Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
USB zarazen wormom ne dozvoljava formatiranje
STRANA 1 OD 1
Flynn USB zarazen wormom ne dozvoljava formatiranje 18.12.2012. 13:15 T50819

status: user
broj poruka: 249
Svaki put kad konektujem usb avast mi prijavi da je autorun fajl zarazen wormom.
Uspeo sam da uradim format al na FAT32. Treba mi ntfs. Ne dozvoljava jer opet se stvorio autorun fajl koji avast opet prijavljuje.
Izbaucuje mi poruku `windows cannot format this drive. Quit any disk utilities or other programs that are using this drive, and make sure that no window is displaying the contents of the drive. Then try formattting again.`
Cak i preko cmd promta ne dozvoljava
Korisitm xp sp3 ako je bitno
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 18.12.2012. 13:41 #462361

broj poruka: 3106
Tebi se virus sad nalazi na kompu, a avast ga ne vidi i ili ignorise. Instalira neki drugi antivirus pa procesljaj.

Flesh ce moci da se formatira ukoliko drugi antivirus ocisti virus. A ukoliko ti je brze, skini hirens boot cd, narezi i pokreni. Na njemu se nalazi program za particionisanje HDD i USB flasheva.

Slicna varijanta ti je sa windowsovim instalacionim cdom, dodjes do dela gde trebas da napravis particiju C:\ a ti obrisi particiju na flashu i napravi novu NTFS i nemoj da instaliras windows.
Dexter013 @Flynn 18.12.2012. 13:42 #462362

broj poruka: 17093
Za sta ti treba NTFS na usb fleshki?

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Flynn Re: @Flynn 18.12.2012. 13:46 #462363

broj poruka: 249
USB ima 16gb. Kad uzimam od nekog velike fajlove odbija da iskopira jer je fat32.
Kako ja da obrisem ovaj autorun? Ne dozvojava mi jer stalno pise da je u upotrebi.
Sad sam opet zabo USB a prethodno iskljucio autorun i sad mi prijavljuje neki emetio.exe da je trojanac.
Kojim antivirusom da obrisem sve ove gluposti?

:: Za sta ti treba NTFS na usb fleshki
::
:: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Gh
:: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc
:: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: Case:CoolerMasterElite43
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: CpuCooler:TitanVanes
:: Mis: Mx51
:: Dell 22
Srdjanc ... 18.12.2012. 13:52 #462367

broj poruka: 3106

http://filehippo.com/software/antimalware/antivirus/

Verovatno bilo koji sa ovog spiska, ali izbegavaj onaj drugi po redu. Taj provereno nece ovde raditi :)

Probaj eset trial ili malverebytes ljuti ga mnogo hvale.
DmasteRNo1 Sredice njega i Avast 18.12.2012. 13:53 #462368

broj poruka: 6102
ali je moja preporuka da pre skeniranja iskljuci System Restore, jer govno ume da se sakrije u njemu.

i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, ProCase NitroAX, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP-3

ilicstefan Najbolji način 18.12.2012. 14:36 #462369

broj poruka: 1577
Obriši Avast, instaliraj Kaspersky trial, zatim lepo obriši taj virus, onda obriši kaspersky i stavi nod koristeći Mara box.

E sad će se mnogi pitati, zašto kaspersky?

Zato što je po meni to najbolji antivirus, bio i ostao, međutim zahtevan je kao Crysis, Nod je malkice lošiji ali daleko nezahtevniji od kasperskog.

Kada kaspersky pregleda sve onda ti je sistem čist i onda lepo na čist sistem instaliraš ljudski antivirus kao što je Nod.

Takođe nije loše instalirati i Malwarebytes ali `disejbluj` non stop skeniranje i pokreni ga sa vremena na vreme kada posumnjaš da imaš neki virus.

Avast je jedno đubre, to ne govorim na pamet već iz ličnog iskustva. Navukao me komšija da instaliram Avast i tu sam se žestoko okliznuo. To je bilo još davno pre nego što je mara izašla. Uleteo mi neki trojanac sa fleša i stalno mi pravio brdo praznih foldera sa ekstenzijom .exe i svi vode u My Documents.

I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`.

http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded#!

Daum Sam si sebi objasnio u čemu je problem: Avast 18.12.2012. 14:39 #462371

broj poruka: 12796

Ishmerish Acronis, unhackme, HP format 18.12.2012. 14:57 #462374

broj poruka: 7285
choose Ur drug

Lala 4ever!
http://youtu.be/n7hk7-XMXGU

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

ICEsd re: 18.12.2012. 16:09 #462400

broj poruka: 2158

Vec si se sam zarazio sa crvom st oznaci da Avast nije odradio poso za koji je namenjen sto znaci da treba da promenis Antivirus program.Kako ces da se spases crva sa kompa je tvoj problem dobio si nekoliko saveta gore.

Sto se USB tice skini Hirens boot cd bootuj komp sa njega i formatiraj iz DOS-a USB, ili neki Live Boot Linux cd/dvd pa startuj sistem sa cd/dvd-a i foramtiraj USB.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs