Problem.:) Kupio sam hard disc WD 3TB i fioku...planiram da ga koristim ka externi hard disc. No, kada sam ga sklopio WIN 7 vidi samo 746,39Gb. U cemu je problem? Inace, racunar je Intel Core 2 Quad Q6600 -Intel P35, ASUS P5K-E.
Za 3TB HDD ti je potreban dodatna kontroler kartica jer Windows vidi samo do 2.5TB. Ako je nisi dobio moraćeš da je dokupljuješ :) __________________ Scourge of PCBerza
:: koju si trebao uz HDD da dobiješ. Pre 2 godine kad sam hteo da uzmem 2.5TB ili 3TB HDD išla je ta kartica :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
brate ja ne znam ortak je stavio 1TB black na neku raspalu MSI plocu od 30e-35e smao kad je fomratirao nesto ga je pitao blabla i napravio jednu celu particiju. Nisam ni znao da treba kartica
Nije problem 1 ili 2TB, čitaj malo unazad. Stariji kontroleri prave problem preko 2TB i zato treba poseban kontroler.
Išla je ta kartica uz WD Green 2.5TB ranije, danas ne znam... __________________ Scourge of PCBerza
:: brate ja ne znam ortak je stavio 1TB black na neku raspalu MSI plocu od 30e-35e smao kad je fomratirao nesto ga je pitao blabla i napravio jednu celu particiju. Nisam ni znao da treba kartica :: :: ::
Da mrzelo me da citam sve sad videh da ima P35, ovo je neka MSI am3 ili am3+ tako nesto....
:: Nije problem 1 ili 2TB, čitaj malo unazad. Stariji kontroleri prave problem preko 2TB i zato treba poseban kontroler. :: :: Išla je ta kartica uz WD Green 2.5TB ranije, danas ne znam.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: brate ja ne znam ortak je stavio 1TB black na neku raspalu MSI plocu od 30e-35e smao kad je fomratirao nesto ga je pitao blabla i napravio jednu celu particiju. Nisam ni znao da treba kartica :: :: :: :: :: ::
I ja sam imao iste probleme sa SEAGATE Baracuda 3Tb, i to na matoroj ESC sa nvidiinim chipsetom. Problem reshen na sledecji nachin: 64-bitni Win7 + noviji drajveri za Chipset, i enoga shljaka ko blesav.
Ne dolazim niotkuda, i neidem nikuda, a evo me ovde !
I ja ne čitam ko i mnogi ovde, ovo mi je pomoglo jer mi služi kao INTERNI HDD, ovo sa fiJokom sam prevideo, ako se fiJoka kači na matičnu, oda mož da pomogne, a ako ide na USB, onda je pitanje hoće li sve to gore navedeno da radi. I još nešto, to sa posebnim kontrolerom važi u slučajevima kad hoćeš da ti taj HDD bude sistemski a ploča ne podržava te HDD-ove, a kao storage disk može da ide direktno na SATA šteker.
Ne dolazim niotkuda, i neidem nikuda, a evo me ovde !
Ko kaže da me merzi da čitam?:) Bio na odmoru od, 25,12 do juce u nekoj vukojebin,i.) kod rodjaka na planini, bez neta.:) Danas mi je prvi dan na netu.:) Elem,sa asusovog sajta nisam nista mogao dobiti sto bi mi pomoglo..i evo sad nastavio sa pokusavanjem resavanja problema. Novi WIN 7 64b instalirao sam pre mesec dana. pretrazujem po netu i dalje, dal postoji neko alternativno resenje.
@Ovi sto ne citaju Nije problem nikada hdd od 1TB ili 2tb, vec od 3 krecu sranja sa neprepoznavanjem. Da ne bude, meni radi hdd na toj ploci od 2.5 tb...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.