Kupio sam silom prilika DVD+R i naisao sam na problem. LG (HL-DT-ST DVD-RAM GH22NP20 ATA Device) uopste nece da ih procita. 3-4 godine stariji Pieneer 111D ih reze bez problema, ali LG uopste ne vidi te diskove. Da li moze da se promeni firmware pa da cita i +, ili nista od toga, i ako ne moze, kako da znam da li ce neki drugi buduci citac moci da ih vidi (posto rezem podatke)?
Ako su to plavi TDK diskovi desava se. Imam LG bluray RW i nareze ih on OK, ali nece lepo da ih cita. Svi ostali playeri citaju al jbg ovaj nece. Jednostavno kupuj verbatimove DVD-R i nema zime :)
FW ti mozda pomogne, al` se ja zbog odredjene grupe diskova ne bi igrao sa time
Ne samo da se treba igrati sa time nego je preporucljivo. OBAVEZNO
20.10.2012. 21:33
status: user broj poruka: 10999
nabavi poslednji raspolozivi firmw i flesuj - DVD rezace karakterise upravo ova problematika (nemogucnost citanja odredjenih modela diskova ili pisanja o njima). U praksi, od diskova, najproblematicnijim su se pokazali Memorex i Maxell, narocito DVD+R varijanta...
http://www.lg.com/ca_en/support-product/lg-GH22NP20 Ja imam 1.03, sad cu da proban 2.0, mada mi i ovako radi pod win7. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Athlon II x3 445/Gigabyte 770T-D3L/2x4GB DDR3-1600/Gainward 4850 512mb GS/Benq G2220HD+LG 42ld450
:: Nije TDK, Verbatim je ali nigde nisam mogao da nadjem minus :: Ne uspevam da nadjem firmware, jel moze neko da mi da linkuje ako nije problem :: :: Hval :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.