Jesam li lud/arogantan ako ocekujem postovanje specifikacije proizvoda?
STRANA 1 OD 1
npaun
Jesam li lud/arogantan ako ocekujem postovanje specifikacije proizvoda?
16.01.2013. 20:41
T51335
status: user broj poruka: 104
Dakle, jesam li, ako ocekujem da ako proizvodjac specifira da njegov USB 3.0 flash ima Read/Write 70/30 MB/s, to približno ja i dobijem, a ne proizvod koji ima brzinu upisa od svega 17 MB/s ???
Elem, letos mi crkao stari USB disk (SanDisk Contour 8GB, US2.0, 25/18 MB/s tipicno, bio sasvim zadovoljan zadnje 2-3 godine). Rešio da se castim 3.0 diskom, pošto imam plocu koja podržava 3.0 i kupim TRANSCEND JetFlash 700 TS32GJF700 koji prema specifikacijama ima 70/30 MB/s. I bio sam sasvim zadovoljan, Read ok, Write 28-29MB/s, sasvim pristojno. Cak sam kupio i USB 3.0 adapter-karticu za komp na poslu, da bih ga potpuno iskoristio...
Medjutim, pre nekog vremena, on je naprosto crkao. Odnesem ga na reklamaciju, prihvate garanciju bez pogovora. posle desetak dana dobijem zamenu. Probam je, vidim, nešto mi se cini sporijim nego što sam navikao. Testiram (Sisoft Sandra USB benchmark, i pride još par programa): Read ok ~70MB/s ili cak jace, ali Write svega 17-18MB/s... a write mi je najkriticniji, cesto nosam s posla kuci i obrnuto, Read nije mnogo problem, ali Write oteže a to mi je najvažnije, tu je usko grlo i za najperfektniji disk...Da je Read ~60 MB/s i ne bih se previse uzbudjivao...
Vratim na reklamaciju (uz izvesno zaziranje, eto vracam uredjaj koji radi, i zakeram zbog brzine), ali u radnji prihvate bez mnogo problema. Danas dobijem zamenu. Stavim je na test, opet isto?! Read 70-80 MB/s, ali write oko 17-20 MB/s... Testirao sa par programa, vrednosti za velike fajlove (tu su tipicno najbrzi), na dva kompjutera, jedan ima direktan usb 3.0 slot, drugi 3.0 adapter-karticu...
I sad se pitam sta raditi? Mislim jesam li ja arogantan ako prosto hocu ono sto je specificirano, i sto sam trazio i platio. Da sam hteo ovu brzinu, mogao sam kupiti znatno jeftiniji model. Pa ova brzina upisa nije bolja ni od mog starog usb 2.0 diska... da ne govorim da me nervira i sto sam investirao u 3.0 plocu, i pride 3.0 adapter-karticu, ali mi sada to malo vredi...
Da im opet vratim, pogledace me kao ludaka... mislim, ko zna mozda i hoce prihvatiti ponovo... ali kad sam vec dobio dva ovakva uzastopno, ko mi garantuje da i sledeci nece biti takvi...mozda je ceo trenutni uvezeni kontigent takav...
BTW: ima li neko preporuku za neki drugi dobar usb 3.0 disk od 32GB, da je pristojno brz i pozdan, po mogucnosti do ~4000 din?
..Obicno up to znaci da varijacije postoje od primerka do primerka ali ne u nekom drasticnijem obimu kao na tvom primeru.To je jednostavno skart.Trebao si to da vratis odmah ako je upis 17mb/s ili da trazis povracaj novca i tacka! U prinicipu sve govori o nivou tog brenda tako da u buduce uzimaj malo kvalitetnije stvari!
ja sam prvo kupio Hdd fijoku USB 3.0, vezao je na dole potpisani lap top, i konstatovao da tu nesto smrdi. Iz inata odem i kupim kingstona data traveler111 ( 16 Gb) nabodem ga, kad ono isto. Normalno prolupam za lap-top od 680 e + os x64 ( sve oko 750 jevreja) i bacim se prvo u rusenje OS-a, muvanje sa drajverima, pa sve do downgrade BIOS-a...isto sranje. Pisao Dell-u, i dobio neki mutan odgovor- nista konkretno, Eto spremam se da nosim ovo moje cudo u oficeijelni servis kako bih reklamirao prodaju uredjaja po laznim specifikacijama. Elem cela prica oko USB-a, taj kingston koji sam kupio, zarad sebe sam probao kod komsije, 90/50...nije prva liga, ali barem lici na 3.0
fat32 ili ntfs??? Nznm za usb3 ali usb2 dolazi kao fat32 koji je sporiji od ntfs!!! Intel i5 2400 Gigabyte z68p ds3 Msi Gtx 560ti Hawk 16gb ddr3 Samsnug 830 ssd 64gb + Hitachi 1tb sata3 Lc Power proline 500w Steelseries Sensei + Logitech g 105 Dell U2312HM Aerocool Strike X
-flash nisam formatirao, niti defragmentisao. nema potrebe za tim, disk je tek aspakovan i potpuno prazan. -fajl sistem je fat32 (po defaultu zatecen) -btw: fat32 prema informacijama koje sam nasao na netu, zapravo blago BRZI od NTFS... -testove sam merio sa SiSoft Sandra, CrystalDiskMark, Check Flash -probao na dva razlicita kompa, tako da nije neki lokalni zez na jednom... (doduse oba su moja, jedan kod kuce drugi na poslu, prosto na poslu ne znam jos nekog da ima USB3.0)
Nisam citao detaljno, po mom iskustvu brzina upisa je 2-3x veca kada se kopira npr rarovana arhiva u odnosu na veliki broj fajlova - tako da je reklamirana spec. mozda dobijena u idealnim uslovima.
Re: Jesam li lud/arogantan ako ocekujem postovanje specifikacije proizvoda?
17.01.2013. 12:10
status: user broj poruka: 2076
Cek jel ti je prva reklamacija zamenjena IDENTICNIM modelom, ili nekim drugim. Jer prvi je imao dobre brzine dok nije crkao, jel tako? kako onda ostali identicni modeli nemaju te brzine? to mi cudno.
Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
:: Dakle, jesam li, ako ocekujem da ako proizvodjac specifira da njegov USB 3.0 flash ima Read/Write 70/30 MB/s, to približno ja i dobijem, a ne proizvod koji ima brzinu upisa od svega 17 MB/s ?? :: :: Elem, letos mi crkao stari USB disk (SanDisk Contour 8GB, US2.0, 25/18 MB/s tipicno, bio sasvim zadovoljan zadnje 2-3 godine). Rešio da se castim 3.0 diskom, pošto imam plocu koja podržava 3.0 i kupim TRANSCEND JetFlash 700 TS32GJF700 koji prema specifikacijama ima 70/30 MB/s. I bio sam sasvim zadovoljan, Read ok, Write 28-29MB/s, sasvim pristojno. Cak sam kupio i USB 3.0 adapter-karticu za komp na poslu, da bih ga potpuno iskoristio.. :: :: Medjutim, pre nekog vremena, on je naprosto crkao. Odnesem ga na reklamaciju, prihvate garanciju bez pogovora. posle desetak dana dobijem zamenu. Probam je, vidim, nešto mi se cini sporijim nego što sam navikao. Testiram (Sisoft Sandra USB benchmark, i pride još par programa): Read ok ~70MB/s ili cak jace, ali Write svega 17-18MB/s... a write mi je najkriticniji, cesto nosam s posla kuci i obrnuto, Read nije mnogo problem, ali Write oteže a to mi je najvažnije, tu je usko grlo i za najperfektniji disk...Da je Read ~60 MB/s i ne bih se previse uzbudjivao.. :: :: Vratim na reklamaciju (uz izvesno zaziranje, eto vracam uredjaj koji radi, i zakeram zbog brzine), ali u radnji prihvate bez mnogo problema. Danas dobijem zamenu. Stavim je na test, opet isto?! Read 70-80 MB/s, ali write oko 17-20 MB/s... Testirao sa par programa, vrednosti za velike fajlove (tu su tipicno najbrzi), na dva kompjutera, jedan ima direktan usb 3.0 slot, drugi 3.0 adapter-karticu.. :: :: I sad se pitam sta raditi? Mislim jesam li ja arogantan ako prosto hocu ono sto je specificirano, i sto sam trazio i platio. Da sam hteo ovu brzinu, mogao sam kupiti znatno jeftiniji model. Pa ova brzina upisa nije bolja ni od mog starog usb 2.0 diska... da ne govorim da me nervira i sto sam investirao u 3.0 plocu, i pride 3.0 adapter-karticu, ali mi sada to malo vredi.. :: :: Da im opet vratim, pogledace me kao ludaka... mislim, ko zna mozda i hoce prihvatiti ponovo... ali kad sam vec dobio dva ovakva uzastopno, ko mi garantuje da i sledeci nece biti takvi...mozda je ceo trenutni uvezeni kontigent takav.. :: :: BTW: ima li neko preporuku za neki drugi dobar usb 3.0 disk od 32GB, da je pristojno brz i pozdan, po mogucnosti do ~4000 din ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.