Naleteces definitivno na razna misljenja i iskustva,licno kad bih kupovao gledao bih WD,Samsung,Seagate i Hitachi.
Licno,zbog odlicnih iskustava,bih uzeo Seagate ili Hitachi(koji bi sad ispao posto ponuda njihovih modela kod nas je tanka).Njih i sada koristim,iskustva sa Samsungom kod mene nisu bas najbolja,a WD je bio ok. Od Seagate-a imas 3 modela od 2TB od 95-105e pa vidi.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Ali, otkad ga je kupio Seagate samsung vise ne postoji kao brend tako da tebe zanima SEAGATE HD103SJ 1TB (Samsung samo prelepljeni seagate), U ovom trenutku reci cu ti da ides na WD black koji je malo skuplji od Spinpointa a daje 5 godina garancije... Ako ne lazu...
Imam 2x Samsung spinpoint F3 1TB malo vise od godinu dana. Necujan i veoma brz, jako dobar disk. Sve preporuke. Takodje imam WD koji je jako brzo poceo da pravi probleme al opet sve je relativno.
Samsung je nekada bio bolji izbor. E sada, od kada ih je kupio Seagate, ne znam kakvi su. Moj ortak ima 2 komada Samsung F3 (ali onih starih) i u poredjenju sa mojim WD Black, bolji su diskovi. Em su brzi, em hladniji, em tisi. Sto se tice pouzdanosti, tu nema pravila, svi se kvare.
kako bre moze da nema Seagate-ova? Inace, ti Samsung(seagate) diskovi trebalo bi da su jos bolji od prethodnih starih, samo sto mene strasno nervira sto su im krajcovane garancije
:: Znam da je stari F3 bio nesto najbolje sto je moglo da se kupi, na zalost tih starih serija nema, a sad vise nema ni ovih novih (seagate-ovih :: :: Izbor pao na Caviar Black posto konkurencije nema na stanju.. :: :: Hvala na pomoci momci :-)
Odmah da ti kazem,sto se tice pouzdanosti a mogu ti reci i brzine Hitachi bez razmisljanja. Od kako je sugavi Seagate uzeo Samsung vise nemam poverenja u ovu firmu jer poznavajuci koliko je sam Seagate fuserio sa diskovima ne verujem da nam je sadasnjost a i buducnost nesto bolja. P.S.Odnosi se na mehanicke diskove..
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Nema pravila sa hard diskovima neko ce da kupi npr 2 wd green i ima da crknu za mesec dana i onda ima da kaze da vise nikad u zivotu nece da kupi wd isto tako vazi i za samsung seagate ili hitachi citam negde kako neko ima problema sa hardom isti kao moj i da mu je crko a evo meni radi ko sat pola godine i sta sve zivo nisam nakacio na njega ja sam do sada imao samo wd od 250gb i posle 6 godina jos uvek radi ja bih uzeo wd black mada sam do sada imao samo green :))
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green Mushkin Chronos 180GB GTX 580 Dell U2312hm Cm storm recon
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.