara, pa zovi i pitaj jel imaju na stanju :)

Ako ti varijanta sa produžnim ne bude radila lepo, najbolje da nađeš neki USB hub sa sopsvenim adapterom, pa lepo njega staviš na sto i povežeš na računarm, pa na njega da kačiš periferije.

Jedino što ćeš USB 3.0 powered hub u Srbiji lepo da platiš :)

A da izvučeš USB 3.0 portove na prednju stranu kućišta ako već nemaš? Kupiš neki USB 3.0 front panel?

http://www.pcberza.rs/komponente/kucista-oprema-i-ostalo/227-0-0-0/q=usb

peterpan re 14.03.2013. 15:47 #482301

Razmishljao sam o tome, mada vec imam napred na kucistu (rucno sam pravio) 2x USB 2.0. To mi je poslednja alternativa. Nego sam gledao da prodjem jeftinije, poshto ga necu bash tako cesto koristiti.
harry87 Re: Duzina USB kabla? 14.03.2013. 22:39 #482359

broj poruka: 853
Mozda i ne treba da me zanima, al kako ti je tako zavucen komp, kad ti treba 2.5 metra kabra do kucista, ili nisam nesto dobro razumeo i procitao? Bzvz pitam zanima me :D!!

:: Prvo me interesuje kolika je maksimalna duzina USB 3.0 kabla dozvoljena. Ideja je bila da povezem eksterni HDD USB3.0 sa kompom, koji je na nepristupacnom mestu, tj USB3.0 port PC je dosta `zavucen`. U sustini USB kabl bi bio minimum 2.5m dugacak. I to iz dva dela 2m+0.5m. Da li je ovo moguce bez gubitaka u brzini transfera podataka
:: I gde mogu povoljno kupiti USB 3.0 kabl od ~2m
:: Drugo sto me interesuje, kolika moze biti maksimalna duzina USB 2.0 kabla
:: Potreban mi je sto duzi kabl za povezivanje PC i USB stampaca, pa me interesuje do koje duzine ce raditi OK, bez problema
count Evo imaš ovde produžnih USB3 14.03.2013. 22:52 #482361

broj poruka: 1354
http://www.mgelectronic.rs/
Pogledaj pod : Kablovi.
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/14988_520131368017178_437087447_n.jpg

codeus ... 14.03.2013. 22:56 #482362

broj poruka: 4054

da se nebi mnogo zajebavao petricpanic ... uzmes usb hub sa svojim napajanjem i onda ce da radi ..

peterpan re 15.03.2013. 09:39 #482411

@harry87
U cosku sobe, je radni sto, i u njemu prostor za PC, i oko kompa sa desne strane je ploca (stranica) stola, a sa leve zid. Tako da je lepo ushushkan, jedino ima mesta iza kompa za ventilaciju, ali to je nepristupacno. Ja sam rekao 2.5 da bude malo komotnije al` predpostavljam da ce 1.8m-2.0m biti OK.

@count
E hvala ti, nashao sam ga pod sifrom: KABKO-USB1131 mada ne znam koliko ce me izaci sa slanjem, poshto je firma iz Nisa

@codeus
Znam, to mi je najbolje reshenje, ali i najskuplje .)
harry87 Re: re 15.03.2013. 11:11 #482416

broj poruka: 853
Hvala na odgovoru :D!!

:: @harry8
:: U cosku sobe, je radni sto, i u njemu prostor za PC, i oko kompa sa desne strane je ploca (stranica) stola, a sa leve zid. Tako da je lepo ushushkan, jedino ima mesta iza kompa za ventilaciju, ali to je nepristupacno. Ja sam rekao 2.5 da bude malo komotnije al` predpostavljam da ce 1.8m-2.0m biti OK
:: @coun
:: E hvala ti, nashao sam ga pod sifrom: KABKO-USB1131 mada ne znam koliko ce me izaci sa slanjem, poshto je firma iz Nis
:: @codeu
:: Znam, to mi je najbolje reshenje, ali i najskuplje .)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs