Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Zakucao na boot ekranu
STRANA 1 OD 1
peterpan Zakucao na boot ekranu 13.03.2013. 13:04 T52233

status: user
broj poruka: 786

Jutros mi je neshto hitno trebao komp i nije hteo da se startuje. Prodje BIOS i kad krenu one boje da se stapaju prilikom ulaska u windows7 tu se zaustavi. I ni da mrdne. Probao sam ubuntu isto, krene onaj znak za ubuntu i tu stane.
E sada jedino na sta sumnjam je adapter PATA-SATA HDD, kad sam ga izvadio windows se podigao normalno. Kad sam ga ponovo vratio isto, sve radi OK. Adapter je star svega mesec dana, a HDD sam testirao i nema greske ni bad sektora.
E sada da pitam, u cemu je bio problem? Sta da radim da mi se ovo ne dogadja ponovo, posebno kad mi komp treba hitno?
Da li trebaju neka podesavanja u BIOS-u da se odrade ili shta?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed PATA to SATA adpter za napajanje (power)? Ako je to, moze biti da nije bas 13.03.2013. 23:05 #482231

status: user
broj poruka: 10999
najispravniji (nedovoljno cvrst kontakt). Nema veze sa BIOS-om (inace komp uopste ne bi radio). U principu, bilo kakvi i bilo koji produzivaci, adapteri i slicno, mogu da budu (i veoma cesto jesu), sami po sebi uzrok problema koji si opisao.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs