Kako da formatiram hard od 250Gb koji je podeljen na dve particije od 25Gb i 218Gb. Kada pokusam instalaciju novog windowsa 7 kaze mi: Windows installation encounters an unexpected error. Verify that the installation source are accessible, and restart the installation. Error code:0xE0000100
Pokusao sam i Repair win ali bez uspeha. Da li mogu formatirati hard iz biosa ili nekako drugacije? Hvala.
Vrlo verovatno da ti disk na kom ti je win ne valja.Ovaj error je meni izlazio kada ili ne valja disk ili citac.Ako radis sa fleske onda je to vec nesto drugo....
Problem je u tome sto ne mogu da pristupim hardu uopste. Hteo sam da prebacim nesto Gb sa d na c particiju ali sam nesto jako zakomplikovao sa Paragon-om i sada nece ni svez win 7 da instalira! U hardu je problem... Pokusao sam i winxp da ubacim ali mi izadje BSOD! BSOD se pojavi i kada nakacm hard na drugi komp! Kako ovo da resim?
:: obrisi tu particiju od 25GB i napravi novu.Koristi Hirens imas sve za hard :: :: M Power-3770k-HyperX Beast-V100-6970 :: :: ::
Inace kad instaliras Win7 na pocetku instalacije ti ponudi da izaberes particiju na koju zelis da smestis OS...
E tu bi treablo da odes u advanced options i tamo utamanis obe particije i da na slobodnom neparticionisanom prostoru kreiras particiju velicine koja ti odgovara, ja ti predlazem 100GB... Od preostalog kreiraj D particiju a nju mozes i kasnije id windows-a...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Kako to da uradim kada ne mogu da pristupim hardu :: Kada hard prikopcam na drugi komp restartuje ga.. :: :: :: :: :: :: obrisi sve particije i kreni iz pocetka . :: :: :: :: :: :: :: ::
Ne dozvoljava mi uopste da izaberem particiju...?! Tu mi izbaci onu poruku sa prvog posta...
:: Lepo sam te upozorio.. :: :: Inace kad instaliras Win7 na pocetku instalacije ti ponudi da izaberes particiju na koju zelis da smestis OS.. :: :: E tu bi treablo da odes u advanced options i tamo utamanis obe particije i da na slobodnom neparticionisanom prostoru kreiras particiju velicine koja ti odgovara, ja ti predlazem 100GB.. :: Od preostalog kreiraj D particiju a nju mozes i kasnije id windows-a.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Kako to da uradim kada ne mogu da pristupim hardu :: :: Kada hard prikopcam na drugi komp restartuje ga.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: obrisi sve particije i kreni iz pocetka . :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
skeniraj disk sa Regeneratorom, skini Hirens boot cd i pod stavkom `hard disk ili recovery` imas `Regenerator`, pa skeniraj i popravi bsektore ako ti pokaze da ih ima
:: Ne dozvoljava mi uopste da izaberem particiju...?! Tu mi izbaci onu poruku sa prvog posta.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ma pokarambasale su mu se particije prilikom promene velicine...
Jednom sam to radio i isti problem mi se desio... (Pharagon Partition Manager ili kako vec bese pod XP-om)
Zato sam mu u prethodnoj temi rekao da ne cacka ako ne zna sta radi...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: skeniraj disk sa Regeneratorom, skini Hirens boot cd i pod stavkom `hard disk ili recovery` imas `Regenerator`, pa skeniraj i popravi bsektore ako ti pokaze da ih im :: :: :: :: Ne dozvoljava mi uopste da izaberem particiju...?! Tu mi izbaci onu poruku sa prvog posta.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Pokreni HirenBoot, izaberi partition tools, zatim Smart F Disk, označi paricije jednu po jednu, obrišeš ih sa f5 ili opcijom iz tool bara, restartuješ računar i radiš normalno, tj kreiraš particije (sa 102450 za C particiju dobiješ ravno 100GB).
AKo sam dobro ispratio temu, mislim da niko nije predlozio linux? Startuj sa hirensa, imas program Gparted, ako i to ne uspe ne znam sta jos da probas osim ostalih predloga :)
Na žalost nisam uspeo da spasim slike ali sam uspeo da povratim već skoro otpisan hard. Naime, programom Paragon sam uspeo da zamrsim konce particijama ali sam na kraju pomoću HirenBoot v 8.6 i istoimenog programa obrisao obe particije, formatirao hard, napravio opet željene particije sa odgovarajućom veličinom i evo sad napokon za kompom.
Pokušao sam sa tim programom i sa Tune Up Undelete ali bez uspeha...
:: :: ne dizi rukeod slika probaj sa GetDataBack for NTFS da povratis slike sto manje drljanja po hardu nakon formata vece sanse da vise povratis :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.