dobio sam danas na koriscenje prenosivi HDD i ono sto hocu jeste da prebacim podatke na njega i da nosim kod drugova i drugarica i slicno.
Elem, naucio sam da NTFS particiju proglasim Read Only, ali to pada u vodu kad na istu foru moze da se vrati u normalno stanje. A kao bonus, linux ignorise windowsov read only.
Kako sad da NTFS proglasim Read Only i da zakucam sifru da se ne menja u Full Control?
Imas kamaru besplatnog softvera koji zakljucava fajlove ili foldere. NTFS permisije koje si ti podesavao rade posao za drugacije okruzenje od toga sto ti hoces.
Pa mozes folderima da zadas da budu read only i to svima ostalima sem vlasniku...
Desni klik pa properties pa onda dalje sam izaberi...
Jedino sto tako neces moci da menjas sadrzaj fascikli, tj moci ces da pristupis sadrzajima da ih kopiras ali ne i da iskopras nesto u folder...
Mene je tako zajebavao jedan folder sa serijom, muke sam imao dok ga nisam vratio da bude normalan za sve...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Pozdrav svima :: :: dobio sam danas na koriscenje prenosivi HDD i ono sto hocu jeste da prebacim podatke na njega i da nosim kod drugova i drugarica i slicno :: :: Elem, naucio sam da NTFS particiju proglasim Read Only, ali to pada u vodu kad na istu foru moze da se vrati u normalno stanje. A kao bonus, linux ignorise windowsov read only :: :: Kako sad da NTFS proglasim Read Only i da zakucam sifru da se ne menja u Full Control?
Da, znam za foru da zakljucam foldere, ali opet to je samo za foldere, a meni treba kompletna particija da mi neko ne kopira nesto u njemu (tipa virus uglavnom), a i da mi se ne brise nista ukoliko neko naleti na nesto sto se licno toj osobi ne svidja posto skoro sam sreo idiotkinju koja mi sa flesha brisala svu muziku osim njene krasne presvetle Jelene Kreluse. Dobro da mi nije pomerala fajlove pa sam ih povratio nazad, ali opet da postoje ljudi koji drugima brisu podatke jer smatraju da su nepotrebni ili losi, e pa bem ti narod.
Elem imarkovic ajde opet daj link ovaj mi ne radi.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.