Evo vec neko vreme mi se sve vise smanjuje Slobodan proctor na SSD-u. Kad sam instalirao windows 7 (pre oko 4,5 meseci)bilo je oko 88GB slobodno, sada imam oko 75 GB. Igre nisam instalirao na SSD, samo neke bazicne programe i alatke. Eventualno sam ga jednom mesecno update-ovao.
E ako to budeš provalio svaka ti cast. Svaka promena svaki apdejt svaka instalacija svako gledanje youtuba.... Meni recimo samo za drajvere koje sam instalirao zauzima oko 3 gb,što nvidaia što amd što ostali.Pamti glupi windows sve to i negde skladišti,ko zna zašto :)
Dali si cuo za sredjivanja SSD pre i posle instalacije WiN ?
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/Gainward gtx275 /2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio-Esi Prodigy 7.1 hifi.Sony cmt-cpx1 I vufer JBL sub 135.
:: :: Evo vec neko vreme mi se sve vise smanjuje Slobodan proctor na SSD-u. Kad sam instalirao windows 7 (pre oko 4,5 meseci)bilo je oko 88GB slobodno, sada imam oko 75 GB. Igre nisam instalirao na SSD, samo neke bazicne programe i alatke. Eventualno sam ga jednom mesecno update-ovao :: :: Moze li mi neko reci o cemu se ovde radi?
Jesam, prvo u biosu podesio AHCI, pa posle instalacije windowsa sam odradio: Enable Write Caching, Disable Indexing, Disable Defrag, Disable System Restore, Disable Prefetch, Disable Hibernate, a jedino sam ostavio pagefile (cuo sam da ga koriste neke aplikacije)
Inace nedeljno ga optimizujem, takodje cistim CCleanerom isl. A opet se slobodan proctor lagano smanjuje
:: Dali si cuo za sredjivanja SSD pre i posle instalacije WiN :: :: :: asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/Gainward gtx275 /2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio-Esi Prodigy 7.1 hifi.Sony cmt-cpx1 I vufer JBL sub 135 :: :: :: :: :: Evo vec neko vreme mi se sve vise smanjuje Slobodan proctor na SSD-u. Kad sam instalirao windows 7 (pre oko 4,5 meseci)bilo je oko 88GB slobodno, sada imam oko 75 GB. Igre nisam instalirao na SSD, samo neke bazicne programe i alatke. Eventualno sam ga jednom mesecno update-ovao :: :: :: :: Moze li mi neko reci o cemu se ovde radi?
Mož ga optimizuješ i cistiš svakojakim glupostima kolko oceš. Jedino da rucno bišeš neke stvari ako znaš gde se šta nalazi,mada ne vidim šta ti frka oko toga imaš još puno gb na tom hard disku.
Pokusaj da ocistis sav browsing history svog browser-a... Chrome posle par meseci nakupi preko 5GB, naravno zavisi od raznovrsnosti surfa po netu :) ali opet.
Ako koristis driversweeper, on u svom direktorijumu pravi bacup svega (par puta prisanje VGA drajvera x0.5GB eto prostora.)
Downloaded instalations, proceshljaj ceo AppData folder, ima tu svega i svacega, tu se nalazi i backup instalacije za office ako koristis, eto jos oko 1.5GB.
i tako posle pola sata imas preko 5GB slobodnog prostora,
I smanji pagefile, sta ce ti vise od 4 ili ajde 8GB ali dvocifren page ti ne treba...
ASUS M5A78L ATHLON II X3 455 -> PHENOM B55 W/O L3 + CM HYPER 212 EVO 2X2GB HYPER X BLU @1600 MSI 6850 CYCLONE PE OC WB BLUE 500 LC POWER 550W THERMALTAKE V3 BLAC + 4X 120mm FANS
13GB manje imas sada, pa sta? instalirao si verovatno sve i svasta, plus monitoring, to ti je to
:: :: Evo vec neko vreme mi se sve vise smanjuje Slobodan proctor na SSD-u. Kad sam instalirao windows 7 (pre oko 4,5 meseci)bilo je oko 88GB slobodno, sada imam oko 75 GB. Igre nisam instalirao na SSD, samo neke bazicne programe i alatke. Eventualno sam ga jednom mesecno update-ovao :: :: Moze li mi neko reci o cemu se ovde radi?
Šta imaš od igara instalirano? Sve novije igre save fajlove prave na c:/documents/.. Moguće je da ti save fajlovi žderu prostor ( što je veća igra u instalaciji to su ti veći snimci stanja). Pogledaj save fajlove, verujem da ćeš odgovor naći baš tu.
Gigabyte MA 770-ES3, AMD Phenom II x4 955 BE, CoolerMaster Hyper TX2, 2x2 GB Kingstone DDR2 800 low profile, Palit GTX 460 768 MB, WD 320GB AAKS Black, WD 500GB AAKS Blue, LC Power 6650 GP3 V2,3, Thermaltake V4 Black, CoolerMaster Aerogate II.
Instaliraj CCleaner, stikliraj sve zivo sto ima, i ocisti i djubre na Windows particjiji i istoriju koju pamte Chrome, FF, IE, Thunderbird,...
Pricaju ljudi da ti treba Page File, ali ja ga drzim ugasen. Nikada nisam imao problem zbog toga, ali moguce je da ne koristim te programe kojima treba. I dok sam imao 4GB RAM-a bio mi je ugasen Page File.
Takodje, mozda ti je Recycle Bin pun, to ce CCleaner da ti pocisti.
Sve sam stiklirao na CCleaneru osim desktopa, i vratio mi je ~200MB. Kasperski imam vec 4 meseca, a od igara samo Assassin`s Creed 1,2,3. Ostalo su sitni programi plejeri itd...
Ne znam gde da gledam, sta da brisem, ne bi nesto da zeznem pa da windows ne radi kako treba
Moze biti i da si apdejtovao Windows, pa u tom slucaju on cuva neke tamo update fajlove. Iskljuci automatic update, pa to radi rucno kada ti hoces. Ja uvek ugasim auto update i Windows-u i svim drugim programima. I svaki put kada se on apdejtuje imaces manje mesta na C particiji sto je i logicno. Mada ne bas 10-15GB...
Dok igras igre, svaki put kada uradis save, to zauzima mesto na HDD-u, ima i to uticaja. Takodje i neki programi koje koristis, mozda se i oni apdejtuju preko neta, pa sve kada se skupi na kraju ode par gigabajta.
U krajnjem slucaju, ako se to vise ne desava, uzivaj i ne sekiraj se...
:: :: :: Sve sam stiklirao na CCleaneru osim desktopa, i vratio mi je ~200MB. Kasperski imam vec 4 meseca, a od igara samo Assassin`s Creed 1,2,3. Ostalo su sitni programi plejeri itd.. :: :: Ne znam gde da gledam, sta da brisem, ne bi nesto da zeznem pa da windows ne radi kako treb ::
Verovatno je skupljao neke temp ili backup fajlove, pa se nakupilo dok si ga koristio.
:: :: :: :: Deinstalirao neki programcic za video obradu i eto 9GB slobodno. Samo ne kapiram, isti taj program je u program files uzimao manje od 500MB
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.