Pre neki dan uzeo sam polovan WD 80gb Sata. HDD sam lepo prikljucio i kada upalim racunar ucita ga lepo tj prepoznao ga je i kada treba da se pojavi onaj deo `Starting Windows` izbaci mi Boot from CD i tu stoji tako ne pomera se. Probao sam da ga formatiram tako sto ubacim disk od OS i da dodjem do dela pre instalacije OS pa da ga formatiram. Kada ga iskljucim i ostavim ovaj hard sto sam imam, sve lepo radi, ali cim prikljucim ovaj ne mogu da dignem sistem. Lik od koga sam uzeo kaze mi da se na njemu nalazi sistem i jos nesto nebitno... Ne znam sta da mu radim.
P boot-uj sa tog svog HDD-a. Ocigledno boot-uje sa tog kupljenog. Podesi u BIOS-u prioritet HDD-a na taj tvoj ili sa F12 pri startu(quick boot menu) odaberes svoj hard
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Tako sam bas i radio i zablokira kod `Starting Windows` ekrana. Sada sam opet uradio i ni da cuje, a u biosu lepo podeseno koji je primarni hard. Probao sam i bez ovog straog harda, ali nece ni tako...
:: P boot-uj sa tog svog HDD-a. Ocigledno boot-uje sa tog kupljenog. Podesi u BIOS-u prioritet HDD-a na taj tvoj ili sa F12 pri startu(quick boot menu) odaberes svoj har :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Kada mi je stigao hard, prvo sam prikljucio i probao da upalim racunar sa oba harda. Nije htelo i prvo sto mi je palo na pamet je da ubacim butabilan CD sa Windozom i da formatiram ovaj hard sto je stigao. Medjutim i tu isto kada izaberem da butuje sa CD dodje do blokada isto kod `Starting Windows`. Onda sam otkacio ovaj moj stari i ostavio ovaj jedan i probao da ga formatiram na isti nacin, ali opet je blokirao kod Starting Windows...
:: :: koliko sam ja skontao ... ti bi da dignes windoze sa diska koji si kupio pre smaka sveta .. windoze koji je neko digao na nekoj drugoj masini i sl.. :: :: raskaci tvoj stari disk .. ubaci instalacioni cd .. formatiraj djuntu i digni os .. :: :: posle spoj tvoj stari hdd i u biosu odredi koji je primariju :: :: ::
Drzao sam ga tako 10ak minuta i nista Videcu proceduru za Hirens na youtube, pa cu da probam ili da dam nekom da mi zavrsi to...
Hvala.
:: :: ostavi tako da stoji starting windoze ... 5-10min .. ako ni onda nekrene instalacija taj hdd nije preziveo smak svet :: :: daj nekom drugaru koji se malo vise razume da ga istestira sa hirenom i odredjenim softwerom za WD .. :: :: sve mi smrdi na to much bad/delay sektora :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.