Znaci treba mi disk koj ce da radi u racunaru koj je upaljen non stop i sluzi za download. On bi u njemu igrao ulogu backup podataka sa mog racunara (slika i fajlova) cito da imam duplikat jer ako pukne moj raid 0 propao sam :( Salu na stranu imam sve na DVD diskovima i na josh jednom hdd-u koj povremeno prikljucim i kopiram. Ako imate neku preporuku za drugi disk velicine 1TB i cene do 10300 dinara (toliko mene kosta ovaj nov sa 5 god garancije) slobodno predlozite.
Hvala unapred :)
i5-2500k Costa Rica @ 4.2Ghz ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0 X-Fi XtremeGamer Corsair 750W Windows 7 Ultimate 64
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Za te pare uzmi Green 2TB i miran si za storage.. http://tinyurl.com/aby57u :: :: AMD Athlon II X2 440 @3.5Ghz + Titan Vanessa S - Asus M4A88T-V Evo - Gigabyte GeForce 8600GTS - 4GB Corsair XMS3 - Samsung F3 1TB - LC 6550GP - Samsung 2233 - TT V :: ::
taj RE4 je skup s debelim razlogom, izuzetno brz disk, sa 64mb(ne istih kao kod green-a), plus kljucna stvar 5god garancije.. ali nije za storage jbg, zbog buke, grejanja itd. pravljen je za performance.. Slazem se da je 2TB GREEN jako povoljno, za storage ce posluziti, to i ja preporucujem.. mada bih licno radije Hitachi.
Nije mi bitna mnogo velicina jer 200GB do 300GB mi zavrsava posao. Bitno mi je da traje i radi dugo bez prestanka (ni buka nije bitna jer stoji u spajzu + ima dovoljno ventova). U toj masini imam par diskova WD Green i lagacu ako kazem da nisam promenio 3 komada pred istek garancije jer mi je svaki razvio BB u nekom periodu (rade24/7).
Pozdrav i hvala na predlozima.
i5-2500k Costa Rica @ 4.2Ghz ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0 X-Fi XtremeGamer Corsair 750W Windows 7 Ultimate 64
u tom slucaju samo ovaj WD RE4 iz prvog posta je disk za tebe, jer ti radi non-stop i tebi je bitno da ima sto duzu garanciju, to je jedini disk kog mozes naci sa tolikom gar.
:: Nije mi bitna mnogo velicina jer 200GB do 300GB mi zavrsava posao. Bitno mi je da traje i radi dugo bez prestanka (ni buka nije bitna jer stoji u spajzu + ima dovoljno ventova). U toj masini imam par diskova WD Green i lagacu ako kazem da nisam promenio 3 komada pred istek garancije jer mi je svaki razvio BB u nekom periodu (rade24/7) :: :: Pozdrav i hvala na predlozima :: :: i5-2500k Costa Rica @ 4.2Gh :: ASUS Sabertooth P6 :: 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz :: MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC :: 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0 :: X-Fi XtremeGame :: Corsair 750W :: Windows 7 Ultimate 6 :: ::
Za 24/7 bolje idi na WD Red, proći ćeš jeftinije za veći kapacitet, ako ti nije prioritet brzina.
Inače RE4 nije bučan disk. Većina diskova koji su pravljeni za RAID mnogo manje vibriraju od klasičnih desktop diskova - kod RAID nizova se jako gleda količina vibracija koju diskovi proizvode - problem je kada u istom enclosure-u imaš 10-15 diskova na velikom broju obrtaja, da su u pitanju klasični destop diskovi vibracije bi mogle da izazovu ozbiljne probleme u radu.
Inače što se buke tiče u računaru pored SSD-a imam WD6400AAKS, WD 1TB RE4, WD 1TB Green, Samsung 1TB F3 i Samsung 2TB F4 Ecogreen. Ni jedan se ne čuje dok radi - FD Define R3 savšeno upija sve vibracije i zvuke koje proizvode.
bas sada gledam to kuciste, mozes li mi reci od kog materijala je prednja maska od vratanaca i materijal fioke za hard diskove..?
:: :: :: Inače što se buke tiče u računaru pored SSD-a imam WD6400AAKS, WD 1TB RE4, WD 1TB Green, Samsung 1TB F3 i Samsung 2TB F4 Ecogreen. Ni jedan se ne čuje dok radi - FD Define R3 savšeno upija sve vibracije i zvuke koje proizvode.
Diskovi nigde ne dodiruju metal, oslonac je preko gumenih podloški. Napred idu dve 120-ce, pa nema problema s temperaturom, a bukvalno nikakav zvuk rada diskova ne čujem, a prilično sam alergičan na bilo kakvu buku u kućištu.
Prednja maska je neuništva, klinac se već godinu i nešto trudi i nije nigde uspeo da zagrebe.
Inače, Alti je počeo da uvozi FD kućišta i imaš u njihovim maloprodajama Define R4 koji je modernija revizija, šire je, ima više mesta za skrivanje kablova, hdd cage koji može da se ukoni i još nekih stvari kojih nije bilo na R3:
:: Ovde imaš moj opis za Define R3, imaš slike nosača diskova :: :: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?271363-Fractal-Design-Define-R3-USB-3-0-mini-revie :: :: Diskovi nigde ne dodiruju metal, oslonac je preko gumenih podloški. Napred idu dve 120-ce, pa nema problema s temperaturom, a bukvalno nikakav zvuk rada diskova ne čujem, a prilično sam alergičan na bilo kakvu buku u kućištu :: :: Inače, Alti je počeo da uvozi FD kućišta i imaš u njihovim maloprodajama Define R4 koji je modernija revizija, šire je, ima više mesta za skrivanje kablova, hdd cage koji može da se ukoni i još nekih stvari kojih nije bilo na R3 :: :: http://www.fractal-design.com/?view=product&prod=9 :: :: :: :: bas sada gledam to kuciste, mozes li mi reci od kog materijala je prednja maska od vratanaca i materijal fioke za hard diskove.. :: :: ::
Hvala na predlogu i informaciji iz prve ruke. Odlucio sam se za RE4. Inace kuciste je super svidja mi se gomila mesta za diskove :)
:: Za 24/7 bolje idi na WD Red, proći ćeš jeftinije za veći kapacitet, ako ti nije prioritet brzina :: :: Inače RE4 nije bučan disk. Većina diskova koji su pravljeni za RAID mnogo manje vibriraju od klasičnih desktop diskova - kod RAID nizova se jako gleda količina vibracija koju diskovi proizvode - problem je kada u istom enclosure-u imaš 10-15 diskova na velikom broju obrtaja, da su u pitanju klasični destop diskovi vibracije bi mogle da izazovu ozbiljne probleme u radu :: :: Evo rezultata mog RE4 :: http://www.dodaj.rs/f/46/Q8/2qG7tNX/wd1tbre4.jp :: :: Inače što se buke tiče u računaru pored SSD-a imam WD6400AAKS, WD 1TB RE4, WD 1TB Green, Samsung 1TB F3 i Samsung 2TB F4 Ecogreen. Ni jedan se ne čuje dok radi - FD Define R3 savšeno upija sve vibracije i zvuke koje proizvode.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.