Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Hitachi hdd bad sectors 85 garancija ?
STRANA 1 OD 2  
djuroue1 Hitachi hdd bad sectors 85 garancija ? 26.10.2012. 21:19 T49300

status: user
broj poruka: 1156
E ovako.Pazarim ja polovan hdd 1tb i lik kaze nema bad sektore.Dobro,skinem sentinel i op 85 bad sectora,health 20 posto.E sad dal reklamirati,ima garanciju il sta?

AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31v
Gigabyte ga990xa ud3
12gb ddr3 (Patriot Viper 3 Black 2x4gb + KHX 2x2gb)
Gainword Gtx 260 core 216
Lc power pro line 500w
SSD Samsung 830 64gb
Logitech G 105
Steel Series Sensei
Dell U2312HM
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nidzo86 pa imas papir? 26.10.2012. 21:25 #450005

broj poruka: 277
jbga da je phenom .. bila bi druga prica :D
http://postimage.org/image/aotdz69tv/full/
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 26.10.2012. 21:25 #450007

broj poruka: 3106

Pa ako si pazario dok je u garanciji onda mozes da menjas u radnji gde je on uzeo. Ako ne, onda mozes da se dogovoris sa njim. Ako je djubre od coveka onda nista, bacio si pare.
djuroue1 Re: ... 26.10.2012. 21:30 #450009

U garanciji je.Disk je radio 160 dana samo.Smesno al eto...Pazaren u novembru 2011.Znaci monitor system moja sledeca adresa.Hvala.
Evo slikica
http://www.dodaj.rs/f/3X/Pm/4ZHyQg6g/capture.png

Gigabyte ga990xa ud3
Lc power pro line 500w
SSD Samsung 830 64gb
Logitech G 105
Steel Series Sensei
Dell U2312HM<

::
:: Pa ako si pazario dok je u garanciji onda mozes da menjas u radnji gde je on uzeo. Ako ne, onda mozes da se dogovoris sa njim. Ako je djubre od coveka onda nista, bacio si pare
gilopile Re: Re: ... 26.10.2012. 22:09 #450019

broj poruka: 9459
Sta drugo, nego ga vrati liku, a ako bude problema, pokusaj da ostvaris garanciju i to je to. Kao poslednju soluciju, ako nista ne uradis, provuci ga sa HDD regenerator-om i sta ti Bog da. Velike su sanse da ce taj hard najnormalnije raditi. Jedino prati neko izvesno vreme da li dobija nove BS.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

:: U garanciji je.Disk je radio 160 dana samo.Smesno al eto...Pazaren u novembru 2011.Znaci monitor system moja sledeca adresa.Hvala
:: Evo slikica
:: http://www.dodaj.rs/f/3X/Pm/4ZHyQg6g/capture.pn
:: AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31
:: Gigabyte ga990xa ud
:: 12gb ddr3 (Patriot Viper 3 Black 2x4gb + KHX 2x2gb
:: Gainword Gtx 260 core 21
:: Lc power pro line 500
:: SSD Samsung 830 64gb
:: Logitech G 10
:: Steel Series Sense
:: Dell U2312HM
:: ::
:: :: Pa ako si pazario dok je u garanciji onda mozes da menjas u radnji gde je on uzeo. Ako ne, onda mozes da se dogovoris sa njim. Ako je djubre od coveka onda nista, bacio si pare
djuroue1 Re: Re: Re: ... 26.10.2012. 22:31 #450023

Vazi,poslao sam mejl u monitor sistem da vidim sta ce reci.Hvala.

Gigabyte ga990xa ud3
Lc power pro line 500w
SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3
Logitech G 105
Steel Series Sen

:: Sta drugo, nego ga vrati liku, a ako bude problema, pokusaj da ostvaris garanciju i to je to. Kao poslednju soluciju, ako nista ne uradis, provuci ga sa HDD regenerator-om i sta ti Bog da. Velike su sanse da ce taj hard najnormalnije raditi. Jedino prati neko izvesno vreme da li dobija nove BS
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

:: :: U garanciji je.Disk je radio 160 dana samo.Smesno al eto...Pazaren u novembru 2011.Znaci monitor system moja sledeca adresa.Hvala
:: :: Evo slikica
:: :: http://www.dodaj.rs/f/3X/Pm/4ZHyQg6g/capture.pn
:: :: AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31
:: :: Gigabyte ga990xa ud
:: :: 12gb ddr3 (Patriot Viper 3 Black 2x4gb + KHX 2x2gb
:: :: Gainword Gtx 260 core 21
:: :: Lc power pro line 500
:: :: SSD Samsung 830 64gb
:: :: Logitech G 10
:: :: Steel Series Sense
:: :: Dell U2312HM
:: :: ::
:: :: :: Pa ako si pazario dok je u garanciji onda mozes da menjas u radnji gde je on uzeo. Ako ne, onda mozes da se dogovoris sa njim. Ako je djubre od coveka onda nista, bacio si pare
chip hdd 26.10.2012. 22:48 #450031

broj poruka: 113
sledeći put prvo sentinel pa onda plati polovan hdd, jer možda taj ko ti je prodao i ne zna šta su bad sektori ili ga uopšte nikada nije ni kontrolisao, a možda je sve to znao i uvalio ti... to ne možeš znati.
Garantni list ti je u današnje vreme samo dobra volja prodavca, ali dobri su likovi u Monitoru, mislim da će ti oni to zameniti naravno nakon što ga oni ispitaju u svom servisu.
djuroue1 Re: hdd 26.10.2012. 22:53 #450032

Jbg ako je garantni list samo dobra volja prodavca...Pa ima li zakona o zastiti potrosaca?

Gigabyte ga990xa ud3
Lc power pro line 500w
Logitech G 105
Steel Series Sen

:: sledeći put prvo sentinel pa onda plati polovan hdd, jer možda taj ko ti je prodao i ne zna šta su bad sektori ili ga uopšte nikada nije ni kontrolisao, a možda je sve to znao i uvalio ti... to ne možeš znati
:: Garantni list ti je u današnje vreme samo dobra volja prodavca, ali dobri su likovi u Monitoru, mislim da će ti oni to zameniti naravno nakon što ga oni ispitaju u svom servisu.
Pisko Deset pravila o kupovini na limudu 26.10.2012. 23:22 #450046

broj poruka: 6650
Juče smo ponovo raspravljali o desetak pravila prevare na limudu, proklamovanih od kolege nam člana (bibilioteke).. ali nisi pazio na času.
Pošto disk ima samo 160 dana, a lik ga već prodaje, to je (sada, posle bitke, i meni lično) neoboriv dokaz da je proverio i da zna za bad sektore, da je probao da ga reklamira i popušio, a onda po čuvenom srpskom prodajnom moralu, odlučio da ga `uvalja`. I uvaljao ga.
Sad je, verovatno, glup za hardver, ne razume se, ne zna, nastali kod tebe, imaš garanciju, što nisi gled`o, kod njega bilo dobro kod tebe ne valja itd...
Probaj ti regeneraciju, MOŽDA je ipak bio glup za regenerator, tj. da se provere i aktiviraju mapirani bad sectori, i da je u stvari hdd ok, da ne objašnjavam zašto su potpuno zdravi sektori mogli biti označeni kao bad u relativno normalnoj i nenamerno izazvanoj istoriji korišćenja...

Budale računaju na sreću.

djuroue1 Re: Deset pravila o kupovini na limudu 26.10.2012. 23:43 #450055

Probacu regenerator.
Sentiel ga preceslja i ne nadje nijedan bad sector ili je to zato sto su oni relocirani i pravi se lud???Na healthu i dalje 20 posto i 85 bad sektora.
Lik je rekao ima skoro dve god garancije a ja sam video u sentiel-u da je radio 260 i kusur dana a satro ima jos 67 do kraja zivota.
Znam ja to sve ali racunao sam na garanciju :(
Svaka skola se placa tako da...

Gigabyte ga990xa ud3
Lc power pro line 500w
Logitech G 105
Steel Series Sen

:: Juče smo ponovo raspravljali o desetak pravila prevare na limudu, proklamovanih od kolege nam člana (bibilioteke).. ali nisi pazio na času
:: Pošto disk ima samo 160 dana, a lik ga već prodaje, to je (sada, posle bitke, i meni lično) neoboriv dokaz da je proverio i da zna za bad sektore, da je probao da ga reklamira i popušio, a onda po čuvenom srpskom prodajnom moralu, odlučio da ga `uvalja`. I uvaljao ga.
:: Sad je, verovatno, glup za hardver, ne razume se, ne zna, nastali kod tebe, imaš garanciju, što nisi gled`o, kod njega bilo dobro kod tebe ne valja itd..
:: Probaj ti regeneraciju, MOŽDA je ipak bio glup za regenerator, tj. da se provere i aktiviraju mapirani bad sectori, i da je u stvari hdd ok, da ne objašnjavam zašto su potpuno zdravi sektori mogli biti označeni kao bad u relativno normalnoj i nenamerno izazvanoj istoriji korišćenja..
:: Budale računaju na sreću.
imarkovic Re: Deset pravila o kupovini na limudu 26.10.2012. 23:45 #450057

broj poruka: 19012
tacno tako pisko. Mislim da dzabe gubis vreme na regeneraciju, nazalost.. mozes da pokusas sa reklamiranjem, ali nema sanse da ti prihvate disk bez ijednog papira... ali probaj

:: Juče smo ponovo raspravljali o desetak pravila prevare na limudu, proklamovanih od kolege nam člana (bibilioteke).. ali nisi pazio na času
:: Pošto disk ima samo 160 dana, a lik ga već prodaje, to je (sada, posle bitke, i meni lično) neoboriv dokaz da je proverio i da zna za bad sektore, da je probao da ga reklamira i popušio, a onda po čuvenom srpskom prodajnom moralu, odlučio da ga `uvalja`. I uvaljao ga.
:: Sad je, verovatno, glup za hardver, ne razume se, ne zna, nastali kod tebe, imaš garanciju, što nisi gled`o, kod njega bilo dobro kod tebe ne valja itd..
:: Probaj ti regeneraciju, MOŽDA je ipak bio glup za regenerator, tj. da se provere i aktiviraju mapirani bad sectori, i da je u stvari hdd ok, da ne objašnjavam zašto su potpuno zdravi sektori mogli biti označeni kao bad u relativno normalnoj i nenamerno izazvanoj istoriji korišćenja..
Kelt ... 27.10.2012. 00:17 #450066

broj poruka: 394
Hitachi je ocigledno krenuo da fuserise.Uzeo sam disk istog proizvodjaca kao storage jer su proizvodjaca nahvalili na svim forumima(nije sampion u brzini ali je kvalitetan).HDD je riknuo posle 10 dana i izgubio sam gomilu podataka.Dobio sam novi u zamenu(WD Green) i radi kako treba jos uvek(tak,tak).

djuroue1 Re: Re: Deset pravila o kupovini na limudu 27.10.2012. 01:12 #450083

Ajfon,ajmarkovic -u imam garanciju i fiskalni racun,kako bez papira?Sta jos treba,krvna grupa i uverenje da nemam sidu?

Gigabyte ga990xa ud3
Lc power pro line 500w
Logitech G 105
Steel Series Sen

:: tacno tako pisko. Mislim da dzabe gubis vreme na regeneraciju, nazalost.. mozes da pokusas sa reklamiranjem, ali nema sanse da ti prihvate disk bez ijednog papira... ali proba
:: :: Juče smo ponovo raspravljali o desetak pravila prevare na limudu, proklamovanih od kolege nam člana (bibilioteke).. ali nisi pazio na času
:: :: Pošto disk ima samo 160 dana, a lik ga već prodaje, to je (sada, posle bitke, i meni lično) neoboriv dokaz da je proverio i da zna za bad sektore, da je probao da ga reklamira i popušio, a onda po čuvenom srpskom prodajnom moralu, odlučio da ga `uvalja`. I uvaljao ga.
:: :: Sad je, verovatno, glup za hardver, ne razume se, ne zna, nastali kod tebe, imaš garanciju, što nisi gled`o, kod njega bilo dobro kod tebe ne valja itd..
:: :: Probaj ti regeneraciju, MOŽDA je ipak bio glup za regenerator, tj. da se provere i aktiviraju mapirani bad sectori, i da je u stvari hdd ok, da ne objašnjavam zašto su potpuno zdravi sektori mogli biti označeni kao bad u relativno normalnoj i nenamerno izazvanoj istoriji korišćenja..
:: :: Budale računaju na sreću.
Pisko FT1P 27.10.2012. 01:56 #450090

... mislio čovek da si potpuno tele bio, tj. da nisi ispoštovao ni jednu od 10 zapovesti kupvone na limudu... haha. A ti imaš papirići. Samo da nisu za guzu na kraju...

ConemaX Hm... 27.10.2012. 01:59 #450091

broj poruka: 314
Ima tu jos nesto. Svi losi sektori su relocirani i oni vise nisu vidljivi. Taj disk moze da radi normalno godinama. Tesko da ce ti uvaziti garanciju sve dokle ima mesta da se ti losi sektori premeste. Zato svaki HDD koji kupis nikada nema pun kapacitet jer se taj prostor ostavlja kao sigurni-pomocni prostor za lose sektore i on je oko 10-20% Mozda je liku ispao i na tom mestu mehanicki ostetio i tako da su ti losi sektori nastali ali opet kazem ti miran si jer su relocirani. Preformanse nisu smanjene prema tome opusti se i vozi. Nadgledaj da ne napreduju sa vremena na vreme i to je to. Sreca pa hardovi imaju SMART tehnologiju koja nas spasava bede. Sta kaze Crystal disk info?
imarkovic Re: Re: Re: Deset pravila o kupovini na limudu 27.10.2012. 08:09 #450111

broj poruka: 19012
ne znam ja da li imas sidu ili si derpe, to je tvoja stvar, nego nigde nije navedeno da imas ista od papira, a kukas za hard disk, pitas jel moze da se popravi 85 sektora?!?! Zasto bi to iko uopste pokusavao ako ima garanciju, razmisli.. Umesto da si odmah odneo na reklamaciju zamenili bi hard disk bez ikakvih problema.

:: Ajfon,ajmarkovic -u imam garanciju i fiskalni racun,kako bez papira?Sta jos treba,krvna grupa i uverenje da nemam sidu
:: AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31
:: Gigabyte ga990xa ud
:: 12gb ddr3 (Patriot Viper 3 Black 2x4gb + KHX 2x2gb
:: Gainword Gtx 260 core 21
:: Lc power pro line 500
:: SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3
:: Logitech G 10
:: Steel Series Sen
Pisko Re: Hm... 27.10.2012. 08:13 #450112

U pravu si. U pustom brzopletom odgovaranju uopšte nisam obratio pažnju na KOLIČINU bullshitova. Smejurija, koliko je to malo. Svaki disk ima takvu zaštitnu meru od - prvenstveno reklamiranja. Tu se radi o lošim sektorima koji se ne šire, i nikakvim drugim, i to u količini koja je pokrivena `viškom`. Sam disk ih remapira i zato ih ni jedan normalan program ne vidi i nema pristupa, jedino pojedini specijalizovani očitavaju koliko ih je.
Na veličinu današnjih diskova, 85 bs je shit, ništa, dakle, disk stvarno može godinama da radi (a ti sektori da su nastali benigno, pri nestancima struje ili strujnim šokovima, ili su registrovani još u fabrici, pa je recimo, taj disk zato II kategorije i 3,56 dinara jeftiniji od normalnog, što je jako omiljeno i kod prodavaca i kod kupaca u Serbistanu) ako se ne stvaraju novi loši sektori. Ko ne očita sentinelom, spava mirno, a ko očita pizdi kao rovac i verovatno ga preproda.... :-)
Daklem, Đuro, bivši sugrađanine, ako se BullShit-ovima dalje ne zabalega disk, mirno spavaj nano sve je u posebnoj komori zaključano... i, NEMAŠ pravo na garanciju. Tek ako pojava postane veća, a tada će isteći garancija, tako je to namešteno.

:: Ima tu jos nesto. Svi losi sektori su relocirani i oni vise nisu vidljivi. Taj disk moze da radi normalno godinama. Tesko da ce ti uvaziti garanciju sve dokle ima mesta da se ti losi sektori premeste. Zato svaki HDD koji kupis nikada nema pun kapacitet jer se taj prostor ostavlja kao sigurni-pomocni prostor za lose sektore i on je oko 10-20% Mozda je liku ispao i na tom mestu mehanicki ostetio i tako da su ti losi sektori nastali ali opet kazem ti miran si jer su relocirani. Preformanse nisu smanjene prema tome opusti se i vozi. Nadgledaj da ne napreduju sa vremena na vreme i to je to. Sreca pa hardovi imaju SMART tehnologiju koja nas spasava bede. Sta kaze Crystal disk info?
codeus ... 27.10.2012. 09:27 #450117

broj poruka: 4054

djuro bi disk sa trilirajdu bajtova bez i jednog BB-a ... tako nest jos nije napravljeno .. chak ni iz fabrike jos nije izasao nijedan disk bez BB-a ..

formatiraj i uzivaj ..

gilopile .... 27.10.2012. 09:52 #450122

broj poruka: 9459
Imam raznih HDD-ova, neki su i sa po par hiljada BS i ja ih normalno koristim vec godinama. Ono sto HDD regenerator ne moze popraviti, jednostavno uredim da taj prosror nije particionisan i vozi dalje. Iskoristim sav zdrav prostor diska i to je to. Jedina `zamerka` je sto poneki HDD ima, recimo, 4 particije. Ali me zabole, bar su ispravne... Odlicno dodje da se trpaju neke gluposti, poput raznih programa, igrica, filmova...Da se razumemo, hardovi nisu iz kucista nervoznog gejmera, vec diskovi koji su dobili lose sektore usled naglog restarta, nestanka/treptaja struje...tzv softverski BS. Kada strada mehanika, tu nema pomoci i HDD je za kantu.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

chip Re: Re: hdd 27.10.2012. 10:04 #450124

:: Jbg ako je garantni list samo dobra volja prodavca...Pa ima li zakona o zastiti potrosaca

Zakon postoji, ali nema izvršnog organa vlasti koji ima zaduženje da ga sprovede u delu koji se odnosi na garancije. Neki trgovci to već znaju i krajnje bahato se ponašaju, a oni koji ne znaju žive u strahu. Naravno čast svima koji su pošteni.
Garanciju ne daje trgovac, niti servis, već proizvođač. Svaka ta komponenta uvek može da se vrati u fabriku istim distributivnim kanalom kojim je i stigla i fabrika uvek da nov proizvod radi svog imidža, a to što je vraćeno je od velike pomoći za kasnije poboljšanje kvaliteta.
Međutim velika je papirologija oko vraćanja, a i procedura i zato svako teži da to izbegne.

Inače zloupotreba imaš raznih. na primer kada kupuješ šporet u Tehnomaniji oni ti kažu da nemaš garanciju ako ti oni ne montiraju napojni kabal. Tu montažu uče deca u osnovnim školama u sedmom ili osmom razredu. Drugo proizvođač daje čitko i razumljivo uputstvo kako se to radi. Najbitnije garanciju ne daje trgovac već proizvođač. I tako oni lepo ukinu pravo na garanciju svakome ko odbije da im plati harač.
Proizvođač ne daje napojni kabal uz šporet kako bi ti smanjio troškove jer uvek imaš izbor da li ćeš ga vezivati na trofaznu ili monofaznu struju, tako da kabal onda uzimaš po potrebi. Nadležno ministrastvo je blago bolelo uvce kada smo predočili ovaj problemčić... dakle korupcija vlada ili para vrti gde burgija ne može.

Zato dobronameran savet svakom jeste da dobro proveri ono što kupi u prvih 30 dana jer do tog roka možeš da vratiš proizvod i pod izgovorom da ti ne odgovara i taj deo je još uvek u nadležnosti tržišne inspekcije. Iza toga neka vam je Bog u pomoći.
chip Re: Re: Hm... 27.10.2012. 10:41 #450130

:: U pravu si. U pustom brzopletom odgovaranju uopšte nisam obratio pažnju na KOLIČINU bullshitova. Smejurija, koliko je to malo. Svaki disk ima takvu zaštitnu meru od - prvenstveno reklamiranja. Tu se radi o lošim sektorima koji se ne šire, i nikakvim drugim, i to u količini koja je pokrivena `viškom`. Sam disk ih remapira i zato ih ni jedan normalan program ne vidi i nema pristupa, jedino pojedini specijalizovani očitavaju koliko ih je
:: Na veličinu današnjih diskova, 85 bs je shit, ništa, dakle, disk stvarno može godinama da radi (a ti sektori da su nastali benigno, pri nestancima struje ili strujnim šokovima, ili su registrovani još u fabrici, pa je recimo, taj disk zato II kategorije i 3,56 dinara jeftiniji od normalnog, što je jako omiljeno i kod prodavaca i kod kupaca u Serbistanu) ako se ne stvaraju novi loši sektori. Ko ne očita sentinelom, spava mirno, a ko očita pizdi kao rovac i verovatno ga preproda.... :-
:: Daklem, Đuro, bivši sugrađanine, ako se BullShit-ovima dalje ne zabalega disk, mirno spavaj nano sve je u posebnoj komori zaključano... i, NEMAŠ pravo na garanciju. Tek ako pojava postane veća, a tada će isteći garancija, tako je to namešteno
:: :: Ima tu jos nesto. Svi losi sektori su relocirani i oni vise nisu vidljivi. Taj disk moze da radi normalno godinama. Tesko da ce ti uvaziti garanciju sve dokle ima mesta da se ti losi sektori premeste. Zato svaki HDD koji kupis nikada nema pun kapacitet jer se taj prostor ostavlja kao sigurni-pomocni prostor za lose sektore i on je oko 10-20% Mozda je liku ispao i na tom mestu mehanicki ostetio i tako da su ti losi sektori nastali ali opet kazem ti miran si jer su relocirani. Preformanse nisu smanjene prema tome opusti se i vozi. Nadgledaj da ne napreduju sa vremena na vreme i to je to. Sreca pa hardovi imaju SMART tehnologiju koja nas spasava bede. Sta kaze Crystal disk info

Ako tebi na fiskalnom računu ne piše da je to disk druge kategorije ili oštećena roba, roba sa greškom i slično onda je to krivično delo za koje se u prvom stepenu tereti prodavac, kasnije možda još neko.
Jasno je da niko više neće kupiti proizvod tog proizvođača koji šalje oštećenu robu na tržište. Šta mislite zašto se povlače cele serije automobila na primer? Tako bi se povukla i serija hardova. Svaki taj hard izađe potpuno ispravan iz fabrike jer zakon to tako nalaže, a ta roba se ipak ne proizvodi u Srbistanu.Svako oštećenje nastaje od tog trenutka. Proizvoač nikada ne priznaje mehanička oštećenja, znači ukoliko ti je hard ispao, a nije mehanički spolja oštećen sve što je polomljeno unutra je greška proizvođača i konstruktora, bitno je samo da ti nisi skidao zaštitne nalepnice. Da li je mehanički oštećen utvrdi ti sam prodavac po trenutno važećem zakonu.
E tu nastaje problem. Šta kad nije oštećen, a on tvrdi da jeste. Nema izvršne vlasti koja mu može staviti soli na rep. Taj deo je u nadležnosti udruženja građana, a to možemo i mi ovde na pcberzi osnovati i samo intenzivno mrzeti trgovce. Jedino što je moguće iza toga uraditi jeste obratiti se sudu i na sudu utvrđivati oštećenje. Međutim sudkse takse su po nekoliko puta veće od vrednosti proizvoda, a uz to procesi nenormalno dugo traju.
Druga stvar, postoji i pritisak na zakonodavce, kao što je urađeno sa pikselima kod monitora. Monitor sa samo jednim ugašenim pikselom može bukvalno da izludi korisnika, čak da mu stvori psihozu. Za isti novac se dobija i monitor sa ispravnim i monitor sa dozvoljenim brojem neispravnih... gde je tu pravda? Kao što rekoh neispravni pikseli su nastali nakon izlaska iz fabrike i to je oštećenje koje nastaje obično pri transportu ili češće rukovanju u samoj trgovini. I sad, nakon velikog broja vraćenih takih monitora u fabrike ili kod trgovaca, servisa nastao je problem isplativosti. Ili je fabrika odbila da prima takve reklamacije jer obično nastaju pritiskom na ekran(svako se doseti da pred istek garancije malo ispritiska ekran, iza toga ga očisti od pritisaka i vrati ga nazad kako bi dobio novi). Nebitan je više odnos proizvođača i distributera, bitno je da su oni izdejstvovali da im se takva glupost odobri i legalno se tako prodaju monitori sa tolerancijom na određen broj mrtvih piksela.
Spas je u tome što u prvih 30 dana može da se vrati roba po osnovu `ne odgovara mojim potrebama` i ne mogu vam reći mrtvi pikseli su oštećenje jer ono se toleriše.
Najpametnije rešenje jeste da tražite da isprobate robu pri kupovini, odnosno to zakon i nalaže prodavcu. Na primer svako ko prodaje sijalice mora da ima aparat za isprobavanje po zakonu. Ali od kada postoji mogućnost vraćanja u prvih trideset dana nekako je iščezla i ta potreba za probom.
Sve to zavisi od odgovornosti samog trgovca, neki sami otvore i isprobaju pred vama, neki ne. E sad, kad je elektronska roba u pitanju.
codeus Re: Re: Re: Hm... 27.10.2012. 11:11 #450133

broj poruka: 4054

chip aj gurni prst u shuko ..

mrtvi pixeli na lcd-ima su nesavrsenost te tehnologije.. proizvodnog procesa punjenja ekrana gasom i sl .. naravno postoje i mehanicka ostecenja u proizvodnji ..

jednostavno ako hoces da koristis tu tehnologiju .. sve njene dobre strane .. koristices i njene lose strane .. tako je kako je !

nemozes prstom da napravis 1 mrtav pixel :) nemoze .. eto probaj ... koliko mm2 ti pokriva palac a kolika je pixel tacka ..

svaki hdd od momenta pocetka upotrebe pocinje da degradira povrsinu ... i zapocinje proces starenja .. BB su saaaaasvim normalna pojava .. svi diskovi imaju rezervni prostor za remapiranje barem 1024 BB-a .. sve dok HDD ne potrosi taj prostor HDD nije za garanciju ...

chip Re: Re: Re: Re: Hm... 27.10.2012. 13:03 #450151

:: chip aj gurni prst u shuko .
:: mrtvi pixeli na lcd-ima su nesavrsenost te tehnologije.. proizvodnog procesa punjenja ekrana gasom i sl .. naravno postoje i mehanicka ostecenja u proizvodnji .
:: jednostavno ako hoces da koristis tu tehnologiju .. sve njene dobre strane .. koristices i njene lose strane .. tako je kako je
:: nemozes prstom da napravis 1 mrtav pixel :) nemoze .. eto probaj ... koliko mm2 ti pokriva palac a kolika je pixel tacka .
:: svaki hdd od momenta pocetka upotrebe pocinje da degradira povrsinu ... i zapocinje proces starenja .. BB su saaaaasvim normalna pojava .. svi diskovi imaju rezervni prostor za remapiranje barem 1024 BB-a .. sve dok HDD ne potrosi taj prostor HDD nije za garanciju ...

Ok, poslušaću te, gurnuću tvoj prst u šuko a pri tome sebe izolovati...

Šta misliš da li je to objašnjenje o punjenju gasom samo izgovor? Obična politika.
Drugo zašto bi ti lično uzeo takav monitor kada za isti novac dobijaš onaj koji nije doživeo tu tragedijicu usled punjenja gasom kako kažeš?
Dakle jednostavno ne kupuj monitor dok ga ne uključiš u struju i pogledaš od glave do pete. ja sma i ove iz Tehnomanije naterao da uključe kdo mene kući i kada smo videli da nema mrtvih piksela dobili su novac.
Bilo šta da platiš unapred, očekuj da će probati uvaljivanje nečeg neispravnog... i nije samo tako u Srbiji, ima i gorih.
A najviše volim odgovore `to tako treba`, `to tako mora` , `to se toleriše` ... e pa nek onda taj koji ti prodaje sam za sebe koristi to trebanje, moranje i tolerisanje.
Daješ potpuno ispravan novac za pokvarenu robu? Ne ide brate. Ti daješ njemu da koristi sve dobre strane univerzalne robe, novca, a on tebi i dobre i loše... Jel to pošteno, reci sam?

Nikome nisam prodao nijednu polovnu komponentu a da mu nisam ponudio da je pred njim isprobam i testiram.
djuroue1 haha 27.10.2012. 13:24 #450155

@ajmarkovic ne znam dal si ti derpe al od starta pise da je disk u garanciji.Ne najbolje da mi je lik rekao da je u garanciji a da nema garantni list.
@svi hvala lepo,pitao sam informativno.Hebe mi se za 85 sektora al da znam ako krene dalje da reklamiram.Ni regenerator nije nasao nista,znaci da su relocirani i iz fabrike ili je lik to vec radio.
Pretpostavljam da je to normalna pojava za vecinu diskova al vidim po kupujemprodajem nijedan nema bad sektore,ni oni stari 5 god hahaha
Ja etno uzeo maltene nov i u garanciji racunajuci da imam garanciju.Druga stvar mogao sam i nov kupiti sa bad sektorima ista stvar.
Hebe mi se pre nove nisam testirao,radili godinama i nisam ni znao dal imaju a imali su sigurno.
Ko ga hebe,poz svima.

Gigabyte ga990xa ud3
Lc power pro line 500w
Logitech G 105
Steel Series Sen

.w
chip Re: haha 27.10.2012. 18:34 #450203

:: Pretpostavljam da je to normalna pojava za vecinu diskova al vidim po kupujemprodajem nijedan nema bad sektore,ni oni stari 5 god hahah

Nije normalna pojava. Disk inače neće prestati da radi kada mu sentinel odbroji dane, već ti je to nagoveštaj da se iza toga mogu pojaviti problemi i preporuka da ga zameniš. Po tom principu 160 radnih dana ne znači puno.
Imam hardove koji su bez bad sektora a baš su stari preko 5 godina. Ali retko se odlučim da prodam hard jer na njima čuvam svoje podatke.
Jamire Ja sam imao slican problem! 27.10.2012. 19:12 #450208

broj poruka: 1097

Zkacio sam na drugi komp isti daj HDD koji je pokazivao 165 bad secotra na drugom kompu 0! Pogotovo ako ti je taj HDD radi kao drugi hard sentiel zna da baguje!

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs