Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
imali svrhe uzimati ssd
STRANA 1 OD 4  
dpeki imali svrhe uzimati ssd 25.11.2012. 03:59 T50391

status: user
broj poruka: 18

umesto sata3 hdd-a ako na ploci imas sata2 kontroler . bitna mi je samo brzina podizanja os-a posto komp sluzi samo za net , filmove,fles igrice i heroje3?
Mislim da ce ssd svakako brze dizati sistem ali ipak gledajuci cena/performanse/kapacitet sta je bolje?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xendza ? lova lova 25.11.2012. 04:29 #456465

broj poruka: 601
uzimas ili kupujes? ako imas lovu kupi sta cekas? brze ce se dizati sistem :)

xendza muahahah 25.11.2012. 04:32 #456466

broj poruka: 601

Imali sta je to? jel to rec imali? IMA LI se pise odvojeno!
OCz re 25.11.2012. 04:33 #456467

broj poruka: 2900
SSD bez dileme + HDD koji vec imas ili sta god za skladistenje filmova, muzike, download sa interneta itd.

time82 mije misljenje je... 25.11.2012. 05:55 #456470

broj poruka: 138
da je ssd u realnom radu brzi od nekog normalnog hdd-a 10% dok je u testovima razlika ogromna.
windows se dize brze ali koliko ga puta dnevno dizes isti.firefox mi se prvi put otvara istom brzinom kao sa hdd-a(mozda nema ms brze) a svaki sledeci put bukvalno istom brzinom jer ga verovatno cita iz rama.
igram wot i udjem u igru prvi ili medju prvima ali razlika u odnosu na ostale je smesna (od 1 do 3 sekunde).

jedino sto mi se svidja je to da radi i ne cuje se :)

dpeki ih bre... 25.11.2012. 06:26 #456471

RE:xendza Ockujete pravopis u 4 ujutru cccc...
Pravo da vam kazem ispratio sam stari komp a s`obzirom da se koristi samo za gore navedeno htedoh kupiti neku itx plocu e350 sa sata i usb 3 i 4 gb rama ali toga ima samo na sajtovima ali ne i u radnjama. Onda hajde da kupim sa sata3 narucih u etronu u utorak kazu treba da stigne iz NS-a za sredu, u sredu kazu za cetvrtak a u cetvrtak ne znaju sta se desava i kada ce stic.Onda popizdim i prva sledeca je bila ga e350n u monitoru rekose za sutra i stvarno u petak dodje. Tako da mi je od predhodnog ostalo moje kuciste sa chieftec-om 450w 2x80gb sata (2x80 i 120gb ata trenutno nisu u funkciji a koristim ih za rezervne kopije podataka u usb rekovima) , sata dvd rw . E sada da li kupovati ili sata 3 hdd ili ssd do 7-8-9k rsd?
chip ... 25.11.2012. 09:00 #456473

broj poruka: 113
Port sata3 ima jednu brzinu te ima, brže od toga ne može. Znači bilo da u njega uključiš ssd ili hdd ono što on može da opsuži je maksimum.
Ako stavljaš WIN 7 ili Win 8 kao OS veoma brzo popuniš 100GB prostora, tako da ti neće adekvatno vršiti posao manji SSD od 120GB ili 128GB.
Što se skladištenja podataka tiče HDD je najpovoljnija od svih varijanti. Neka je jedan prazan DVD 30din, 25kom su oko 100GB, znači 750din, odnosno 1TB je 7500din, a toliko košta i jedan HDD iste veličine, a ne moraš da režeš, možeš da pišeš i brišeš i ne brineš o kvalitetu narezanog, ako ni uslovima u kojima skladištiš.
U načelu SSD bi trebao imati duži vek trajanja od HDD.
MaliAbner Eh, logiko... 25.11.2012. 09:03 #456474

broj poruka: 7769
A sto ti je bitno dizanje sistema?
Jel ti to sistem dizes svakih PET minuta pa ti je bitno?
Ujutru pokrenes racunar i to je to...

Za net, gledanje filmova i ostale slicne stvari ti SSD ama nimalo ne treba...

Tomato Republic Of Serbia !!!

gogi1 SSD 25.11.2012. 09:36 #456477

broj poruka: 2076
Uzimaj, preporodices se.
Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...

Pisko Iz moje perspektive 25.11.2012. 10:41 #456484

broj poruka: 6650
Ako imaš viška para koje te svrbe, onda uzmi, jer IMA nekakvog poboljšanja, nije da nema.
Ako imaš para ali i pameti da pare kontrolišeš, uvidećeš da bilo kakav SSD ispod 320Gb ne vredi qtzu, a bogami i veći, tj. da su ovi modeli koji se danas `povoljno` prodaju (čitaj: imamo bar toliko para da ih uzmemo) zastareli u trenutku kupovine. Premali su i tačka, pa koliko god da trajali. Ubrzo će postati stvar koja te nervira u kućištu, umesto stvari koja te veseli, jer će toliko brzo da zastare, kada se raspline magla euforičnih izjava - koje će se tada premestiti na nove, veće ssd-ove.
Za one koji su glupi i slepi da to vide, već sada je recimo, tako za ssd-ove od 32Gb i 64Gb. Sutra će biti za sve od 250 pa namanje i tako dalje, do nekog konfora od recimo 320 i više, gde se ne štedi na OS-u i aplikacijama (čitaj igrama), a za storage se drndaju klasični hdd-ovi dok god cena po gigabajtu bude u korist klasičnih hdd-ova.
Novi i dovoljno veliki ssd-ovi će koštati koliko i ovi sada koje baš i ne preporučujem. Nisu pametna kupovina još uvek, ali, ako se ima para, što da ne, glupo je sporiti te sekunde pa ma koliko malo puta se pojavljivale.
Treba biti pošten i priznati: situacije kada više puta restartuješ mašinu i imaš potrebe da se pokaže brzina ssd-a na delu, su situacije kada komp zajebava sve u šesnaest, i tada si već dovoljno na rubu živaca da si ne bi priuštio kakvo-takvo ubrzanje koje daje ssd, recimo da vredi za to.

Budale računaju na sreću.

MadCatz hahahahah 25.11.2012. 10:51 #456486

broj poruka: 608
ma ssd je sranje i marketing i sta ce ti to...
hahaha
o majko bozija imate li vi granicu.... ni na jednom inostranom forumu covek ne moze da se nacita ovakvih gluposti.... nadmasili ste sebe, zaista ste sampioni..

ASUS P8Z77V-DELUXE
INTEL I7 3770K 4.9ghz & CORSAIR H100
4x4gb CRUCIAL TACTICAL LED 2200 9-9-9-27
MSI GTX680 LIGHTNING
INTEL SSD 330 60GB
NZXT PHANTOM NEON MODDED
MAD CATZ R.A.T. 7
CORSAIR HX850
VIEWSONIC VX2739WM

Glumac011 feget 25.11.2012. 11:45 #456489

broj poruka: 29
http://imageshack.us/photo/my-images/607/babojebac.jpg/

Ovo ti kupim za rodjendan

http://imageshack.us/photo/my-images/84/wccccccsholja.jpg/

Zenska jurim cesto pravim testo

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djuroue1 Re: mije misljenje je... 25.11.2012. 12:12 #456492

broj poruka: 1156
10 posto?Hahaha.Jesi li ti ikad koristio ssd?Meni je dovoljan razlog sto sistem instaliram za 7 minuta.Sto je restart trenutan a dizanje 15s.Sto se sve otvara u sekundi.Šta jos treba?Da prica 7 jezika?Da ore po njivi ko hdd???
Ljuta AMD + Nvidia masina :)))

:: da je ssd u realnom radu brzi od nekog normalnog hdd-a 10% dok je u testovima razlika ogromna
:: windows se dize brze ali koliko ga puta dnevno dizes isti.firefox mi se prvi put otvara istom brzinom kao sa hdd-a(mozda nema ms brze) a svaki sledeci put bukvalno istom brzinom jer ga verovatno cita iz rama
:: igram wot i udjem u igru prvi ili medju prvima ali razlika u odnosu na ostale je smesna (od 1 do 3 sekunde)
::
:: jedino sto mi se svidja je to da radi i ne cuje se :
Tristram Re: 25.11.2012. 12:27 #456493

broj poruka: 1872
SSD se isplati ako radiš s nekim softverom koji radi veliki broj čitanja i upisa na hard disk jer su mu resursi preveliki da bi stali u ram, tu ti je hard baš usko grlo, gubiš na njemu jako mnogo vremena i kupovina je opravdana. Onima koji ga uzimaju da bi im brže učitao nivo u igrama ili ne daj bože `brže digao windows` kao što autor teme ište se ne isplati jer se na takve stvari troši jako mali procenat vremena koje kompjuter provede uključen i nema potrebe pristajati na još uvek nepovoljan odnos GB/€ koji imaju SSD-ovi.

A sad, da je tiho - tiho je, da je komforno - komforno je, da će komšija živ da se pojede - poješće se. Tako da ovde važi kao u onom bosanskom vicu: Uzmi ago što ti srcu drago.
cele1988 .... 25.11.2012. 12:38 #456496

broj poruka: 1424
ja ne znam kako je sve inace radilo bez SSD-a :)
salu na stranu korstio sam SanDisk od druga 120gb Extreme neki 550/520
razlika je da ti docaram
imao sam F1 Spinpoint samsung kao sistemski 320gb od trenutka paljenja kompa treba 28s do welcome skrina, i posle jedno 3 minuta da ucita sve i da mogu da radi normalno (ima dosta aplikacija koje dize sa sys) imam quad i 8gb rama
sa SSD do welcome skrina stigne za 1-2s manje, ali ucitavanje traje oko 3-4s ! ! i radis! da ne pricam o tome banalne stvari tipa iTunes se pali trenutno bukvalno, Chrome istog trenutka... Sad kad sam vratio disk i vratio se na HDD hocu da se roknem koliko je to sve sporije, moram da uzmem 120GB da skupim pare i obavezno neki 500+ za citanje, Samsung dodje kao odlicna kupovina ovaj novi 840 samo treba prelomiti, mada imas i j**ene Muskin koji dosta riknjvaju pa kako ti se zalomi.....od 6 koje drugari imaju 5 su riknula, a 6 dobije iste simptome pred crkavanje kao i predhodnih pet, u pitajnu je Calistro sad sa Chronos ne znam....

Pitanje da li se isplati ? DA !

gilopile Cele lepo kaze... 25.11.2012. 12:44 #456498

broj poruka: 9459
Naravno da ga treba uzeti ako lova nije problem. Ja se ziv pojedem kada treba nesto da se radi, a manjkam sa vremenom. Recimo, flesovanje fon-a. Treba da se pokrene masu aplikacija, pa zagasi, pa pokreni, pa na net, pa kopiraj...Cubase, pa jos milion VST plugina, pa guitar rig, reason...da ne nabrajam sve gde treba brzi HDD...Sa SSD-omn to ide trenutno i nema cekanja i krljanja, a sve to napinje i zivce, pa pocne glavobollja. Ma u ostalom bilo sta da se radi, rad je komforniji...Tako da , sto da fucking, ne:)
Ja trenutno nemam neku `normalnu` makinu od kompa, ali vi koji imate ta cudesa od najnovijih procesora + 32Gb RAM-a, grehota je da vam HDD usporava rad, a i cena im bas i nije do neba naduvana, ipak je dostizno za nas smrtnike, malo se ustedi i eto:)

Malo je suludo kupovati ako se komp koristi za film i mjuzu. Tu bih ipak preporucio da se ulozi u storage HDD 2-3TB, ali onome ko radi na njemu ozbiljno, mislim da je neophodan danas.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

Simon72 ... 25.11.2012. 13:59 #456506

broj poruka: 2799
NE

dookeey ima li svrhe 25.11.2012. 15:02 #456527

broj poruka: 158
je stvar subjektivne procene...naime,ima li svrhe davati 100 e za bolju graficku koja daje tipa 10 fps vise od prethodne,ima li svrhe dati 150 e doplate za procesor npr i7 sa nekog phenoma II 955,kad ti i ovaj vrsi sve sto ti treba,ali ako hoces sve najbrze,sve najbolje,a pritom ti iz raznoraznih razloga to treba,a pritom imas novca,onda sto da ne....al opet,sve je to stvar tvoga izbora....

dpeki Znaci hdd 25.11.2012. 15:53 #456535

hvala
cele1988 ... 25.11.2012. 16:01 #456538

broj poruka: 1424
samo cu reci...
Athlon II sa SSD i 4 gb rama vs I7 sa 8GB rama i HDD ovaj prvi ima da brze startuje programe i dize win, dzaba tebi i7 kad je disk usko grlo od 2009/10 godine

savatije Re: muahahah Ван контекста... 25.11.2012. 16:08 #456540

broj poruka: 1121
Ново занимање на форуму, члан `Лектор-спамер` - xendza. Погледај своје постове, и реци нам, постоје ли у овом језику и правопису ( које изгледа добро `познајеш`) , нека слова која личе на Ш, Ч или Ж ?...У твом посту , сигурно не... Нисам ја овде да лекторишем, али ти већ, ако си се ухватио да за.ебаваш човека, прво прочисти своје знање језика којим пишеш.

DELL INSPIRON 17R N7110

:: Imali sta je to? jel to rec imali? IMA LI se pise odvojeno!
OCz Re: Znaci hdd 25.11.2012. 16:58 #456543

broj poruka: 2900
Pazi ovako, mozes da uzmes HDD i da nije bitno, nama ostalima pogotovo.

U slucaju da uzmes SSD i da ga koristis neko krace vreme, pa da se zatim vratis nazad na HDD, poludeo bi koliko bi ti sve sporo izgledalo.

Sekunda ovde, dve-tri tamo-amo ...to je sekunda SVAKI PUT i dve-tri SVAKI PUT kada nesto radis. Samo zamisli da ti nesto laguje i da nesto ide tecno, to je razlika. Kupuj sta god oces.

Moje licno misljenje, u da kazemo vec 2013 godini, razmisljati se da li za sistem uzeti SSD ili HDD? Ludilo ..

:: hvala
pedjag Re: mije misljenje je... 25.11.2012. 17:53 #456550

broj poruka: 424
O boze. Jedina prava stvar u zivotu na koju sam dao pare i gde sam zapravo osetio napredk jese SSD. Outlook 2007 sa par giga emailova se dize trenutno.Kada predjem na laptop,uhvatim se za glavu kad vidim koliko je sve sporo.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59

:: da je ssd u realnom radu brzi od nekog normalnog hdd-a 10% dok je u testovima razlika ogromna
:: windows se dize brze ali koliko ga puta dnevno dizes isti.firefox mi se prvi put otvara istom brzinom kao sa hdd-a(mozda nema ms brze) a svaki sledeci put bukvalno istom brzinom jer ga verovatno cita iz rama
:: igram wot i udjem u igru prvi ili medju prvima ali razlika u odnosu na ostale je smesna (od 1 do 3 sekunde)
:: jedino sto mi se svidja je to da radi i ne cuje se :
ilicstefan Re: Eh, logiko... 25.11.2012. 17:54 #456551

broj poruka: 1577
Posle ovoga teško se šta može dodati. SSD ti zaista ne treba. Jedino ako radiš nešto pa ti treba velika brzina učitavanja. U suprotnom ti zaista ne treba.

I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`.

http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded#!

:: A sto ti je bitno dizanje sistema
:: Jel ti to sistem dizes svakih PET minuta pa ti je bitno
:: Ujutru pokrenes racunar i to je to..
:: Za net, gledanje filmova i ostale slicne stvari ti SSD ama nimalo ne treba..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
imarkovic >> 25.11.2012. 18:21 #456560

broj poruka: 19012
alo ljudi, ne pricajte napamet, onaj ko nije imao ili nema SSD zaista ne moze da prica napamet i da tvrdi da nema razlike, ne razumem kako neko moze napamet da prica.. jednostavno brze je SVE, rad u win-u, ucitavanje, plus nema galame niti stucanja, oseti se brzina itekako.

MadCatz .... 25.11.2012. 20:21 #456594

broj poruka: 608
reci da ti ne treba ssd moze samo onaj koji ga nikad nije imao ili onaj koji je ljubomoran sto ga nema...

tacka...

ASUS P8Z77V-DELUXE
INTEL I7 3770K 4.9ghz & CORSAIR H100
4x4gb CRUCIAL TACTICAL LED 2200 9-9-9-27
MSI GTX680 LIGHTNING
INTEL SSD 330 60GB
NZXT PHANTOM NEON MODDED
MAD CATZ R.A.T. 7
CORSAIR HX850
VIEWSONIC VX2739WM

STRANA 1 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs