Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
CD, DVD, BluRay - ocekuje se poskupljenje medija za 50%...
STRANA 1 OD 1
tortojed CD, DVD, BluRay - ocekuje se poskupljenje medija za 50%... 30.12.2012. 13:35 T51062

status: user
broj poruka: 10999
tokom druge polovine 2013. godine.

http://goo.gl/U70Ap
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
matz ree 30.12.2012. 13:39 #465067

broj poruka: 801

jel zbog neke poplave ili udarila plotica na kukuruz xD
tortojed Predvidjanja za OVU godinu bila su pogresna - ocekivani pad potraznje 30.12.2012. 14:52 #465075

bio je preko 10% (pa do 15%). Sad, na kraju 2012., ispostavlja se da je pad bio manji od 10% ( u odnosu na prethodnu godinu, valjda), pa ce to izazvati manjak diskova u 2013-oj (jer su, zbog pogresne procene smanjeni proizvodni kapaciteti).
Trenutno, medjutim, ocekuje se (kratkorocno) POJEFTINJENJE, zbog oslobadjanja od ranije nakupljenih zaliha.

``As part of the reshuffle, some makers have, or will, cut prices to clear inventories...``.
Posto Srbija spada u ``emerging markets``, kod nas ce diskovi da poskupe...trostruko! Zasto? Pa, poznata nam je revnost nasih prodavaca, kada se radi o globalnim poskupjenjima - kada god nesto poskupi na SVETSKOM nivou, nasi vinvinovi to pomnoze sa 2 (da i na taj nacin iskazu privrzenost ideji integracije nase zemlje u evropske i svetske tokove)...
quna ... 30.12.2012. 15:25 #465083

broj poruka: 1642
U prevodu provalili smo kako da naplatimo pirateriju, prvo ce da dignemo cene hdd-a, a onda i ostalih medija.

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 30.12.2012. 15:45 #465091

broj poruka: 12796
Ko još koristi u 2012 CD i DVD...

gilopile Re: ... 30.12.2012. 15:54 #465094

broj poruka: 9459
Ma jasta, sto se narezalo, narezalo se. Taj krs medij treba da se uspava, jer jedan memorijski cip od 4Gb ne kosta 50din.Ja sam prestao pre 5 godina da se zamlacujem sa optikom. Imam par citaca/rezaca i jedino ih koristim kad mi dodje neka krsina od kompa koja nema opciju boo-tanja sa USB-a...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

:: Ko još koristi u 2012 CD i DVD..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
::
ilicstefan Ja zaista ne pamtim kada sam poslednji disk narezao 30.12.2012. 15:55 #465095

broj poruka: 1577
U poslednje vreme samo režem na onim DVD-RW-ima zato što me sestra smara da gleda filmove na DVD plejeru. Da nemam taj DVD, ja ne bih imao šta da režem.

Otkad imam net ne moram više da stavljam stvari na diskove zato što sve može da se nađe na internetu. Takođe da ne spominjem to što sam pre morao da jurim ljude za diskove da mi vrate, a pošto su uglavnom svi bili toliko dobri i nikada mi nisu vratili neke diskove, izgubio sam podatke i nisam mogao da ih vratim jer su jelte tuđe vlasništvo negde `zaturili` (čitaj bacili iza ormara i zaboravili da postoji). Tek kada sam dobio net uspeo sam te neke stvari ponovo da skinem.

Možda je i ovako bolje. Ipak tokom proizvodnje diskova dolazi do emitovanja štetnih gasova, ako se smanji proizvodnja istih, to znači i čistiju okolinu.

I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`.

http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded#!

tortojed ``Imati`` nesto na Internetu znaci imati goluba...na grani. Zazelece 30.12.2012. 16:03 #465097

se mnogi od nas podataka na ``cvrstim`` i ``realnim`` storidzima kada uvide sta znaci ``zavrtanje slavine`` (bice ocajnickog raspitivanja u stilu ``ima li iko...da slucajno nije nekom ostao...program xzy na CD-u ili DVD-u..nema veze koja lokacija - dolazim u bilo koji kraj Srbije i licno preuzimam``).

gilopile ... 30.12.2012. 16:17 #465101

broj poruka: 9459
Tortos, slucajno sam obrisao snimak kad sam se sexao sa devojkom, da nemas mozda negde narezano?:)

Mada se to najlepse cuva u vugla, a kada se i tu izbrise, onda smo prdnuli u cabar:)
U svakom slucaju moze se bez svega toga, nekada smo najnormalnije ziveli i bez download-a, samo je potrebno malo se priviknuti i zivot ce najnormalnije ici dalje. Hiljadu puta sam ostao bez nekih podataka koji su mi u tom trenutku zivot znacili, ali i to se sve svodi na par dana kukanja i teraj dalje za iste pare. Dakle, ziv sam i nista mi ne fali:)

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

Antilohije sad sam narezao jedan dvd... 30.12.2012. 16:24 #465104

broj poruka: 688
... vama u inat!

peterpan da kontriram 30.12.2012. 16:40 #465106

broj poruka: 786

Eto, ja npr sve sto se ne menja od podataka a velikog je kapaciteta stavljam na diskove. Posebno od kada su poceli HDD-ovi da mi crkavaju (tj njihova elektronika).
I cuva se na hladnom i mracnom mestu, bolje nego sto se kondomi cuvaju

Sto pomenu kolega tortojed, bolje vrabac u kavezu no golub na grani :D
uroshnet A ja 30.12.2012. 16:47 #465107

broj poruka: 1033
hteo da pitam gde ima najjeftiniji DVD diskovi (uglavnom sam ranije koristio Verbatim), znam da ima tema namenjena za to, ali ajde kad ste vec krenuli polemiku. Pa ja ne pamtim kad sam zadnji put koristio CD, ali DVD koristim tipa jednom u mesec dana, obavezno i kad instaliram sisteme, jebes ti drndanje sa USB-om da li hoce da li nece.

ASUS M5A99X EVO
Phenom II X6 1600T @ 3,5GHz
CM 212 EVO
Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz
MSI TFIII GTX 660 2GB
ASUS XONAR DG
CM GX550

peterpan ima tema al` ajde 30.12.2012. 17:06 #465113

broj poruka: 786

Ima u prolazu kod doma omladine, malo potrazi i nacices par radnji koji stvarno jeftino prodaju diskove. Tipa DVD-R su oko 26 din (maxel-25 a verbatim-28), DVD-DL su od 50 din pa do 150, a bluray (25GB) od 100 din pa navise

To ti je info iz prve ruke
duqp zemun 30.12.2012. 17:29 #465117

broj poruka: 3466
stanica tosin bunar kod pravno birotehnicke skole kopirnica ima preko puta stanice dispak se zove 25din verbatim dvdr

MaliAbner Re: ... 31.12.2012. 06:07 #465191

broj poruka: 7769
Cvrsti diskovi su sada jeftiniji nego pre poskupljenja navodno izazvanog poplavama u SEA...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: U prevodu provalili smo kako da naplatimo pirateriju, prvo ce da dignemo cene hdd-a, a onda i ostalih medija
:: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb
:: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw
imarkovic >> 31.12.2012. 11:55 #465223

broj poruka: 19012
ma poskupljenje a mediji su blago receno KRS! TDK CD-RW koji sam kupio 2001. godine mi dan danas radi, a ovi novi Verbatim su go+no.. ne mogu da verujem da nov disk 32x CD-RW nece da se nareze ni na jednom rezacu, neupotrebljiv je i to 2kom

Pisko Re: >> 01.01.2013. 11:18 #465306

broj poruka: 6650
CD-RW su dokaz kako i na zapadu (i dalekom istoku) nije baš tačno da za sve postoji čvrst standard kvaliteta.
Ne zadnje godine, nego od pojave dvd-rw, cd-rw su gola govna, koja su totalno nepouzdana. Sada može biti samo gore.
Ma, usb treba smatrati čvrstim medijem, ali, bojim se da onda priča o ceni gigabajta baš i neće biti tako povoljna tj. nepovoljna po optiku.
Ja i dalje povremeno režem, s tim da verujem da cd i dvd-+r može da traje oko pet godina, a onda, revizija, šta ti stvarno treba, nareži ponovo na kvalitetan način a šta ne treba, neka ostane tako je kako je, pa nek` crkne ako mora.

Budale računaju na sreću.

:: ma poskupljenje a mediji su blago receno KRS! TDK CD-RW koji sam kupio 2001. godine mi dan danas radi, a ovi novi Verbatim su go+no.. ne mogu da verujem da nov disk 32x CD-RW nece da se nareze ni na jednom rezacu, neupotrebljiv je i to 2ko
imarkovic Re: Re: >> 01.01.2013. 11:26 #465307

broj poruka: 19012
ja to koristim samo i iskljucivo za operativne sisteme i ni za sta drugo, stalno instaliram na raznim racunarima razne OS.. linux, windows. Ne igra mi USB, jer moram da pravim za svaki ponaosob butabilni usb, da izgubim brdo vremena dok to napravim, zatim pitanje da li stariji racunar ima bios koji moze da postavi butabilni usb.. TDK, PrimeDisk od pre decenije su mi ostali dan danas kao upotreba.. Verbatim je bio isto odlican u vidu CD/DVD-RW, sada ne znam sta da kupujem vise, popizdeo sam.. za diskove mi treba nedelju dana dok narezem sve sto mi treba i zato bi mi bilo nepregledno, em potrosio bih bogatstvo, em bi pucali, em ne bih nasao sta mi treba pola sata i zato sve na hardu drzim i kako mi sta zatreba narezem

:: CD-RW su dokaz kako i na zapadu (i dalekom istoku) nije baš tačno da za sve postoji čvrst standard kvaliteta
:: Ne zadnje godine, nego od pojave dvd-rw, cd-rw su gola govna, koja su totalno nepouzdana. Sada može biti samo gore
:: Ma, usb treba smatrati čvrstim medijem, ali, bojim se da onda priča o ceni gigabajta baš i neće biti tako povoljna tj. nepovoljna po optiku
:: Ja i dalje povremeno režem, s tim da verujem da cd i dvd-+r može da traje oko pet godina, a onda, revizija, šta ti stvarno treba, nareži ponovo na kvalitetan način a šta ne treba, neka ostane tako je kako je, pa nek` crkne ako mora
:: Budale računaju na sreću.
:: :: ma poskupljenje a mediji su blago receno KRS! TDK CD-RW koji sam kupio 2001. godine mi dan danas radi, a ovi novi Verbatim su go+no.. ne mogu da verujem da nov disk 32x CD-RW nece da se nareze ni na jednom rezacu, neupotrebljiv je i to 2ko
:: ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs