Hocu da kupim nov dvd-writer i treba da ima chip za proveru kvaliteta snimljenog diska. Prodavci nemaju pojma, internet review testovi se ne bave low budget dvd-writerima a ja nemam para da ih kupujem redom i proveravam koji writer ima chip a koji nema.
Bio sam ubedjen da liteoni imaju ovaj chip ali po testovima ispada da ih ipak nema.
Moze mala pomoc? Da li vi znate neki dvd-writer koji sigurno ima ovaj chip ugradjen?
Da budem iskren, nikad cuo da tako nesto postoji. Koliko znam, postoji opcija u aplikaciji za przenje `verify` i ako prodje, narezano je bez problema citljivo. Ako ti ni to nije dovoljno, onda narezano prekontrolisi (materijal prekopiraj na hard) sa jos makar dva modela citaca/rezaca i ako prodje, 99% je ok i koristi uvek te iste medije za rezanje i to ti je to. Sam kvalitet narezanog ces dobiti manjom brzinom rezanja...Tj, manje su sanse da ce doci do nekih gresaka pri rezanju, a da li ce narezano duze trajati, ni sam Sv. Petar ne zna.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
obicno kod nas ljudi uzmu najskuplji dvd RW i onda ubacuju najjeftinije medije :) .. jednom mi je drugarica (hi hi hi) donela iz te amerike pakovanje praznih DVD-a .. nebo-zemlja u kvalitetu u odnosu na nase zute dobavljace ... prosto nisam mogao da verujem
uzmi koji god .. i ubacuj kvalitetnije medije .. i rezi umerenom brzinom ... cuvaj na suvom i tamnom mestu u kutijici .. ne kao vecina nas na gomili pa se izgrebu za 3 dana .. i bices miraan sa snimcima bar 2-3 godine
Kupi bre bilo koji rezac i ako rezes na x4 svaki cd ce raditi dugo i bez problema.
Ja sam se bavio recimo mega stancovanjem diskova iz nekog tamo razloga :) i najobicniji dvd rezaci od 1500 din su nastancovali svaki dan oko 15/20 komada diskova...
A zivotni vek im je bio oko godinu dana.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Mnogi su se bavili a i danas se bave ``rezanjem`` CD/DVD media...
29.10.2012. 15:34
status: user broj poruka: 10999
ali barem 2/3 tih ljudi pojma nema da je moguca post-processing provera (a na re-writable diskovima i popravak) ``snimka``... U svakom slucaju, evo nekoliko reci o analiza snimljenih diskova:
Kada imaš takva pitanja vezana za hardware najpametnije je da se direktno obratiš proizvođaču(jednom ili više njih) i da ga pitaš da li on tako nešto ugrađuje i u koje modele. Odgovor ćeš dobiti veoma brzo. Inače kontrolu narezanog proveravaš programima kao što je na primer dvdinfo. Međutim ako imaš vlage u prostoru gde držiš te diskove ne znači ti mnogo kvalitet narezanosti, njima odgovaraju suva i tamna mesta sa malim temperaturnim oscilacijama. Skladištenje organizuješ tako da ih što manje pomeraš kada tražiš neki od njih, najbolje kao u biblioteci.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.