Htedoh da reinstaliram sistem i sve krenem da radim kako treba i dodjem do toga da izaberem na koju cu particiju da stavim sistem itd. I ja obrisem sve particije (tj stvorim celokupni unpartiotioned space) Znaci ni jednu particiju nisam ostavio. Dakle nisam nista formatirao. Nakon toga sam obustavio sve.
Da li je izvodljivo da nekako povratim particiju, tj sve ono sto se na hard disku nalazilo pre nego sto sam obrisao particiju?
Mnogo mi je bitno sve ovo. Ako neko zna tj ako postoji resenje, molim vas da vas odgovor bude komplexan i savrseno razumljiv (jer nisam bas neki haker). :D
Bez panike! Ako ništa nije upisivano na hdd nakon toga uspećeš 100% da povratiš sve. Trebaće ti samo još jedan hdd na koji ćeš upisivati to što pročitaš sa ovog `izbrisanog`. Probaj ovo što reče gilopile, ili nešto sa hirens-a. Nisam sad u mogućnosti da ti detaljno objašnjavam ali javiće se već neko ko će te navoditi korak po korak. Eto od mene čisto poruka ohrabrenja da ćeš sve spasiti. Samo polako.
Kad bi tačno znao veličine i mesto particija na disku, mogao bi da rešiš problem manuelnim upisom bilo kojim disk editorom. A kako malo ko vodi računa o tome, upotrebi Active@ Partition Recovery, kao što ti je pregložio Gilopile, i problem rešen.
I da kreiraš novu particiju i na njoj instaliraš Windows, i dalje možeš navedenim programom da vratiš obrisanu particiju, naravno pod uslovom da novokreirana sistemska particija ne bude veća nego što je bila.
Kod obrisane particije, ukoliko je sam disk ispravan, gotovo uvek možeš da vratiš sav sadržaj. I ako napraviš novu particiju na nealociranom prostoru, i dalje možeš sve da vratiš, opet, ukoliko tu novu ne formatiraš...
E sad, samo mi recite kako to da pokrenem? Da ubacim nov hard a ovaj sto sam zeznuo da rokam na slave? pa onda taj program instaliram na novi hard a on izvlaci sve sa starog?
ili je to neki program koji se bootuje kao windows?
Jer ja sada ne mogu da pokrenem windows sa ovog harda koji sam zeznuo, ako me razumete :D
Pa da. Ubaci novi hard, podigni OS i instaliraj Active PR i pokreni da skenira taj hard sto si zeznuo i trebalo bi da nadje obrsane particije koje ces vratiti i tako pristupiti podacima kao i pre te havarije.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
ne nisam.taj get data ronda danima ...sa lindzom to radi cim se podigne sistem. eto ne budi skeptik pa probaj... nisam probao sa takvom papazjanijom koju je kolega napravio ali diskovi kojima je pukao mbr(zbog napajanja)jesam i to je naj brze.noviji linuksi mogu da pisu na ntfs,ako je neka starija verzija disk za kopiju stavi na fat. o ovome sam vec pisao na berzi i neki ljudi su znali a neki i probali.
Ok, ma mislio sam da si trebao ovde da odgovoris, posto se ticalo brzine prekopiravanja podatka sa jednog na drugi HDD. :) Isti avatar imaju, pa sam mislio da si malo pomesao...
E konacno sam nasao vremena da odradim ovo sto ste mi rekli. Skinuo sam Active@ partition recovery, pokrenuo ga i imam sta i da vidim! U ovom programu mi pokazuje da je stari hard disk ok i da je particija (koju sam inace obrisao) vidljiva preko windowsa, i naravno zbog toga nema opcije recovery. E to bi bilo super kad bi bilo tako. xD
Kada pokusam da udjem na taj hard (tj tu particiju - iako je bila jedina na tom hardu) preko my computera, tj preko windows explorera pise mi sledeci error: F:\ is not accessible. The parameter is incorrect.
I sada ja ne znam sta da radim. :/ Kako da prekopiram podatke sa tog starog harda na novi, kada ne mogu da ga otvorim u exploreru a APR mi kaze da je sa tim hardom sve ok. :/
Skini Hirens boot 15.1 CD. Nareži ga i digni računar sa njega. Imaš PARTITION FIND AND MOUNT. Probaj sa njim ako neće on, a neće ni Active@ partition recovery mislim sda pomoći nema. Probaj i lindžu kako što su ti predlagali, ali mislim da samo gubiš vreme sa lindžom.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.