Uzeo sam pre neki dan USB flesh Kingston DataTraveler 101 G2 16gb, iznenadila me je brzina tj. sporoca upisa na fles, ne prelazi 2.4 MB/sec. Ne znam cini mi se da je to uzasno sporo, za fajl od 700 MB treba mu 5 min. Prosto mi je nemoguce da stvar koja je kupljena 2013 god. radi sporije nego stari fles koji sam kupio pre 6 godina. Imao sam i Kingston DataTraveler 100 G2 isto od 16gb, on je radio vise nego duplo brze, placeni su isto u istoj radnji. Da li da vratim fles i da zahtevam neki drugi, i uopste da li ovo podleze garanciji?
Flesh je USB 2.0 i ubacen je u USB 2.0 port, proban je na vise racunara. Daje istu brzinu upisa od 2.4 MB/s sto je sporo i za USB 2.0. Kada kopiram sa njega na kompjuter onda je OK, brizna je 16 MB/s.
Sam si odgovorio.Uzasno spor i uzasno los.Imao sam iskustva sa tim kingshitom i nemam nista lepo da kazem o njemu pocevsi od 2gb pa do 16gb svi su njesra,naravno mislim na brzinu upisa.Probaj da izmenjas portove ali ne verujem da ces dobiti nesto vise.Mislim da je to nesto najgore sto je kingston ikada napravio
da dodam, dva kingstona koje sam imao su jako brzo pocela da brljave tj da arhive ili recimo iso fajlovi postaju corrupted prilikom kopiranja, a jedan je poceo da jako sporo upisuje ili iscitava bilo sta. Sada imam transcend i prezadovoljan sam vec oko dve godine, a prilicno sam ga arcio i nimalo ga nisam stedeo.
Ukoliko ti se ne dopada imas rok od 7 dana da ga vratis, ako se ne varam.
Djubre neopevano... Cak i kad ima one brzine koje su naedene na ambalazi to vrlo brzo padne na te i ispod tih koje si naveo...
Slicno iskustvo mi je i sa njihovim memoriJskim karticama prvo rade za sve pare a onda pocnu da zilave i zajebavaju.
Cini se da je njihova kontrola kvaliteta takva da je nema pa je onda prava greb-greb lutrija sta ce da ti zapadne barem kod tih jeftinijih `palac diskova`...
A kod njih je najizrazenije ono koliko para toliko muzike...
ja sam jednom prilikom imao velikih problema sa transcend flashom, isto pravio probleme, corrupted files/spora brzina itd. srecom pa je u garanciji bio i dobio sam drugi posle samo par dana kad su `konstatovali` da nemogu da ga poprave sa softverom, tako da moj predlog bi ti bio da ga odmah nosis tamo gde si ga kupio (sa garancijom) i neka ti daju novi.
Probao si na vise razlicitih usb 2.0 Probao si i na drugim kompjuterima uvek isto ponasanje radnja garancija i nemoj opet isti da uzmes,
u radnji 100% imaju komp na tom kingstonu ponesi neki film od 700 mb i direkt u radnji probaj ispred prodavca na njegovorm kompu novi flah koji budes dobio.
onda je to verovatno sa dobrim razlogom, jer stavljaju šta imaju u fleš, pa se nekom zalomi spor, nekom brz. Zato najbolje ne kupovati fleševe bez brzine u specifikaciji. I USB 3.0 fleš koji nema brzinu na sajtu proizvođača, takođe može da iznenadi sa jako malim brzinama upisa.
terajuci svoje tetstiranje sa usb3.0 iz inata sam kupio data travler 111 16Gb usb3.0...1600 i kusur rsd,,,ma na usb 2,0 izvalaci max od 20Mb/sec a na 3-ci ( u mom slucaju na drugom PC-ju, jer me moj ka.a) ne mogu ni da saberem, jer u trnutku pokaze nekih 120Mb/sec i fajl od 5 Gb je vec na flashu, Znam da se gomila ljudi zalila na taj isti, pa sam ja naleteo na stvar koja radi, ili sta li je vec...ali koliko para toliko muzike...da si se antipirocanski odvojio za 300-500 kinti vise, mozda sada ne bi kukao
probaj ga formatirati i probaj ponovo testirati brzine .. ali verujem da si to vec uradio ..
i probaj ga napuniti do vrha .. svih 16gb .. jer ako je neka mutljavina od laznog flasha (4gb chip .. konfigurisan da se prijavljuje kao 16gb) ima da pukne ko mitiser na dupetu
Kazem probao sam na vise razlicitih racunara i USB 2.0 portova, ista prica. Ispostavilo se da moja koleginica ima isti flesh, i njen radi brzinom puza :( , djubreeee. A na zvanicnom sajtu nigde nisu napisali deklarisane brzine, tako da Kingston DT 101 G2 zaobilazite u veeeelikom luku...
Isti racku i kod mene. Znači katastrofa za nabacivanje i skidanje sa njega. Uglavnom brzina za nabacivanje je 1Mb a reeeetko dostigne i maximum 2Mb, bruka. Doduše imam par godina star fleš Datatraveler od 8Gb ali je ubrzo po kupovini počeo da trza i k.nja. Vraćaj to sranje nazad! Pozzz
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.