Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Povremeni zvuci krckanja iz pc-a (click style)
STRANA 1 OD 1
SerDavor Povremeni zvuci krckanja iz pc-a (click style) 01.02.2013. 09:04 T51616

status: user
broj poruka: 152

Desilo mi se 2-3 puta vec da cujem iz kompa neki zvuk nalik kratkotrajnom krckanju komponenata iliti klikova, samo dosta izrazenih. Citao sam po netu sta moze da bude, uglavnom sve ukazuje na HDD, kao pred crkavanje pocne da ispusta cudne zvuke itd, samo sto meni pc fukncionise najnormalnije, ali ipak ne bih voleo da mi odu svi podaci sa harda u slucaju da je on u pitanju. Slusao sam na netu clipove gde za WD hdd-ove uz opis problema cujete vrstu zvuka koju hard u tom slucaju ispusta, ni u jednom se nisam nasao, ali bih opet voleo da makar preko nekog dobrog programa za checkiranje HDD-a isproveravam to... U hdd sentinelu mi je 100% health 100% performance.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mortificat Re: 01.02.2013. 09:08 #472688

broj poruka: 3519
Zvuk koji čuješ najverovatnije proizvodi pomeranje glave na hard disku, koliko često se pojavljuje problem i da li je prisutan od samog starta(kad si kupio hdd)?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://www.youtube.com/watch?v=2l-H08HRZfQ

SerDavor cuo sam ga mozda 2-3 do 4 puta max 01.02.2013. 09:11 #472689

broj poruka: 152

i to sve u poslednje vreme, hdd je star oko 2 godine inace, pre toga je bila prisutna samo mrtva tisina :)
pekisa SKORASNJE ISKUSTVO 01.02.2013. 09:57 #472712

broj poruka: 40
Imao sam ista desavanja na kompu ali sam sve mislio da se cuje cd. Kad je totalno stao iskljucio sam cd i tek onda provalio da je crko hard. Hocu samo da ti kazem da je sentinel pre toga prijavljivao da je hard 100 % ispravan.
Hard je Wd i 3 godine star.Sad kad se prikaci samo se cuje to kliktanje.

imarkovic Re: Povremeni zvuci krckanja iz pc-a (click style) 01.02.2013. 10:00 #472713

broj poruka: 19012
bekapuj podatke sto pre, to bolje, ne uzdaj se preterano u sentinel, ume da prevari.

::
:: Desilo mi se 2-3 puta vec da cujem iz kompa neki zvuk nalik kratkotrajnom krckanju komponenata iliti klikova, samo dosta izrazenih. Citao sam po netu sta moze da bude, uglavnom sve ukazuje na HDD, kao pred crkavanje pocne da ispusta cudne zvuke itd, samo sto meni pc fukncionise najnormalnije, ali ipak ne bih voleo da mi odu svi podaci sa harda u slucaju da je on u pitanju. Slusao sam na netu clipove gde za WD hdd-ove uz opis problema cujete vrstu zvuka koju hard u tom slucaju ispusta, ni u jednom se nisam nasao, ali bih opet voleo da makar preko nekog dobrog programa za checkiranje HDD-a isproveravam to... U hdd sentinelu mi je 100% health 100% performance.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs