Thx bro :) btw, dosao sam burazovim kolima na kratko, morao sam odmah da se vratim, jbg...sorry, eto me vec u toku ove nedelje, 200%, cucemo se jos .)
@Mighty, odradio sam kako si mi rekao, ali mi je trenutno prikacen na AS kontoler i na njemu sam podigao sistem, pa me zanima da l ce raditi kad ga prebacim na intelov?
Thx bro :) btw, dosao sam burazovim kolima na kratko, morao sam odmah da se vratim, jbg...sorry, eto me vec u toku ove nedelje, 200%, cucemo se jos .)
@Mighty, odradio sam kako si mi rekao, ali mi je trenutno prikacen na AS kontoler i na njemu sam podigao sistem, pa me zanima da l ce raditi kad ga prebacim na intelov?
Ako se dobro sećam, trebalo bi da radi bez reinstalacija, jedino će par puta tražiti restart Windows-a.
Malko sam davno radio taj test, ali bi trebalo da radi, samo kabl sa portova vezanih na ASMedia prebaci na itelove SATA III.
Jbg, SSD-ove uglavnom gledam da guram na native kontroler u čipsetu, pošto daju bolje performanse.
:: @Mighty, odradio sam kako si mi rekao, ali mi je trenutno prikacen na AS kontoler i na njemu sam podigao sistem, pa me zanima da l ce raditi kad ga prebacim na intelov?
:: Skinuo CrystalDiskMark 3.0 i pustio da odradi na Intel kontroleru, ovo sam dobio.. :: :: http://www.dodaj.rs/f/3t/HV/2BJQGUN/ft.pn :: :: E sad, mene zanima posto sam ja podigao sistem na sata2, pa prebacio na sata3, da l to mozda utice na ovako slabiji rezultat?! Th :: ::
830-ca uvek manje više radi istom brzinom, dok je KHX SSD sa SandForce kontrolerom i brzina upisa mu zavisi od tipa podataka koji se upisuje.
Ako su podaci nekompresibilni (jpeg slike, zip, rar, avi, mkv i sl.) brzine su mu te koje sad imaš. Ako su u pitanju neki podaci koji se lako kompresuju (tekst, excel i sl.) brzine su veće.
CDM test po default-u testira sa nekompresibilnim podacima.
U CDM-u u meniju FILE, klikni na TEST DATA, pa izaberi ALL 0x00 (0 Fill). Tu će ti biti brzine veće nego po default-nom testu.
U realnom radu brzina upisa će ti biti negde između ta dva testa, zavisno od tipa podataka.
U svakodnevnom radu, da ti dam dva identična računara, jedan sa 830-com, drugi sa KHX, bez testova ne verujem da bi osetio razliku.
Inače imam kući M4, 830, intel 320, a na poslu gomile KHX-ova, Pyro SE-a i drugiih SSD-ova. U svakodnevnom radu razlike su mnogo manje nego što testovi prikazuju, ako ispuniš par uslova: kršten kontroler, pouzdan firmware i dovoljna veličina po povoljnoj ceni, sve ostalo je manje važno.
:: Zaebo se! :O Bio sam ubedjen da sam ubo u sata3, kad ono medjutim...! :) Evo novih rezultata :: :: http://www.dodaj.rs/f/1T/A5/sPXpbZv/ft2.jpg :: :: Neka neko uporedi sa svojim ssd-om, pa da mi kaze sta misli... Btw, ovo je moj ssd http://bit.ly/UmzH2s
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.