OCZ i generalno SandForce2 drajvovi ne bi trebalo više da imaju problema sa BSOD-ovima i freezovima.
1. skineš sa OCZ sajta njihow Firmware updater. Glupo je urađen updater, zato što ne možeš da update-uješ drajv na kome je OS, tako da ako ti je HDD još u računaru i na njemu Windows, prvo računar podigni sa harda, instaliraj OCZ Firmware updater i update-uj SSD na poslednju verziju.
2. proveri da li ti je u BIOS-u podešeno da je kontroler u AHCI modu.
3. Instaliraj Win 7.
4. Posle možeš da podešavaš sitna crevca, a i ne moraš :)
winodows nije na SSD. Pokretao sam iz administratora ali nece da prodje update! Ne ide mi u glavu zbog cega! Verzija na njemu je 2.15 a zadnja je 2.25!
Napravio sam instalirao sam sistem. Oseca se ubrzanje drasticno ali testovi ne pokazuju tako! AS SS bench ni priblizno seq 176 - 76. Sad probamo evrest hd test on pokazuje 537 max za citanje! Daj te neki merodvan test da vidim stvarno gde se krecu te brzine!
Tebe zanimaju realna ubrzanja sistema i rad na računaru sa dodatnim aplikacijama, ili GLUPI SINTETIČKI TESTOVI koji nigde ne vode????
:: :: :: :: Napravio sam instalirao sam sistem. Oseca se ubrzanje drasticno ali testovi ne pokazuju tako! AS SS bench ni priblizno seq 176 - 76. Sad probamo evrest hd test on pokazuje 537 max za citanje! Daj te neki merodvan test da vidim stvarno gde se krecu te brzine!
za 4-5 sec. Ali me cisto zanima test hocu da vidim koliko je stvarno to. Jer ga dost ljudi izbegava meni je dosao skoro za dzabe. Nov neotpakovan donesen iz nemacke za 30 eura. Kupljen kod poznanika! Zet isto kupio od njega Intel 120gb 330ssd za 50e.
Aha, a zato mu je eeprom u večnim lovištima! Koliko sam ukapirao nema više update firmware jer ne prima čip nove instrukcije?!? Nije baš dž 30€ jer ćeš uskoro osetiti pojam `BSOD`!
:: :: za 4-5 sec. Ali me cisto zanima test hocu da vidim koliko je stvarno to. Jer ga dost ljudi izbegava meni je dosao skoro za dzabe. Nov neotpakovan donesen iz nemacke za 30 eura. Kupljen kod poznanika! Zet isto kupio od njega Intel 120gb 330ssd za 50e :: ::
Imao sam Agility 3 i nisam imao nijedan jedini problem.
Radio sam i update firmware-a na 2.15 (cisto zato sto se pojavio tada, pa rek`o ajde, sto da ne ..)
Ne mogu da se setim ali sve je proslo bez problema, pratio sam uputstva i to je to.
Sinteticke testove batali, nebitni su. Sada imam Crucial M4 od 128GB i mogu ti reci da u realnom radu ne mogu da primetim nikakvu razliku izmedju njega i Agility-a, a M4 ima daaaleko vece rezultate u sintetici.
P.S promenio sam do sada 4 SSD-a. I tvrdim ti istu stvar. Ne primecuje se razlika izmedju njih, a imao sam i `sporiji` od Agility 3.
I j sam sa USB-a odradio. Ne moze da se odradi ako ima OS na SSD-u tj. mora biti formatiran prvo. I mislim da cak mora sa 32bit OS-a ako hoces iz Windows-a.
A sto se testova tice, kazem ti, nijedan nije merodavan. Da ti preko noci ubacim svoj SSD ne bi nikada provalio da ti to ne kazem.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.