I sad, od pocetka mi je nesto bilo cudno, kao da je mnogo kilavo i inertno radio, i stalno zakucavao. Tipa, otvorim par tabova u browseru, treba mu po minut da otvori drugi itd, pride stalno zabada (blokira) na momente. Pre toga sam ukljucio AHCI i obavio celu ceklistu podesavanja SSD-a, i na testu kaze one sekv. brzine citanja da su tu negde skoro pa ok (oko 210 na SATA2), pisanje sporije al podnosljivo, no zato su one random brzine bile skenjane totalno cak jos vise posle tih podesavanja. Posto sam isto ponasanje sistema imao sa prethodnim hardom, posumnjam na kontroler, tj plocu. Naravno, ovo je sve bilo na svezoj instalaciji Windowsa. U medjuvremenu sam zamenio plocu i ostatak hardvera, i digao stare windowse sa ovog SSD-a. Ponasa se isto, ako ne i jos gore (uzimam u obzir da su ovo stari windowsi sa stare ploce!).
Dakle, nije bilo do ploce... Sad sam uzeo Samsunga 830 i necu se vracati na ovo govno, ali me zanima dal` mogu da ostvarim garanciju, jer ne mogu da uprem prstom u konkretan kvar, kaze health 100% itd. Samo katastrofalno ponasanje sistema, i spore brzine citanja i pisanja u testu. Posto bih uy tom slucaju trazio pare natrag, ili uz doplatu uzeo neku drugu komponentu (posto mi SSD, ko sto rekoh, vise ne treba).
Promenis plocu i koristis stari Windows? Stavis SSD pa onda palis AHCI?
Pre instaliranja SSD, upalis u Biosu AHCI. Instaliras svez Windows. Instaliras potrebne drajvere za maticnu plocu. Odradis test brzine SSD-a i to sto dobijes onda uporedis sa brzinama koje imaju drugi ljudi po netu.
Sta si ti tu sve ispetljao, ko ce ga znati, mozda je SSD ok, ali je fabricki spor (zato i jeste najjeftiniji...) Moguc je da si ga zakacio na neki tamo Marvell kontroler koji radi kilavo ili neki slican, ni AMD nije bas vrh... Tu je intel najbolji, od njega mozes da ocekujes max da izvuce iz SSD-a.
posto sam tek sinoc stavio win 8 na novi samsung, i nisam nist` podesavao, probacu da promenim boot sekvencu i da instaliram lepo windozere 7 na Silicon Power-a, svezu instalaciju, pa da vidim kako se ponasa. Naravno da znam da se postojeca instalacija windowsa nikad ne ostavlja s novom plocom, al` samo kazem da se ponasa identicno. Problem je sto sam bio okrivio staru plocu, koja izgleda radi bez greske (verovatno ne bi ni obnavljao hardver da nije bilo tog problema). Naravno od low cost SATA2 diska ne ocekujem spektakularne rezultate (mada, ovaj model bi trebalo da ima TRIM i tako to, nije onaj najbudjaviji koji je bio na trzistu), ali ocekujem da radi u granicama normalnih parametara. Pa ako se i dalje ponasa isto, pravac garancija... Taman mi treba nova grafika :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.