Hocu da pazarim SSD,a nemam pojma koji da kupim,pa da vidim sa vama da mi preporucite neki nije mi bitan kapacitet moze 60 ili 90 gb,samo da je brz i da se ne cimam sa firmwerom,jer sam citao ovde da su neki ljudi imali problema za storage imam nov wd 500 gb blue
:: :: Hocu da pazarim SSD,a nemam pojma koji da kupim,pa da vidim sa vama da mi preporucite nek :: nije mi bitan kapacitet moze 60 ili 90 gb,samo da je brz i da se ne cimam sa firmwerom,jer sa :: citao ovde da su neki ljudi imali problem :: za storage imam nov wd 500 gb blu :: :: Hvala!!!
Kada sam imao 64GB to mi je bilo tek za samo par osnovnih programa, system restore od 3GB i jednu noviju igru od 10-15GB da stavim i vec sam na oko ili ispod 10GB slobodnog. Meni 64GB nije bilo dovoljno da imam samo dve igre instalirane na SSD-u.
Misljenja sam da je 64GB i pre godinu+ dana bilo skuceno, a sada je vec sigurno za vecinu premalo.
ako nemas mnogo programa i igara slobodno idi na 60gb.iz iskustva ti mogu reci da su Mushkin brzi i pouzdani. Do pre par dana sam imao Mushkin Callistno Deluxe 60gb, i zamenio ga sa Mushkin Chronos 120gb (iako mi viska prostora nije trebalo, jer sam ionako uvek imao bar 15gb slobodno i na 60gb, nego ajde). Iako u testovima (Atto i CDM) novi daje i vise nego duplo bolje rezultate od starog, u radu se to ne primecuje. To je ono sto ti iz iskustva mogu reci. Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
:: :: Hocu da pazarim SSD,a nemam pojma koji da kupim,pa da vidim sa vama da mi preporucite nek :: nije mi bitan kapacitet moze 60 ili 90 gb,samo da je brz i da se ne cimam sa firmwerom,jer sa :: citao ovde da su neki ljudi imali problem :: za storage imam nov wd 500 gb blu :: :: Hvala!!!
ja trenutno imam C4 od 60GB =59.6GB, instalirano brdo programa i gluposti, desktop prepun svega i svacega i opet imam slobodno 35GB.. doduse xp x64.
PS A izvin`te, sta ce ti igra na SSD-u? Ako je radi speed-a, nema efekta, verovatno znas i sam.
:: Kada sam imao 64GB to mi je bilo tek za samo par osnovnih programa, system restore od 3GB i jednu noviju igru od 10-15GB da stavim i vec sam na oko ili ispod 10GB slobodnog. Meni 64GB nije bilo dovoljno da imam samo dve igre instalirane na SSD-u :: :: Misljenja sam da je 64GB i pre godinu+ dana bilo skuceno, a sada je vec sigurno za vecinu premalo.
Dal me zezas? Kako nema, ucitavanja su daleko brza, pa ne ucitava se iz RAM-a sigurno?
Kazem, meni 64GB nije dovoljno. Pa evo samo mi npr. Hitman zauzima 20GB. 84GB mi je popunjeno trenutno, imam Hitman-a, FC3 i AC3 od igara. Od programa skoro pa nista, Photoshop najvise zauzima, valjda oko 1.6GB, ostalo je sve sitno i eto, opet je SSD popunjen.
sto se mene tice nikada nemam instalirano vise od jedne igre, jednostavno mi ne treba, igram sledecu igru, tek kad zavrsim prvu. uz mnostvo programa uvek sam imao bar 15gb slobodno, a sada na SSD od 120gb imam 70gb. Sve zavisi kome sta treba. nemaju svi isti pogled na stvari. Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
:: Dal me zezas? Kako nema, ucitavanja su daleko brza, pa ne ucitava se iz RAM-a sigurno? :: :: Kazem, meni 64GB nije dovoljno. Pa evo samo mi npr. Hitman zauzima 20GB. 84GB mi je popunjeno trenutno, imam Hitman-a, FC3 i AC3 od igara. Od programa skoro pa nista, Photoshop najvise zauzima, valjda oko 1.6GB, ostalo je sve sitno i eto, opet je SSD popunjen :: :: 3 moderne igre + sitno nesto programa = 84GB
Pa pazi, kada imas 64GB tj. oko 56GB na raspolaganju, pa jos minus Windows i ostala cudesa koja uzmu za sebe prostor, onda sigurno da preko toga ni ne mozes da nakrkas, i da moras da brises jednu igru da bi stavio drugu - i ja sam tako radio.
Ako/kada imas vise, onda ne obracas toliko paznju na to, vec jednostavno koristis SSD onako kako ti odgovara i kako bi i inace da ne moras toliko da pazis, i tek onda vidis koje su ti te neke druge potrebe.
Vidis i sam da sada nevsesno ipak vise i imas popunjenog prostora kada ima 120/8GB?
Za sam OS i programe 64GB svakako moze da prodje, ako ce da se doda po koja igra onda postaje skuceno. Ali koja je uopste poenta ne drzati igru na SSD-u ako ga vec imas ..
ljudi koji igraju igre obicno imaju po 5 ili vise igara instalirano odjednom, ja recimo i vise od 10... to bi znacilo da meni ni njima nije dovoljno ni ssd od 240 gb jel da...
i ja sam tako mislio, medjutim ja nisam osetio sad neki boost u odnosu na hdd..
:: Za sam OS i programe 64GB svakako moze da prodje, ako ce da se doda po koja igra onda postaje skuceno. Ali koja je uopste poenta ne drzati igru na SSD-u ako ga vec imas . :: :: ::
da se razumemo, svakako je bolja kupovina SADA 120GB, pogotovo za nekog ko bahati sa podacima i ne zeli uopste da razmislja o prostoru, ja vodim racuna o tome iako imam ukljucen system restore, imam CCleaner koji mi sluzi za brisanje temp fajlova(mada ne pamtim kad sam ga upalio zadnji put), stoji da je uvek bolje uzeti veci kapacitet, sad je i on povoljan, samo kazem da nema nekog boost-a, tj. IMA pri ucitavanju igri svakako, ali onda kada se ucita igra, SSD ili HDD potpuno je svejedno.
Ne mogu da poredm sada svaku igru ponaosob kada vec 2god. nisam nijednu instalirao na HDD. Znam da u online igranju (npr. COD) udjem obicno prvi na server (i mozda tu jos neko udje istom brzinom, pa predpostavljam da je takodje na SSD-u) kada se ucitava mapa i onda cekam(o) neke ljude i po 10-15sec da im se ucita mapa. Secam se da je u STALKER-u bas ooogromna razlika bila u ucitavanju nivoa, a i pored toga ima poredjenja po internetu. Pored toga vidim koliko se kod drugara sve duze ucitava koji je na HDD-u. Moze neko da kaze koga briga kada ce da mi se ucita mapa ili koliko dugo ulazim u igru, da li ce da mi zasecka autosave u igri itd. Ali onda niste ni na prvom mestu uopste trebali da kupite SSD ako vam je to nebitno.
Ako vam je 64GB dovoljno, super. Meni jbg nije, stvarno sam se patio kada sam bio na 64GB, zaista vise od 1-2 igre nisam mogao da instaliram a da ga ne popunim, a ne zelim da ga popunim do vrha. Inace takodje koristim CCleaner i Advanced system care, ne zatrpavam SSD nimalo.
Ja da drzim i igram po 10 igara i uzeo bi 240GB. Imam do 3, max 4 igre i hocu da su sve na SSD-u. To da je manje-vise isto kada vec ucita stoji, mada primetim da mi negde autosave u igri odradi tecno, a nekada je na HDD-u znalo da malo zakoci. Ali ja svakako zelim da imam brza ucitavanja jer me spora nerviraju isto koliko i ostale stvari (podizanje sistem, otvaranje programa itd.)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.