Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
cuvanje osetljivih podataka
STRANA 1 OD 1
jowwa90 cuvanje osetljivih podataka 03.02.2013. 12:22 T51649

status: user
broj poruka: 152
Koji je najbolji nacin za cuvanje vaznih podataka, cuvanje na CD-ovima, upload na neki serverm ili da kupim externi hard, ili neki usb flash?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mkukic ... 03.02.2013. 12:27 #473295

broj poruka: 2591
Ako su podaci jako bitni onda ih cuvaj na vise mesta... Zavisi koliko su veliki ti podaci. Danas za nekih 100e mozes da kupis dobar 1TB externi hdd.
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

mikac962 Re: cuvanje osetljivih podataka 03.02.2013. 12:28 #473296

broj poruka: 555
Nista nije apsolutno sigurno. Ako su zaista jako vazni podaci, onda se kombinuju bar dva nacina cuvanja. Jedan je da rezez CD/DVD (u zavisnosti od kolicine podataka), a drugu kopiju cuvas recimo na externom HHD-u.

peterpan po principu diversifikacije rizika 03.02.2013. 12:30 #473297

broj poruka: 786

Na nekoliko razlicitih medija. Nisam pobornik online sherovanja licnih podataka. Vise na neke kvalitetne CD/DVD, licni HDD. Pa ako neki medij crkne, imas drugi na kome je to narezano.
Svojevremeno sam imao neki CD-R od 650MB, kupljen 99` i i dalje citam podatke sa njega. Ima karakteristicno jaku plavu boju na narezivoj strani. Mozda ti se posreci pa ih nadjesh, gotovo da su neunistivi

Stripy +1 03.02.2013. 12:57 #473303

broj poruka: 4163
za all of the above. Ja detetove fotografije npr čuvam na dva različita računara + sam ih narezao na DVD-ove.

ConemaX Re: cuvanje osetljivih podataka 03.02.2013. 13:08 #473305

broj poruka: 314
Zavisi naravno od veličine podataka. Ako možeš da ih staviš na usb onda u redu. Kupiš enkriptovan usb postaviš šifru I miran si. Ako ti recimo 16Gb ili 32Gb nije dovoljno onda neki eksterni Hard I to Takodje enkriptovan I mirna glava. U oba slučaja preporucujem najmanje na dva mesta čuvanja podataka. Da glava ne boli. Ako zakaže jedna strana tu je druga. Na ovakav način podaci mogu biti sačuvani veoma dugo i sigurnost je velika. Što se tiče Cd-a to zaobiđi u širokom luku. Grebu se, dotrajavaju,nisu sigurni, ne mogu se enkriptovati I zastarali su.

:: Koji je najbolji nacin za cuvanje vaznih podataka, cuvanje na CD-ovima, upload na neki serverm ili da kupim externi hard, ili neki usb flash?
::
shkomi evo ovako 03.02.2013. 13:11 #473306

broj poruka: 852
Kako ja cuvam vazne podatke.
2 hdda u kompu jedan je kopija drugog, jedanput ndeljno povezem eksterni hdd i uradim update+sve rezem. tako da na 4 razlicita mesta imam sve.
2hdda u kompu nikad nisu od istog proizvodjaca.

cenim da je to vise nego dovoljno.
Na njima su mu arhiva projekata koje sam uradio, literatura, decije slike i video, mp3

Devize devize bonda elema

silja1987 ... 03.02.2013. 16:00 #473342

broj poruka: 220
@peterpan

To je tacno,isti CD od 650MB slicnog godista(plava boja:D) i dalje se ocitava na svim uredjajima koji mi citaju CD.

Znaci kvalitetan CD/DVD i jedan hard,nema da brines.

peterpan re 03.02.2013. 22:58 #473392

broj poruka: 786

E znas li mozda koja je oznaka tih diskova i gde ih mogu kupiti na teritoriji BG-a?
silja1987 ... 04.02.2013. 03:36 #473442

broj poruka: 220
http://bit.ly/11zlwOC

To je ovo prvo sto je izaslo,ali ja takve odavno nisam video u prodaji.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs