to je do Win8 ice proklete , imao sam isti problem, i ima dosta ljudi, cackaj malo sa AHCI i IDE modovima po biosu pa ces uspeti... Koji me djavo terao da prelazim na 8icu...
E izvini nisam naveo da je sata,ali evo sada se sam od sebe pojavio a nije ga bilo vise od sat vremena,izgleda da sistem nesto zeza ili neki od instlairani programa.U svako slucaju hvala na pomoci.
Zeza, zeza, pa krene... Ako jos uvek to nisi ucinio, obavezno...
03.01.2013. 22:48
status: user broj poruka: 10999
instalisi DRAJVERE ZA MATICNU PLOCU (nisi naveo model, pa ne znamo je li Intel ili AMD). Dakle, nemoj da se pouzdas u ``genericke`` drajvere (one koji se nalaze u svakom Window$u)...
Zeza, zeza, pa krene... Ako jos uvek to nisi ucinio, obavezno...
03.01.2013. 22:50
instalisi DRAJVERE ZA MATICNU PLOCU (nisi naveo model, pa ne znamo je li Intel ili AMD). Dakle, nemoj da se pouzdas u ``genericke`` drajvere (one koji se nalaze u svakom Window$u)...Bez tih drajvera nece ti dobro raditi (ako uopste i prorade) SATA kontroleri, USB kontroleri, integrisana mrezna karta itd...
Re: Zeza, zeza, pa krene... Ako jos uvek to nisi ucinio, obavezno...
03.01.2013. 22:56
status: user broj poruka: 563
Nisam instalirao,sada sam stavio da se skidaju,hvala na predlogu.
:: instalisi DRAJVERE ZA MATICNU PLOCU (nisi naveo model, pa ne znamo je li Intel ili AMD) :: Dakle, nemoj da se pouzdas u ``genericke`` drajvere (one koji se nalaze u svakom Window$u)...Bez tih drajvera nece ti dobro raditi (ako uopste i prorade) SATA kontroleri, USB kontroleri, integrisana mrezna karta itd.. :: :: ::
Win 7 nije imao problema sa nativnim driverima,nije bilo potrebe instalirati driver za chipset mada koliko vidim sve vise se korisnika zali na Win8 .Ocigledno je raspad. A ako se uredjaj nekad ne vidi,nekad pomogne da se jumpuje (zavisi kako je konfigurisan) pa moze da se resi problem
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Ma, dogadja se da na nekim novijim plocama cak i win7 zeza.
04.01.2013. 01:49
Zato Intel i izbacuje one ``.inf`` pakete da novijim plocama omoguci preciznije adresovanje resursa... Desava se da nesto krene nabolje ako se stari inf ``pregazi`` novijim (iako je, formalno, win ``pokrio`` te resurse i prikazuje regularno stanje u device manager-u)... Mogu zamisliti (jos se nisam sa time sreo u praksi) kakva sve sranya čuče u osmicinim busijama...Sirota ``novina`` se jos nije ni zavrtela na kompovima a BigBullshitBill nagovestio window$ blue, ha, ha, ha! Widow$ BlueScreenOfDeath edition....
Kada je nesto veoma razlicito od prethodnog kao npr win 98 od xp-a pa zatim win 7 od xp to i razumem, ali sa win7 i posle par meseci na win8 koji je samo rupcaga i problemi u kombinaciji sa nasminkanim win7 to ne razumem, probaj malo vidi ako si bas radoznao i vrati se na ono sto radi 100%, ili sacekaj da taj win 8 bude posle nekog vremena 100% stabilan i dobar pa ga onda turi...
ja bih slavio kada bi napravili neki `revive` xp-a, nesto kao pojacanje windowsa xp, mislim da bi to bio pravi uspeh i u prodaji i ostalo..
:: Kada je nesto veoma razlicito od prethodnog kao npr win 98 od xp-a :: pa zatim win 7 od xp to i razumem, ali sa win7 i posle par meseci na win8 koji je samo rupcaga i problemi u kombinaciji sa nasminkanim win7 to ne razumem, probaj malo vidi ako si bas radoznao i vrati se na ono sto radi 100%, ili sacekaj da taj win 8 bude posle nekog vremena 100% stabilan i dobar pa ga onda turi.. :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
nisam ni koristio win98, jesam ali vrlo malo, nisam koristio ni 2000, odmah sam sa 2000 presao na xp prvu verziju
:: Da li si isto ovako slavio win 98 kad se pojavio xp :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.