Imam Acer Aspire 5738zg laptop. Intel pentium dual core 2.3,Ati radeon 560v,4gb ram ddr3,500gb... E sad...veceras sam formatirao c da bi reinstalirao Win 7.Imao sam 3 particije. Nakon formata i uspesne instalacije sistem vidi samo dve particije NTFS(c i d),trecu ne vidi...Prva(c)ima 120gb,druga(d) ima 170,a onih resto do 500 nigde nema. Moze li ko da mi objasni gde se dadose oni ostali gigabajti...
Kucaj na startu diskmgmt.msc -> desni klik na particiju koja se ne vidi u My Computer-u -> Change Drive Letter and Paths -> Add -> dodeli neko slovo (prethodno iskljuci USB diskove i sl. da ne bi zauzimali slovo koje ti odgovara - zameni slovo i DVD pisacu za prvo sledece ako hoces da sve ide nekim redom) -> klik, klik, bum... gotovo =]
Ako ovo ne resi stvar, prso ti je MBR i morace da se spasava nekim 3rd party softverom (mala je verovatnoca da je hardver).
Nema na cemu. Inace, cuvaj te najbitnije podatke na jos nekom mestu. Sada su flash diskovi od 16 i 32GB bas jeftini, a dosta slika moze da stane na njih pa bi bilo pametno napraviti backup. Sa HDD-om nikad nisi 100% siguran.
I to da mi nestan drajv gde su mi slike spremne za rezanje..Nema za pun disk.Tad narezem i prekopiram na jos jedno mesto,ali ko za inat bas taj se zadesio. Marfijev zakon ti je to. Ulepso si mi vece.Sad mogu na miru da spavam.
... pa jeste kada nisi pitao da li da uzmeš ati 7850 ili nvidija 560 mlohava tits... nego sve neke bezvezne stvari, problemi, mozgalice. Jednostavno ne znaš da pitaš.
Budale računaju na sreću.
:: :: :: :: Koliko puta sam trazio pomoc na ovom sajtu i uvek mi je pomogao,tj ljudi na njemu :: Luji hvala posebno....)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.