za taj novac odlican.ja bih ga kupio Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
Da li da jurim neki preostali Samsung 830, ili moze i Kingston HyperX 3K SH103S3/120G ili neki treci??? Znaci, bitno mi je da nemam sa SSD-om problema, nije mi potreban najbrzi. U obrzir dolaze diskovi od 120/128GB. Veci mi ne treba, a trenutno ne mogu da odvojim vise od 100 evra.
i ja bih 830, ali nestalo:( sad jurim neki drugi. Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
:: :: Ja sam nedavno uzeo samsung i odusevio se. Dakle, definitivno samsung 83 :: ::
Re: Ajde da se i ja ubacim, da ne otvaram novu temu
16.11.2012. 13:40
status: user broj poruka: 786
Ja kao obican korisnik kome nisu bitne cifre nego realan rad, sam prezadovoljan intelovim SSDom 330 od 120GB. Tada je kostao oko 12k RSD. Mada sam se dvoumio izmedju njega i samsunga 830. Mislim da je to dobar izbor, koji god od te dvojice da pazaris...
:: Da li da jurim neki preostali Samsung 830, ili moze i Kingston HyperX 3K SH103S3/120G ili neki treci?? :: Znaci, bitno mi je da nemam sa SSD-om problema, nije mi potreban najbrzi. U obrzir dolaze diskovi od 120/128GB. Veci mi ne treba, a trenutno ne mogu da odvojim vise od 100 evra :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jp :: :: :: ::
Bezite od Muskina, od 6 cak 5 su crkla... A sad i ovaj 6 vec poceo chrome i neki programi da pucaju.... I on je gotov... 3 su bila kalisto, 3 kronos,,,ja ga ne bih uzeo vise nema sanse..
Re: Ajde da se i ja ubacim, da ne otvaram novu temu
16.11.2012. 15:47
status: user broj poruka: 19012
sto mora bas taj, probaj Crucial ili intel
:: Da li da jurim neki preostali Samsung 830, ili moze i Kingston HyperX 3K SH103S3/120G ili neki treci?? :: Znaci, bitno mi je da nemam sa SSD-om problema, nije mi potreban najbrzi. U obrzir dolaze diskovi od 120/128GB. Veci mi ne treba, a trenutno ne mogu da odvojim vise od 100 evra :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jp :: :: :: ::
Inace Samsung, Intel, Crucial, sa njima nema greske. Za Mushkin-a sam i ja citao da su ljudi imali probleme, ali obicno kod ovih jeftinijih SSD-ova, ovo je ipak 240GB Deluxe, sto im dodje neka top ponuda Mushkina, malo je verovatno da ni taj ne valja. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
pa da postavim jedno glupo pitanje u vezi s koriscenjem istoga: Znam da SSD ne sme da se defragmentuje, ali me zanima da li lose na njega deluje i ciscenje djubre fajlova i sredjivanje registra pomocu CCleaner-a i slicnih programa (koristim WinTools.net Ultimate)? Instalirao sam Win na SSD, a obicno po instalaciji pocistim i djubre koje ostane posle nje, pa rekoh bolje da pitam (lupim i ostanem ziv), nego da posle kukam.
ne utice uopste, slobodno cisti, ali ja ti ipak ne bih preporucio `redovno` ciscenje registry-ja, C(rap)cleaner je odlicna alatka, ali savetovao bih te da selektujes iskljucivo ono sto znas sta je, tj. ono sto treba da cisti, registry je ionako rupa jedna ogromna, jos mu samo fali ccleaner da mu jos vise `ispravlja` krive drine.
:: pa da postavim jedno glupo pitanje u vezi s koriscenjem istoga :: Znam da SSD ne sme da se defragmentuje, ali me zanima da li lose na njega deluje i ciscenje djubre fajlova i sredjivanje registra pomocu CCleaner-a i slicnih programa (koristim WinTools.net Ultimate)? Instalirao sam Win na SSD, a obicno po instalaciji pocistim i djubre koje ostane posle nje, pa rekoh bolje da pitam (lupim i ostanem ziv), nego da posle kukam :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jp :: :: :: ::
Možeš slobodno da koristiš CCleaner (mada ga ja nešto i ne rabim), brišeš temp fajlove i sl. Oni rade na logičkom nivou - tj. na nivou fajlova i nemaju uticaj na performanse SSD-a.
Defragmentacija na HDD-ovima pokušava da organizuje podatke po fizičkim sektorima, tj. da ih grupiše tako da logičke celine (fajlovi) budi u fizički susednim sektorima. SSD-ovi ne rade na taj način, njihov kontroler gleda da paralelizuje čitanje podataka raspoređivanjem i balansiranjem više nand čipova (slično raid-u), pa bi preslaganje podataka u smilsu defragmentacije kao kod HDD-a samo izazvalo nepotreban upis i usporilo SSD.
:: pa da postavim jedno glupo pitanje u vezi s koriscenjem istoga :: Znam da SSD ne sme da se defragmentuje, ali me zanima da li lose na njega deluje i ciscenje djubre fajlova i sredjivanje registra pomocu CCleaner-a i slicnih programa (koristim WinTools.net Ultimate)? Instalirao sam Win na SSD, a obicno po instalaciji pocistim i djubre koje ostane posle nje, pa rekoh bolje da pitam (lupim i ostanem ziv), nego da posle kukam :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jp :: :: :: ::
Slobodno. Ja moj Mushkin `cistim` CC-om i jos nekim drugim programima vise od godinu dana i nista mu ne fali, brzine su se smanjile u odnosu na fabricko stanje mozda 7-8%, ali to ima veze sa normalnim `trosenjem` ssd-a pogotovu ovih za starijim kontrolerima. Ni Win nisam reinstalirao vec nekih godinu dana.
OCZ Agilty 3 uradio frimeware 2.25 Za sad radi perfectno ni jedan jedni bug. A paltio sam ga mizerno 30 eurica! Ostale niasm probao ali vidim da hvale Smasung i Intel. Ali ako hoces mogu ti u Subotu reci kako radi intel 120 300 treba zetu da radim sistem!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.