Ali evo jedne bitne stvari za tebe...Razlika između 450MB/S i 550MB/s je u realnom radu neprimetna... Koristio sam nekoliko SSDa uključujući i ta dva na različitim konfiguracijama i na SATA3 kontroleru u realnom radu nećeš primetiti razliku. Razlika se vidi samo u testovima ili ako prikačiš na SATA2 umesto SATA3 kontroler. Moje mišljenje je da je bolje ići na veći kapacitet za manje para, jer ćeš to primetiti nego li na neprimetnu razliku od par desetina MB/s koju SIGURNO nećeš primetiti u radu.
Inače baš tu 520icu 120GB sam zamenio za 330icu 180GB i za +25 evra sam dobio još 60GB, a u realnom radu podjednako brz SSD većeg kapaciteta.
Ja sam se vodio prema ovom sajtu http://thessdreview.com/ssd-database/ i komentarim koje sam nasao po stranim forumima bilo je tesno ali na kraju se odlucio za intel 520 120gb zbog kvaliteta koji je na strani intela u ovom slucaju. tako da moj glas ide intelu. Inteli5-3570k@3,4GHzCMStorm EnforcerASUSMaximus V GeneMSIGTX660Ti PE OCPatriotIEM 8GB @2133MHz Limited Edition Cooler MasterM2 Silent Pro 620WIntel
Baš sam i ja teo da pitam šta da uzmem a kolko sam proguglao po netu zakljucio sam da najverovatnije intel nije nešto kvalitetniji ali su sa ocz imali velike probleme ljudio ovde u srbiji tako da je i moja odluka intel.
Ne govorim ovo nikome konkretno, nego onako uopsteno sto sam primetio.
Pitas coveka koji ne zna zasto je uzeo ssd, nego eto to je korisno i svi sad uzimaju, on ce jedino i uglavnom prvo da ti kaze sa odusevljenjem:
Brate znas kako se brze pali i gasi komp! Extra, progledao sam zbog toga.
I onda nista drugo ne spomene u vezi tog ssd-a...
Dakle, ovo je jako bitno ljudima, jer niko ne sedne za komp i sedi za nim par sati (budale) i nesto radi ili se igra, nego za ove sto pale i gase komp jedno 5x u roku od 30 minuta.
Oni bas dosta vremena u zivotu ustede, a tek profi korisnici koji pale i gase komp recimo 15x u roku od 30 minuta, jer to je najcesce sto se radi sa kompjuterom, pali i gasi, zar ne?
Onda te sve silne ustedjene sekunde covek moze da radi nesto pametnije, da pali i gasi recimo tv ili mobilni...
:: Ali evo jedne bitne stvari za tebe...Razlika između 450MB/S i 550MB/s je u realnom radu neprimetna... :: Koristio sam nekoliko SSDa uključujući i ta dva na različitim konfiguracijama i na SATA3 kontroleru u realnom radu nećeš primetiti razliku. Razlika se vidi samo u testovima ili ako prikačiš na SATA2 umesto SATA3 kontroler :: Moje mišljenje je da je bolje ići na veći kapacitet za manje para, jer ćeš to primetiti nego li na neprimetnu razliku od par desetina MB/s koju SIGURNO nećeš primetiti u radu :: :: Inače baš tu 520icu 120GB sam zamenio za 330icu 180GB i za +25 evra sam dobio još 60GB, a u realnom radu podjednako brz SSD većeg kapaciteta :: :: :: DaSickSystem :: ::
paljenje i gasenje je samo kap u moru, a svi to prvo spomenu jer je to prvo sto se primeti. a i da neko kupuje samo zbog paljenja i gasenja, njegova stvar.
Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
:: Ne govorim ovo nikome konkretno, nego onako uopsteno sto sam primetio :: :: Pitas coveka koji ne zna zasto je uzeo ssd, :: nego eto to je korisno i svi sad uzimaju :: on ce jedino i uglavnom prvo da ti kaze sa odusevljenjem :: :: Brate znas kako se brze pali i gasi komp! :: Extra, progledao sam zbog toga :: :: I onda nista drugo ne spomene u vezi tog ssd-a.. :: :: Dakle, ovo je jako bitno ljudima, :: jer niko ne sedne za komp i sedi za nim par sati (budale) i nesto radi ili se igra, :: nego za ove sto pale i gase komp jedno 5x u roku od 30 minuta :: :: Oni bas dosta vremena u zivotu ustede, :: a tek profi korisnici koji pale i gase komp recimo 15x u roku od 30 minuta, :: jer to je najcesce sto se radi sa kompjuterom, pali i gasi, zar ne :: :: Onda te sve silne ustedjene sekunde covek :: moze da radi nesto pametnije :: da pali i gasi recimo tv ili mobilni... :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Ja sam licno najvise benefita video u igrama(loading times) mozda najvise cak u Diablo III gde vise nemam nikakvih problema sa seckanjem jer igra loaduje sve mape u aktu sa svim mobovima pa je malo seckalo. Instalacija igara programa prosto leti,a za vreme dizanja sistema se nesto necu ni cimati jer cu ici na raid 0 a tu ce uvek trebati bar 30 sek da komp postavi arrey i sve, na kraju krajeva bitno je u win kako radi,bar meni licno. sto kaze dex neko voli brze paljenje gasenje pa samo o tome prica,i to je vecinom istina zato sam i ja sam istrazivao skoro 2 meseca pre nego sto sam uzeo intel,jer su mi svi uglavnom pricali brate jbt ssd je stupid fast kako dize sistem bruka,a meni D3 bio glavni razlog za ssd. Inteli5-3570k@3,4GHzCMStorm EnforcerASUSMaximus V GeneMSIGTX660Ti PE OCPatriotIEM 8GB @2133MHz Limited Edition Cooler MasterM2 Silent Pro 620WIntel
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.