Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Problem sa prenosnim hardom
STRANA 1 OD 1
nesacar Problem sa prenosnim hardom 27.10.2012. 20:08 T49312

status: user
broj poruka: 174

Imam Power mobile hard disk for s-ata hdd reck za 3.5inch hardove, u njemu mi je WD od 1tb. Kuci na desktop racunaru sa XPom mi je radio normalno. Sad sam otputovao i prikacio ga na lap top sa win 7 i on ga je prepoznao u device manageru al ga nije video kao disk u my computer. Kada sam uso u Computer Managment - Disk Managment izasao mi je kao dynamic disc. Isao sam convert to basic, pa sam zatim napravio particiju, izabrao sav prostor za tu particiju i selektovao da je ne formatira. Sada mi pise da je disk (E:) 931.5 GB RAW Healty (Active, Primary Partition) i kada pokusam da ga otvorim iz my computer kaze da moram da ga formatiram pre nego sto udjem jer ne prepoznaje fajl sistem (logicno, file sistem je raw a ne ntfs. E sada, moje pitanje je kako da ga pretvorim opet u ntfs a da ne formatiram hard? Imam vazne podatke na njemu i ne smem da ga formatiram. Uopste mi nije jasno zasto ga u startu nije prepoznao i zasto se ovo desilo... Recite mi koji program mogu da koristim u te svrhe, posto vidim da preko windowsa nema leba.. Hvala unapred!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Uopšte ni meni nije jasno 27.10.2012. 20:21 #450213

broj poruka: 6650
Zašto si se odlučio za konvertovanje, a sad te guza boli kad vidiš šta si uradio?
Iskoristi programe za particionisanje diskova, novije, ali NIKAKO PARTITION MAGIC, i probaj da vratiš particiju, ili programe za povrat podataka. Još su uvek tu, a što više budeš čačkao po disku, manje će ih biti...
convert to shit.
Kad bi znao, i fix mbr...

Budale računaju na sreću.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Dodeli my Drive letter iz Disk menagera 27.10.2012. 22:43 #450232

broj poruka: 9425
http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=48492&forid=11&katid=2
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
HP ProBook 4530s
Core i3 2330M, 8GB RAM, HD3000
OS X Mountain Lion 10.8.2

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs