Cek cek, zar ponovna instalacija ne promeni koja je aktivna particija? Mislim ja takvih problema nisam imao kao sto na primer imam XP i Ubuntu i hocu da ubacim w7, W7 svoju novu particiju lepo postavi za Active, XP samo stavi na listu sistema a Ubuntu odbaci.
Pa ovako, prvo ne mozes OS na logicku particiju barem ja nisam uspeo, drugo mozes max 4 particija Primarna + Logicka (broj particija na logickoj ne racunam), trece da li si ispostovao minimum praznog prostora za sistem, uvek mozes da obrises ceo HDD i da prilikom podizanja sistema napravis samo C:\ i onu od 100mb a kad podignes preko Disk Menagera ostale particije.
Desavalo se meni na starom hdd-u od 80gb. Ali mi nista nije pomoglo, jbg sistem mi je bio na D Mada je meni kad pustam testove prijavljivao partition table error ili nesto slicno, a windows to sto tebi porucuje.
ASUS M5A99X EVO Phenom II X6 1600T @ 3,5GHz CM 212 EVO Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz MSI TFIII GTX 660 2GB ASUS XONAR DG CM GX550
Nije imalo veze da li je aktivna particija ili ne, ionako sam uvek kreirao particiju iz windows instalacije. Takodje, nije bio problem ni sa DVD citacem, ni sa dvd diskom, a sacuvaj boze ni sa hdd. Na staroj masini mi se desavalo svaki 2. - 3. put, i mogu da kazem da mislim da to nesto AHCI brlja. Kad iskljucim AHCI, sve ide bez problema. Evo sta je meni pomoglo: iskljucim AHCI, formatiram HDD kako hocu (koristio sam Gparted live disk, ali nema blage veze sa cim se formatira). i posle toga ponovo ukljucim AHCI. Nadam se da je pomoglo :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.