Da li iko zna neku dobru karticu za mob. od 32GB da li ima realne razlike u klasama kad se koristi telefon, predpostavljam da ima, al ajd da pitam? Mislim na brzinu naravno (klasa 4, 6, 10). Trenutno imam PATRIOT od 16 GB klasa 4 i ocaj je zivi
ASUS M5A99X EVO Phenom II X6 1600T @ 3,5GHz Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz MSI TFIII GTX 660 2GB CM GX550
Isplati li se dati 100% vise para za vecu brzinu transfera po istoj jedinici skladisnog prostora...
Fajlove kopiras jednom i posle ih samo koristis...
Pare su tvoje pa sam preseci...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Da li iko zna neku dobru karticu za mob. od 32GB da li ima realne razlike u klasama kad se koristi telefon, predpostavljam da ima, al ajd da pitam? Mislim na brzinu naravno (klasa 4, 6, 10) :: Trenutno imam PATRIOT od 16 GB klasa 4 i ocaj je ziv :: :: ASUS M5A99X EVO :: Phenom II X6 1600T @ 3,5GHz :: Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz :: MSI TFIII GTX 660 2GB :: CM GX550
Da je u pitanju neki slr ili aparat koji snima video zapis u 1080p pitanje bi bilo malo vise na mestu. Recimo za snimanje u 720p mi jos nije nikada zasmetala sporija kartica.
Ako planiras da telefon koristis kao usb flash memoriju onda u principu i ima smisla kupiti brzu karticu, ali samo u slucaju da ces da svakodnevno upisujes i brises desetine gigabajta. Za muziku, filmove, igre, slikanje, knjige ili za sta vec koristis telefon neces osetiti neki pomak.
Takodje i sam telefon ti igra ulogu u brzini kopiranja fajlova a sto se razlike u koriscenju tice, sistem je na rom-u tako da ti kartica bas i nije neki faktor, ako je android, mozda si ga natovario aplikacijama koje ti rade u pozadini pa ti je telefon kilaviji nego sto se cini.
Apsolutno se slazem sa ovim sto je MaliAbner rekao i mislim da je bacanje para.
Ocaj zivi: pri svakom drugom kopiranju mi javi gresku, a transfer ide od 2-3mb pa se polako spusta do nekih 1 mb-500 kb (za upis), pa sad zamislite vi kad kopirate neku igru od recimo 700-800mb. Default kartica koja je bila u telefonu nije se tako ponasala, iako je i ona klase 4. Ajd sad da preformulisem pitanjce, ako nema realne razlike u brzinama, koju karticu da uzmem? A to za aplikacije u pozadini znam da usporavaju fon, pogasio sam sve sto sam mogao.
ASUS M5A99X EVO Phenom II X6 1600T @ 3,5GHz Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz MSI TFIII GTX 660 2GB CM GX550
To sa greskom pri kopiranju malo menja stvari, ako ti prethodna kartica nije pravila te probleme a kopiranje je islo normalno bez ikakvih gresaka konstantnom brzinom - onda je mozda nova kartica pocela da brljavi i da se corruptuje ( u principu, isto kao i sto usb flash moze da pocne da odlazi na vecna lovista). Mozda jedino da dobro prebrises kontakte?
Ja imam u svom fonu transcend od 8, mislim da je isto klasa 4, nemoj da me drzis za rec, ni jedan problem nisam imao, inace imao sam i jednu sandisk koju sam nekoliko godina prebacivao iz fona u fon i dan danas radi u kevinom telefonu bez ikakve greske. A jedan kingston od giga mi je u fotoaparatu i sve su mi radile podjednako dobro.
E sada, ako si baksuz da ubodes felerican primerak... :)
Inace mislim da sa ova tri brenda ne mozes da se zeznes preterano i isto tako mislim da ti preko klase 4 za fon ne treba. Pa ti vidi koje pakovanje i cena ti se najvise svidjaju.
i mislio sam na igre za mob. Od kojih neke dolaze do cifre od 1300-1400mb. mada je to po meni stvarno preterano. Izgleda da nisam ni trebao da menjam brend, do sad sam koristio kingston uglavnom i jednog transcenda, nikada problem nisam imao sa njima. A to da je san disk mama za kartice znam i ne bih razmisljao da je ima negde, ali jbg ima od 16gb.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.